• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JARKA1MKRÁLOVSKÉ VINOHRADY - oficiální zastoupení pražské čtvrti zde na nyxu
    FIN
    FIN --- ---
    MR_DAN: jinak ale používání škrobu v hojné míře je v asijské kuchyni normální. poznáš to zejména na polévkách :-)
    FIN
    FIN --- ---
    MR_DAN: no kdysi před lety bylo bei-dai-he nejlepší čínou široko daleko podle asi tak 3 lidí z 5ti. tu naproti pavilonu jsem tenkrát po jejím vzniku také vyzkoušel, ale to se ještě nemohla s bei-dai-he rovnat. kuře na kari pak bylo v bei-dai-he mou osobní srdcovkou, protože to bylo snad jediné místo, kde chápali prostou, zato však 90 % lidí utajenou, pravdu: kari NErovná se ostrý...
    nicméně, jak smutně připouštím, poslední roky jdou asi dolů, no. a že svého času měli některá jídla taky jako první...
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    FIN: ja mel z tehdle dvou cin vzdycky radsi tu vyssi, naproti pavilonu (kachna 8 lahodnych chuti :P), v te spodni pouzivali fakt hodne skrobu a treba to sladkokysely kure se z toho hlenu pomalu nedalo odsprajcovat :-)
    navic po rozmachu vietnamske kuchyne uz bych z toho mel tak akorat http://www.stefajir.cz/?q=syndrom-cinske-restaurace
    FIN
    FIN --- ---
    zato bych řekl, že bei-dai-he šlo během posledních 2 - 3 let trochu dolů. chodíval jsem tam s tím, že jídlo bylo dobré až vynikající. behěm roku 2011 a 2012 se i stalo, že mi tam *už tak moc nechutnalo*... a prý nejen mě, jak jsem tam porůznu zaslechl od známých. takže mají možná trochu sestupný trend, což by byla škoda.
    FIN
    FIN --- ---
    MR_DAN: řekl bych "normálně jedlé". tu a tam si tak skočím na něco malého v rámci larpových pobíhaček po vinohradech a ačkoliv to jistě není *nezapomenutelný zážitek*, také si nepamatuji, že bych dky nedojedl nebo cítil nějakou nelibost. prostě normálně jedlé.
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    FIN: joooo meshuge :D jinak bych ji ani nerekl, ale byl jsem tam mozna pred sto lety na pikantni polivku a sladkokysely kure :-) rikas dobry, jo?
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    DYSTOPIK: tak jestlis mel pho bo v anglicky nebo ve slavikovce, taks mel pho bo tai :-)
    ja tu nechci pusobit jak nejakej guru :-D to nejsem, ale patral jsem na vlastni pest (google), proc to v tom pho vietnam maj tak kurevsky lepsi a dosel jsem k tomuhle :-)
    jinak spatne clovek neudela ani navstevou Hanoje ve Slezsky, na roku Perunovy
    FIN
    FIN --- ---
    MR_DAN: mei-shi-ge, zvaná mešuge? tam se klidně odvaž, vařej docela dobře :-)
    DYSTOPIK
    DYSTOPIK --- ---
    MR_DAN: tak díky za objasnění. on mi to už někdo řikal, ale nějak se mi to vykouřilo ze šišky a když jsem tam naposledy koukal na lístek, tak jsem si říkal, že na obrázku vypadaj stejně a v čem je asi ten rozdíl..
    tak to budu muset testnout, měl jsem jen pho bo
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    DYSTOPIK: jj, vim o ni, jeste jsem tam nebyl :-)
    btw pozor, to neni pho thai, vubec to neni thai a s thajskem to nema co docineni :-) to "tai" ve "pho bo tai" je zpusob pripravy toho hoveziho masa, ktery se jen velmi rychle zpari v tom horkym vyvaru, takze je jakoby medium, uprostred ruzovy a diky tomu jsou ty platky v ty polivce tak krasne mekkoucky jako jinde obcas fakt nejsou :-)
    zduraznuju to takhle, protoze je to fakt megaobrovskej chutovej rozdil
    DYSTOPIK
    DYSTOPIK --- ---
    MR_DAN: hele v anglický to má ta samá pani co otevřela pho ve slavíkovce jen s tim rozdílem, že maji zázemí, takže to je normální restaurace s talířema z pevnejch materiálů (dělaj pho bo, pho ga (?myslim - prostě kuřecí pho) i pho thai)
    Vařej tam stejně skvěle, maji tam točenou plzíňku za 30 (pak ještě desítku a pito) a vůbec se mi to tam líbí:) i včetně toho jejich klasickýho kýče, kterym je třeba velkej model plachetnice s vietnámkama co putujou se zlatym pokladem, velký stojací hodiny, ve kterejch je vystavenej výběr špiritusů a křišťálový lustry, prostě echt kýč na jedničku :)
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    vlastne jsem si vsimnul, ze pho bo nabizi i ta cina kousek dal ve slavikovce, po pravy strane u telefonni budky ... ale tam bych se asi neodvazil a jaksi zatim nebyla sance ze bych ozelel pho vietnam :-)
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    DYSTOPIK: slavikovce nikdo nikdy konkurenci neudela, tam jsou vazne skvely :-) imho je to hlavne proto, ze to neni pho bo, ale pho bo tai!
    DYSTOPIK
    DYSTOPIK --- ---
    LA_PIOVRA: lakování nehtů už asi odzvonila a teď přichází nová vlna
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    Dalsi Pho Vietnam ted vznika ve Vinohradsky, kousek nad Rozhlasem.
    DYSTOPIK
    DYSTOPIK --- ---
    a jak bylo ve slezský fondue (naposledy se to jmenovalu hunters lodge), tak jsem dnes šel kolem a věšeli tam ceduli, že tam bude vietnamská restaurace. ale nevim, jestli budou konkurencí pro pho vietnam ve slavíkový a anglický

    DYSTOPIK
    DYSTOPIK --- ---
    tak jsem se tam včera večer stavil cestou z osvěžovny, dal jsem si 1/8 šunkový, byla velká jak čtvrtka a fakt jsem si na ní šmáknul. ne že bych se zrovna stravoval v rychlejch občerstveních, ale něco takhle po ruce s otevíračkou do 2 o víkendu, nám tady chybělo
    PUNKEJT
    PUNKEJT --- ---
    už jste tam někdo měl gyros/kebab?
    DYSTOPIK
    DYSTOPIK --- ---
    KEDAREK1: díky moc za info
    KEDAREK1
    KEDAREK1 --- ---
    DYSTOPIK: Ano , mas pravdu, dve pizzy za sto, ja mel margeritu a sunkovou, testo tenke, nemastne, fajn. Ale snad bude v akci brzy neco jineho nez jen margerita. K 100 se musi pripocist jeste 10kc za krabici.
    Vice info zde http://www.pizzapresto63.cz/

    je to otevrene tyden, je to tam malinke, ale nove ciste zarizeni, myslim ze se neni ceho bat.

    Snad to pomuze
    Cao
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam