• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JARKA1MKRÁLOVSKÉ VINOHRADY - oficiální zastoupení pražské čtvrti zde na nyxu
    Bydlíte na Vinohradech? Především na těch pražských Královských? Máte zážitky, vzpomínky, které se vážou na toto kouzelné místo? Znáte dobré podniky? Podělte se o cokoli, co se k Vinohradům váže...

    !!!NA NÁSTĚNCE STÁLE DOPLŇOVANÁ DATABÁZE HOSPOD A VINOHRADSKÝCH PODNIKŮ!!!
    (Všichni, kdož se v tomto klubu zmiňujete o svých oblíbených vinohradských podnicích, přikládejte prosím ke svým referencím také bližší údaje (ceny, druh piva, kuchyně, obsluha, vybavení atp.) a aspoň něco jako adresu!)


    www.vinohrady.cz
    rozbalit záhlaví
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    S161: brambory s rejzi rikas? a s cim se to ji? s knedlikem? :-))
    ne, takhle jak to popisujes, tak na to mam rozhodne vetsi chut (a jakoze fakt mam), nez na ty glutamatovy hruzy z cinskejch restauraci po cesku....
    S161
    S161 --- ---
    MR_DAN: ne, znamenalo by to otevrenou kuchyni, Wok panve, dva hbity kuchare (neco na co si hraje Panda v Mallech, ale oni vari fakt hnusy) vydej do tech tradicnich papirovejch krabicek i s hulkama, jasny menu se slozenim atd... hlavne zadny "po secuansku, s cibuli" atd .)

    ja ted jim s cinanama denne a delaj fakt super chutny veci, ktery neplavou v zadnym slemu (a kdyz, tak ho tam neni takova naloz), delaj ruzny kombinace, vetsinou maso a zelenina, jehneci s vajickem, veprovy s rapikatym celerem, pak treba koren lotosu s necim, delaj skvely palivy zalivky, ktery nejen, ze palej, ale i chutnaj... naposledy tu delali zampiony se slaninou a tak.. proste je to fakt bohaty a dokazou zpracovat skoro cokoli....

    jeste se to samozrejme meni podle mistni prislusnosti, na severu jedi brambory a hovezi (takovej gulas, ale brambora tam neni priloha, ale hlavni chod - ji se k tomu rejze)-- a tak...

    pak delaj ty svoje Hot Poty, ale to se neda pripravit jako jidlo s sebou, hrnec s varicem na stole, ochucena voda, do ktery stravnici hazi vsechno, hovezi drzky, krevety, zeleninu, maso, atd... a pak se to z toho hrnce po chvili vyndava a zere.. a pali to jak prase :)
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    S161: imho by to znamenalo velky "horky plechy" plny nudli s masem a/nebo zeleninou, co bys mel na ocich hned co bys prisel, dostal bys nasypano do krabicky, "osmesá či" a nashledanou :-)
    ja vlastne ani poradne nevim, co se v cine ji .. krom tradicnich pomluv jako brouci, cervi a sucha rejze :-)
    S161
    S161 --- ---
    MR_DAN: To vim :) Dokonce i vetsina "japonskejch" Sushi restauraci patri cinanum :) o Huang He jsem slysel, maj jeste jednu pobocku na Vysocansky... Zatim jsem tam nebyl, ale v tech trech jmenovanejch jo a jidla tam maj fakt delikatni .) a hlavne uplne jiny... nejhorsi je prijit do cinsky restaurace a zeptat se, jestli maj neco opravdu cinskyho.. vetsinou ti reknou, ze ne...

    nicmene by me porad zajimalo, jestli by se takovy ECHT cinsky bistro, jako je Pho Vietnam chytlo :)
    SPIPI
    SPIPI --- ---
    MR_DAN: ano, číny jsou čínský :)
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    FIN: vpoho, zadnej flame :-) chtel jsem jen predejit pripadnemu nedorozumeni
    FIN
    FIN --- ---
    MR_DAN: já myslím, že vyjádření
    "bistro na jiřáku je především *JINÉ* než zbytek čín, protože - pravděpodobně - je to mnohem autentičtější vietnamská kuchyně... takže jako ve viettownu v sapě :-) drtivá většina "čín", a to na kontinentně jako takovém, totiž vaří vždycky "směsné původně-ale-pak pro bílé žaludky místně upravené" recepisy :-) na jiřáku k tomu dle tvrzení majitelů v článcích nedochází, proto je jiný."
    přesně říká, že si to nepletu. nebo ne?
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    S161: myslis ze jsou z vetsiny v rukou cinanu? ja bych prave rekl ze tolik ne .. ale nevim, poznam jen vietnamce podle nosu, ale treba laosana od cinana nebo korejce nerozeznam :-)
    jestli chces kvalitni cinu, tak Huang He ve Vrsovicich u nadrazi.. ziskali i nejaky mezinarodni oceneni, jako Top xy v Evrope ... akorat tam das za kung pao treba 180 :-)
    S161
    S161 --- ---
    S161: znam jen 3 (slovy Tri) kvalitni restaurace a ty jsou zase predrazeny ( Peking, Zahrada na Chodove a Secchuan na Narodni)
    S161
    S161 --- ---
    MR_DAN: vysvetlete mi, proc si tady neotevrou cinani (porad je vetsina Cinskejch restauraci v rukou Cinanu) nejakou echt original restauraci s kvalitnima cinskejma pokrmama... nebo aspon nejaky bistro... to co se da sehnat v aktualnich cinskejch restauracich, vcetne Bei dai He, je vsechno na jedno brdo a maximalne se v tom meni druhy zeleniny.. jsem presvedcenej, ze by to tady uspech melo, cinska kuchyne je taky extremne bohata a zeleniny tam jedi mnohem vic nez masa...
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    SPIPI: jo tenhle clanek jsem presne v sobotu cetl v bistru na jiraku na zdi, zatimco jsem se ladoval antikocovinovym pripravkem znamym pod nazvem pho bo tai :-)

    DYSTOPIK: zebra rikas? :-) hmm, to zavani inspiraci pro priste..
    SPIPI
    SPIPI --- ---
    před rokem k tomu vyšel článek, pro pochopení:

    "Když v Asii někdo někoho kopíruje, tak je to spíš bráno jako pocta tomu, kdo to vymyslel. Člověk, který je kopírován, to naopak nebere jako zcizení duševního vlastnictví, ale jako potvrzení svého úspěchu. Čím více lidí ho kopíruje, tím jeho prestiž roste," říká sinolog Martin Kříž.

    Vietnamci otevřeli úspěšné bistro. Číňané je bleskově okopírovali - iDNES.cz
    http://ekonomika.idnes.cz/vietnamci-otevreli-uspesne-bistro-cinane-je-bleskove-okopirovali-1c8-/ekonomika.aspx?c=A110815_181318_ekonomika_spi
    DYSTOPIK
    DYSTOPIK --- ---
    snad to nevypadá, že jsem nějakej zaujatej, já mam asiaty hrozně rád, jen prostě s tou originalitou to moc koulet neuměj a většinou kvantita na úkor kvality
    DYSTOPIK
    DYSTOPIK --- ---
    MR_DAN: bun bo nam bo vřele doporučuju, to je prostě bombice.
    jinak mě tam překvapily třeba marinovaný žebra, na kterejch by si člověk řekl, že se to už nedá nikam dál posunout, ale maji je prostě trochu jinčí, než by člověk čekal

    jinak přesně jak řikáš. nehty jsem si nikdy nenechal nalepit a trávu od vietnamců taky nekupuju, ale věřim, že vietnamských restaurací bude brzo plná praha a všechny budou echt original. doufám, že aspoň to pho tuan and lan )slavíkova+anglická) si udržej úroveň
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    KEDAREK1, FIN: neplest cinu a vietnam :-)
    cinsky restosky, klasika M23 a spol, pikantni polivka, neco po secuansku apod, pekne smazeny, mastny, plny glutamatu, takova ta klasika "cina" na jedny strane ... a na druhy strane vietnam, jedna z nejzdravejsich kuchyni na svete, syrova zelenina, cerstvej koriandr a jiny bylinky, mungo klicky, hovezi vyvar, nudle, skoro nic smazenyho
    hodne vietnamcu provozuje ty "ciny" protoze jsou to strasne spatny podnikatele a maji za to, ze kdyz to funguje po celem svete, ze to bude fungovat i tady, proto maji identicke jidelni listky, protoze jednoduse kopiruji osvedcenou obchodni strategii od jinych, zabehlejsich... jenze tihle vietnamci diky par odvazlivcum prisli na to, ze cesi uz o tu "cinu" moc nestoji, zato za jejich domaci stravu jsme schopni jim utrhat ruce, takze postupne zavadeji nabidku vietnamskych jidel v cinach a zaroven oteviraji ciste vietnamske podniky, jako je treba to bistro na jiraku :-)
    ono se treba to "bun bo nam bo" na obrazku tvari jak kure po secuansku, ale je to uplne jiny jidlo....
    NE7RA
    NE7RA --- ---
    ad ryby - pod mym bytem je http://www.slezskarybarna.cz/tm.php a jako dobry.
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    ad. fishpoint: nedavno jsem vystupoval z auta pred obchodem (a vypadl mi z kapsy nepozorovan petilitr) a najednou za sebou slysim pleskani bot a "pane, neco vam upadlo" a byl to manik v zastere co tam prodava a videl jak mi bankovka vypadal kdyz kouril pred obchodem.
    Kdybych zral maso, tak si tam ryby koupim rad.
    FIN
    FIN --- ---
    KEDAREK1: fishpoint http://www.fishpoint.cz/

    a dále pak - zcela logicky, to jste si mohli najít - co? farmářské trhy!

    přímo na vinohradech středy, pátky a soboty, točí se tam:
    fishpoint - není levný
    jacísi chorvati - drazí, ale... mívaj například kromě pražem i mořského vlka, který je asi tak o 50 % lepší a to hlavně proto, že není tak tučný, na přípravu doporučuji
    Mánkův "Rybí restaurant"
    http://manek.ex-bloguje.cz/790424-morcak-chutny-morsky-vlk-peceny-na-bramborach.php
    a pak pstruhařství http://www.pstruharstvi.cz/

    takže kdo chce, ryby si sežene :-)
    DYSTOPIK
    DYSTOPIK --- ---
    KEDAREK1: to byl jen pokus o žert.
    Na vinohradský je rybárna, ale nikdy jsem tam nenakupoval
    FishPoint Vinohrady
    http://www.fishpoint.cz/prodejna-vinohrady

    přijde mi že to jsou takový vlny. už je to pěknejch pár let, když jsme chodili nahulený do bei dai he a byli jsme z toho paf. dneska když si dáš nějakou tu jejich omáčku, tak víš, že to je kečup s octem, sojovkou a solamilem. posledně tam na mě vykouklo i pár kostiček mrkve a hrášek
    jen si řikám, jestli to bylo vždycky tak blbý a mě to jen nepřišlo, nebo se to fakt tak zhoršilo
    FIN
    FIN --- ---
    KEDAREK1: jak jsem před chvílí napsal, v bei-dai-he mívali výborné kuře na kari. jako specialitku jsem si tam dával černé vejce, ale to je fakt jen pro některé lidi. a - v rámci let minulých, jak se nám od roku 1990 postupně "vyrojily v praze číny" - tam řadu jídel měli vůbec jako první, například věci s rybami a krevetkami. také některá thajská jídla. rovněž jedlé kdysi bývaly jakési kuřecí nudličky s něco-něco-něco a pórkem :-) i kachnu jsem si párkrát dal, byla dobrá.

    bistro na jiřáku je především *JINÉ* než zbytek čín, protože - pravděpodobně - je to mnohem autentičtější vietnamská kuchyně... takže jako ve viettownu v sapě :-) drtivá většina "čín", a to na kontinentně jako takovém, totiž vaří vždycky "směsné původně-ale-pak pro bílé žaludky místně upravené" recepisy :-) na jiřáku k tomu dle tvrzení majitelů v článcích nedochází, proto je jiný.
    KEDAREK1
    KEDAREK1 --- ---
    DYSTOPIK: ale tak snad si rozumime ne:o)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam