• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JARKA1MKRÁLOVSKÉ VINOHRADY - oficiální zastoupení pražské čtvrti zde na nyxu
    Bydlíte na Vinohradech? Především na těch pražských Královských? Máte zážitky, vzpomínky, které se vážou na toto kouzelné místo? Znáte dobré podniky? Podělte se o cokoli, co se k Vinohradům váže...

    !!!NA NÁSTĚNCE STÁLE DOPLŇOVANÁ DATABÁZE HOSPOD A VINOHRADSKÝCH PODNIKŮ!!!
    (Všichni, kdož se v tomto klubu zmiňujete o svých oblíbených vinohradských podnicích, přikládejte prosím ke svým referencím také bližší údaje (ceny, druh piva, kuchyně, obsluha, vybavení atp.) a aspoň něco jako adresu!)


    www.vinohrady.cz
    rozbalit záhlaví
    EDERA
    EDERA --- ---
    OMNIHASH: Tak pak ovšem měl majitel prodavače zakousnout a vynést v zubech.:-))
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    EDERA: anebo logické vysvětlení, že ceduli neinstaloval majitel, ale frustrovaný prodavač po tom, co už podesátý vysvětloval že adapter není a nebude.
    EDERA
    EDERA --- ---
    SARAJ: No, ono poptávka někdy nezaručí logickou reakci od obchodníka. Znám jeden obchod s elektronikou poblíž letiště, kde zřejmě neustálé dotazy právě dorazivších cizinců vedly k vyvěšení dvoujazyčné cedule "Baterie a redukce do elektrických zásuvek nevedeme". Jeden by si naivně myslel, že z hlediska tržeb by bylo lepší zavolat Vartě, ať dodá stojan, ale tady zřejmě mají peněz dost a žádné navíc nepotřebují:-))
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    EDERA: cece, to nevim, ja tam nakoukla jednou:)

    ale myslim, ze neco podobneho tam bude. tak blizko je skola,tak urcite najede na to po cem bude poptavka.
    EDERA
    EDERA --- ---
    SARAJ: A třeba obložené housky ne? U práce mám lahůdkářství, kde mají ráno luxusní housky, croisanty a celozrné rohlíky mázlé pomazánkovým máslem a plněné šunkou, sýrem a zeleninou v ceně 20-30 Kč. Nebo briošky se sýrem nebo vajíčkem nebo herkulesem nebo šunkou za 17 Kč. To by se mi líbilo i poblíž domova.
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    EDERA: a ted mam hlad:]jinak zatim chlebicky atp
    EDERA
    EDERA --- ---
    SARAJ: Jako myslíš ke Křečkovi? To si piš, že chodím. Mají výborné vepřové ocásky (na pečení je to asi nejlepší maso), velmi dobrou játrovou zavářku na knedlíčky (chutnají mi z ní i víc než když si je upatlám pěkně od začátku z jater doma sama), šunku od kosti, co po ní občas zbude šunkové koleno (taky skvělé na upečení), výbornej pršut (když se nenecháš odradit tím, že na pohled nevypadá zrovna vábně)... Kuřecí řízky prodávají jako motýlka i s kostí, ale ochotně to seříznou, takže mám maso a ještě tu kost na polívku. Hovězí jsme odtamtud měli ale snad jen jednou a bylo z nějakého tuhého dobytčete.

    A co maj dobrého v té Dobré svačině? Já tam ještě nebyla.
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    EDERA: jinak , sousedko,se chci zeptat, nechodis k tomu reznikovi co je hned za rohem, vedle ty rohovy prodejny dveri? trpim absenci dobreho zdroje na poradnou flakotu a posledni zazitek z alberta,kde jsem byla nucena koupit zadni hovezi za 200 na gulas jsem uz dost zoufala..
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    EDERA: ha! ja vim a maji otevreno od 7ranni,takze obcas stiham doklusat tam i pred praci:) teda jestli chodis na hriste na lobkovicaku,tak my tam chodime obcas vencit - ne ve frekventovanych vencicich hodinach, cernyho jezevcika mame:)tak se popr prihlas:)
    EDERA
    EDERA --- ---
    SARAJ: Dneska jsem koukala, že "u nás" (Lobkovičák) zase budou otvírat nějaký podnik na místě bývalé trafiky na rohu s Kouřimskou. Nejpodstatnější mi na štítě přišla položka "káva s sebou". Miluju kafe do kelímku s deklíkem. S tím i nějakou tu návštěvu pískoviště přežiju:-))
    LITROP
    LITROP --- ---
    MR_DAN: jj diky tas jednoho vinohradaka vic:)
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    LITROP: wow gratuluju k nabehu na rozmnozeni chlape :-)
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    LITROP: tak dobra trafika tady zaznela jiz nekolikrat,sokolovna naproti pavilonu ma taky nekurackou cast a to celkem velkou
    LITROP
    LITROP --- ---
    Máte někdo doporučení kam zajít s těhotnou ženou tudíš nekuřácky nebo dobře větraný aby tam měli jak pivo tak nejaky vína chodíme do Krale šumavi ale bejvá tam dost plno tak něco založního dík.
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    EDERA: no ja myslel fajnove zajit treba k Supovi, nebo jak se jmenuje to reznictvi na Radhostsky a dat si tam na stojaka drztkovou :-) jezis ted jsem si na ni udelal chut ale :-)
    EDERA
    EDERA --- ---
    SARAJ: O knihovně vím, ale přijde mi nabídkou krajně neuspokojivá.

    MR_DAN: Fajnové nadlábnutí za třičtvrtě hodiny nestihnu:-)) Ale dobrý kafe by vlastně mohli mít i v pizzerii Gusto hned pod Jiřákem a kolem páté by tam nemuselo být narváno.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    OT promazána RO udělana
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    EDERA: v tom bych nevidela problem:)bot neni nikdy dost,ale pokud rada ctes u vinohradske vodarny je knihovna:)
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    EDERA: dobra trafika dole na korunni :-)
    pak jeste moznost zabit cas tim, ze se pujdes nekam fajnove nadlabnout
    EDERA
    EDERA --- ---
    PETGRIDUS: To bych byvala rada, akorat jsem tu knihu zapomnela rano doma (nejak jsem v pul osme podcenila, co budu potrebovat v pet odpoledne:-)) Navic teda zrovna tuhle cast Vinohrad neznam tak duverne, takze jsem nevedela, kde tam je klidna, nekuracka kavarna.
    PETGRIDUS
    PETGRIDUS --- ---
    EDERA: čtení knížky v kavárně?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam