• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JARKA1MKRÁLOVSKÉ VINOHRADY - oficiální zastoupení pražské čtvrti zde na nyxu
    Bydlíte na Vinohradech? Především na těch pražských Královských? Máte zážitky, vzpomínky, které se vážou na toto kouzelné místo? Znáte dobré podniky? Podělte se o cokoli, co se k Vinohradům váže...

    !!!NA NÁSTĚNCE STÁLE DOPLŇOVANÁ DATABÁZE HOSPOD A VINOHRADSKÝCH PODNIKŮ!!!
    (Všichni, kdož se v tomto klubu zmiňujete o svých oblíbených vinohradských podnicích, přikládejte prosím ke svým referencím také bližší údaje (ceny, druh piva, kuchyně, obsluha, vybavení atp.) a aspoň něco jako adresu!)


    www.vinohrady.cz
    rozbalit záhlaví
    KEDAREK1
    KEDAREK1 --- ---
    MR_DAN: jojojo ten hlen prosel mou soustavou taky minuly tyden, to uz bylo moc...Bei dai he, co tam maj fakt vyborne? takze rikate ze u toho Jiriho z Podebrad je to bistro jeste lepsi?
    FIN
    FIN --- ---
    MR_DAN: jinak ale používání škrobu v hojné míře je v asijské kuchyni normální. poznáš to zejména na polévkách :-)
    FIN
    FIN --- ---
    MR_DAN: no kdysi před lety bylo bei-dai-he nejlepší čínou široko daleko podle asi tak 3 lidí z 5ti. tu naproti pavilonu jsem tenkrát po jejím vzniku také vyzkoušel, ale to se ještě nemohla s bei-dai-he rovnat. kuře na kari pak bylo v bei-dai-he mou osobní srdcovkou, protože to bylo snad jediné místo, kde chápali prostou, zato však 90 % lidí utajenou, pravdu: kari NErovná se ostrý...
    nicméně, jak smutně připouštím, poslední roky jdou asi dolů, no. a že svého času měli některá jídla taky jako první...
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    FIN: ja mel z tehdle dvou cin vzdycky radsi tu vyssi, naproti pavilonu (kachna 8 lahodnych chuti :P), v te spodni pouzivali fakt hodne skrobu a treba to sladkokysely kure se z toho hlenu pomalu nedalo odsprajcovat :-)
    navic po rozmachu vietnamske kuchyne uz bych z toho mel tak akorat http://www.stefajir.cz/?q=syndrom-cinske-restaurace
    FIN
    FIN --- ---
    zato bych řekl, že bei-dai-he šlo během posledních 2 - 3 let trochu dolů. chodíval jsem tam s tím, že jídlo bylo dobré až vynikající. behěm roku 2011 a 2012 se i stalo, že mi tam *už tak moc nechutnalo*... a prý nejen mě, jak jsem tam porůznu zaslechl od známých. takže mají možná trochu sestupný trend, což by byla škoda.
    FIN
    FIN --- ---
    MR_DAN: řekl bych "normálně jedlé". tu a tam si tak skočím na něco malého v rámci larpových pobíhaček po vinohradech a ačkoliv to jistě není *nezapomenutelný zážitek*, také si nepamatuji, že bych dky nedojedl nebo cítil nějakou nelibost. prostě normálně jedlé.
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    FIN: joooo meshuge :D jinak bych ji ani nerekl, ale byl jsem tam mozna pred sto lety na pikantni polivku a sladkokysely kure :-) rikas dobry, jo?
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    DYSTOPIK: tak jestlis mel pho bo v anglicky nebo ve slavikovce, taks mel pho bo tai :-)
    ja tu nechci pusobit jak nejakej guru :-D to nejsem, ale patral jsem na vlastni pest (google), proc to v tom pho vietnam maj tak kurevsky lepsi a dosel jsem k tomuhle :-)
    jinak spatne clovek neudela ani navstevou Hanoje ve Slezsky, na roku Perunovy
    FIN
    FIN --- ---
    MR_DAN: mei-shi-ge, zvaná mešuge? tam se klidně odvaž, vařej docela dobře :-)
    DYSTOPIK
    DYSTOPIK --- ---
    MR_DAN: tak díky za objasnění. on mi to už někdo řikal, ale nějak se mi to vykouřilo ze šišky a když jsem tam naposledy koukal na lístek, tak jsem si říkal, že na obrázku vypadaj stejně a v čem je asi ten rozdíl..
    tak to budu muset testnout, měl jsem jen pho bo
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    DYSTOPIK: jj, vim o ni, jeste jsem tam nebyl :-)
    btw pozor, to neni pho thai, vubec to neni thai a s thajskem to nema co docineni :-) to "tai" ve "pho bo tai" je zpusob pripravy toho hoveziho masa, ktery se jen velmi rychle zpari v tom horkym vyvaru, takze je jakoby medium, uprostred ruzovy a diky tomu jsou ty platky v ty polivce tak krasne mekkoucky jako jinde obcas fakt nejsou :-)
    zduraznuju to takhle, protoze je to fakt megaobrovskej chutovej rozdil
    DYSTOPIK
    DYSTOPIK --- ---
    MR_DAN: hele v anglický to má ta samá pani co otevřela pho ve slavíkovce jen s tim rozdílem, že maji zázemí, takže to je normální restaurace s talířema z pevnejch materiálů (dělaj pho bo, pho ga (?myslim - prostě kuřecí pho) i pho thai)
    Vařej tam stejně skvěle, maji tam točenou plzíňku za 30 (pak ještě desítku a pito) a vůbec se mi to tam líbí:) i včetně toho jejich klasickýho kýče, kterym je třeba velkej model plachetnice s vietnámkama co putujou se zlatym pokladem, velký stojací hodiny, ve kterejch je vystavenej výběr špiritusů a křišťálový lustry, prostě echt kýč na jedničku :)
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    vlastne jsem si vsimnul, ze pho bo nabizi i ta cina kousek dal ve slavikovce, po pravy strane u telefonni budky ... ale tam bych se asi neodvazil a jaksi zatim nebyla sance ze bych ozelel pho vietnam :-)
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    DYSTOPIK: slavikovce nikdo nikdy konkurenci neudela, tam jsou vazne skvely :-) imho je to hlavne proto, ze to neni pho bo, ale pho bo tai!
    DYSTOPIK
    DYSTOPIK --- ---
    LA_PIOVRA: lakování nehtů už asi odzvonila a teď přichází nová vlna
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    Dalsi Pho Vietnam ted vznika ve Vinohradsky, kousek nad Rozhlasem.
    DYSTOPIK
    DYSTOPIK --- ---
    a jak bylo ve slezský fondue (naposledy se to jmenovalu hunters lodge), tak jsem dnes šel kolem a věšeli tam ceduli, že tam bude vietnamská restaurace. ale nevim, jestli budou konkurencí pro pho vietnam ve slavíkový a anglický

    DYSTOPIK
    DYSTOPIK --- ---
    tak jsem se tam včera večer stavil cestou z osvěžovny, dal jsem si 1/8 šunkový, byla velká jak čtvrtka a fakt jsem si na ní šmáknul. ne že bych se zrovna stravoval v rychlejch občerstveních, ale něco takhle po ruce s otevíračkou do 2 o víkendu, nám tady chybělo
    PUNKEJT
    PUNKEJT --- ---
    už jste tam někdo měl gyros/kebab?
    DYSTOPIK
    DYSTOPIK --- ---
    KEDAREK1: díky moc za info
    KEDAREK1
    KEDAREK1 --- ---
    DYSTOPIK: Ano , mas pravdu, dve pizzy za sto, ja mel margeritu a sunkovou, testo tenke, nemastne, fajn. Ale snad bude v akci brzy neco jineho nez jen margerita. K 100 se musi pripocist jeste 10kc za krabici.
    Vice info zde http://www.pizzapresto63.cz/

    je to otevrene tyden, je to tam malinke, ale nove ciste zarizeni, myslim ze se neni ceho bat.

    Snad to pomuze
    Cao
    MIKULAS
    MIKULAS --- ---
    Taky přisadím - několikrát jsem teď šel okolo jiného "nového" pizza fastfoodu na Želivského... Když se jde po hlavní dolu k nemocnici, tak hned po levé straně. Pivko za 20!

    Plus jestli znáte hospodo-restauraci U Hollara? Je to hned za rohem. Vřele doporučuji, super obsluha, opravdu levná jídla, meníčka a solidní 13° za pár kaček.
    DYSTOPIK
    DYSTOPIK --- ---
    jsem si všimnul minulej tejden, že je nějakej novej pizza fast food v místech, kde je na vinohradský zastávka tram vinohradský pavilon směrem na václavák. tam jak je el paso, nebo jak se ta putika teď jmenuje.

    Něco zajímavýho tam? nebyl jste se tam někdo mrknout?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam