• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JARKA1MKRÁLOVSKÉ VINOHRADY - oficiální zastoupení pražské čtvrti zde na nyxu
    Bydlíte na Vinohradech? Především na těch pražských Královských? Máte zážitky, vzpomínky, které se vážou na toto kouzelné místo? Znáte dobré podniky? Podělte se o cokoli, co se k Vinohradům váže...

    !!!NA NÁSTĚNCE STÁLE DOPLŇOVANÁ DATABÁZE HOSPOD A VINOHRADSKÝCH PODNIKŮ!!!
    (Všichni, kdož se v tomto klubu zmiňujete o svých oblíbených vinohradských podnicích, přikládejte prosím ke svým referencím také bližší údaje (ceny, druh piva, kuchyně, obsluha, vybavení atp.) a aspoň něco jako adresu!)


    www.vinohrady.cz
    rozbalit záhlaví
    FIN
    FIN --- ---
    MR_DAN: já myslím, že vyjádření
    "bistro na jiřáku je především *JINÉ* než zbytek čín, protože - pravděpodobně - je to mnohem autentičtější vietnamská kuchyně... takže jako ve viettownu v sapě :-) drtivá většina "čín", a to na kontinentně jako takovém, totiž vaří vždycky "směsné původně-ale-pak pro bílé žaludky místně upravené" recepisy :-) na jiřáku k tomu dle tvrzení majitelů v článcích nedochází, proto je jiný."
    přesně říká, že si to nepletu. nebo ne?
    S161
    S161 --- ---
    MR_DAN: vysvetlete mi, proc si tady neotevrou cinani (porad je vetsina Cinskejch restauraci v rukou Cinanu) nejakou echt original restauraci s kvalitnima cinskejma pokrmama... nebo aspon nejaky bistro... to co se da sehnat v aktualnich cinskejch restauracich, vcetne Bei dai He, je vsechno na jedno brdo a maximalne se v tom meni druhy zeleniny.. jsem presvedcenej, ze by to tady uspech melo, cinska kuchyne je taky extremne bohata a zeleniny tam jedi mnohem vic nez masa...
    DYSTOPIK
    DYSTOPIK --- ---
    MR_DAN: bun bo nam bo vřele doporučuju, to je prostě bombice.
    jinak mě tam překvapily třeba marinovaný žebra, na kterejch by si člověk řekl, že se to už nedá nikam dál posunout, ale maji je prostě trochu jinčí, než by člověk čekal

    jinak přesně jak řikáš. nehty jsem si nikdy nenechal nalepit a trávu od vietnamců taky nekupuju, ale věřim, že vietnamských restaurací bude brzo plná praha a všechny budou echt original. doufám, že aspoň to pho tuan and lan )slavíkova+anglická) si udržej úroveň
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    KEDAREK1, FIN: neplest cinu a vietnam :-)
    cinsky restosky, klasika M23 a spol, pikantni polivka, neco po secuansku apod, pekne smazeny, mastny, plny glutamatu, takova ta klasika "cina" na jedny strane ... a na druhy strane vietnam, jedna z nejzdravejsich kuchyni na svete, syrova zelenina, cerstvej koriandr a jiny bylinky, mungo klicky, hovezi vyvar, nudle, skoro nic smazenyho
    hodne vietnamcu provozuje ty "ciny" protoze jsou to strasne spatny podnikatele a maji za to, ze kdyz to funguje po celem svete, ze to bude fungovat i tady, proto maji identicke jidelni listky, protoze jednoduse kopiruji osvedcenou obchodni strategii od jinych, zabehlejsich... jenze tihle vietnamci diky par odvazlivcum prisli na to, ze cesi uz o tu "cinu" moc nestoji, zato za jejich domaci stravu jsme schopni jim utrhat ruce, takze postupne zavadeji nabidku vietnamskych jidel v cinach a zaroven oteviraji ciste vietnamske podniky, jako je treba to bistro na jiraku :-)
    ono se treba to "bun bo nam bo" na obrazku tvari jak kure po secuansku, ale je to uplne jiny jidlo....
    NE7RA
    NE7RA --- ---
    ad ryby - pod mym bytem je http://www.slezskarybarna.cz/tm.php a jako dobry.
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    ad. fishpoint: nedavno jsem vystupoval z auta pred obchodem (a vypadl mi z kapsy nepozorovan petilitr) a najednou za sebou slysim pleskani bot a "pane, neco vam upadlo" a byl to manik v zastere co tam prodava a videl jak mi bankovka vypadal kdyz kouril pred obchodem.
    Kdybych zral maso, tak si tam ryby koupim rad.
    FIN
    FIN --- ---
    KEDAREK1: fishpoint http://www.fishpoint.cz/

    a dále pak - zcela logicky, to jste si mohli najít - co? farmářské trhy!

    přímo na vinohradech středy, pátky a soboty, točí se tam:
    fishpoint - není levný
    jacísi chorvati - drazí, ale... mívaj například kromě pražem i mořského vlka, který je asi tak o 50 % lepší a to hlavně proto, že není tak tučný, na přípravu doporučuji
    Mánkův "Rybí restaurant"
    http://manek.ex-bloguje.cz/790424-morcak-chutny-morsky-vlk-peceny-na-bramborach.php
    a pak pstruhařství http://www.pstruharstvi.cz/

    takže kdo chce, ryby si sežene :-)
    DYSTOPIK
    DYSTOPIK --- ---
    KEDAREK1: to byl jen pokus o žert.
    Na vinohradský je rybárna, ale nikdy jsem tam nenakupoval
    FishPoint Vinohrady
    http://www.fishpoint.cz/prodejna-vinohrady

    přijde mi že to jsou takový vlny. už je to pěknejch pár let, když jsme chodili nahulený do bei dai he a byli jsme z toho paf. dneska když si dáš nějakou tu jejich omáčku, tak víš, že to je kečup s octem, sojovkou a solamilem. posledně tam na mě vykouklo i pár kostiček mrkve a hrášek
    jen si řikám, jestli to bylo vždycky tak blbý a mě to jen nepřišlo, nebo se to fakt tak zhoršilo
    FIN
    FIN --- ---
    KEDAREK1: jak jsem před chvílí napsal, v bei-dai-he mívali výborné kuře na kari. jako specialitku jsem si tam dával černé vejce, ale to je fakt jen pro některé lidi. a - v rámci let minulých, jak se nám od roku 1990 postupně "vyrojily v praze číny" - tam řadu jídel měli vůbec jako první, například věci s rybami a krevetkami. také některá thajská jídla. rovněž jedlé kdysi bývaly jakési kuřecí nudličky s něco-něco-něco a pórkem :-) i kachnu jsem si párkrát dal, byla dobrá.

    bistro na jiřáku je především *JINÉ* než zbytek čín, protože - pravděpodobně - je to mnohem autentičtější vietnamská kuchyně... takže jako ve viettownu v sapě :-) drtivá většina "čín", a to na kontinentně jako takovém, totiž vaří vždycky "směsné původně-ale-pak pro bílé žaludky místně upravené" recepisy :-) na jiřáku k tomu dle tvrzení majitelů v článcích nedochází, proto je jiný.
    KEDAREK1
    KEDAREK1 --- ---
    DYSTOPIK: ale tak snad si rozumime ne:o)
    DYSTOPIK
    DYSTOPIK --- ---
    jo, taky mi tu chyběj usměvavý ryby..
    KEDAREK1
    KEDAREK1 --- ---
    jeste me tak napada, i kdyz bych mozna nasel vhodnejsi klub k tomuto dotazu.

    Ma kamaradka Spanelka bydli na Vinohradech a kdyz ji volal otec a ptal se ji co ji u nas zatim chybi tak rekla usmevavi lidi a ryby, morske plody.

    To prvni tu vesmes nenajde (to je k zbliti ta nase povaha IMHO). Ale co ty plody, ryby, jamon serrano? nejake fajn mista pomer cena/výkon, Vinohrady nebo jinde v Praze? (restaurace, obchudky, trhy, cokoliv) Diky!
    KEDAREK1
    KEDAREK1 --- ---
    MR_DAN: jojojo ten hlen prosel mou soustavou taky minuly tyden, to uz bylo moc...Bei dai he, co tam maj fakt vyborne? takze rikate ze u toho Jiriho z Podebrad je to bistro jeste lepsi?
    FIN
    FIN --- ---
    MR_DAN: jinak ale používání škrobu v hojné míře je v asijské kuchyni normální. poznáš to zejména na polévkách :-)
    FIN
    FIN --- ---
    MR_DAN: no kdysi před lety bylo bei-dai-he nejlepší čínou široko daleko podle asi tak 3 lidí z 5ti. tu naproti pavilonu jsem tenkrát po jejím vzniku také vyzkoušel, ale to se ještě nemohla s bei-dai-he rovnat. kuře na kari pak bylo v bei-dai-he mou osobní srdcovkou, protože to bylo snad jediné místo, kde chápali prostou, zato však 90 % lidí utajenou, pravdu: kari NErovná se ostrý...
    nicméně, jak smutně připouštím, poslední roky jdou asi dolů, no. a že svého času měli některá jídla taky jako první...
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    FIN: ja mel z tehdle dvou cin vzdycky radsi tu vyssi, naproti pavilonu (kachna 8 lahodnych chuti :P), v te spodni pouzivali fakt hodne skrobu a treba to sladkokysely kure se z toho hlenu pomalu nedalo odsprajcovat :-)
    navic po rozmachu vietnamske kuchyne uz bych z toho mel tak akorat http://www.stefajir.cz/?q=syndrom-cinske-restaurace
    FIN
    FIN --- ---
    zato bych řekl, že bei-dai-he šlo během posledních 2 - 3 let trochu dolů. chodíval jsem tam s tím, že jídlo bylo dobré až vynikající. behěm roku 2011 a 2012 se i stalo, že mi tam *už tak moc nechutnalo*... a prý nejen mě, jak jsem tam porůznu zaslechl od známých. takže mají možná trochu sestupný trend, což by byla škoda.
    FIN
    FIN --- ---
    MR_DAN: řekl bych "normálně jedlé". tu a tam si tak skočím na něco malého v rámci larpových pobíhaček po vinohradech a ačkoliv to jistě není *nezapomenutelný zážitek*, také si nepamatuji, že bych dky nedojedl nebo cítil nějakou nelibost. prostě normálně jedlé.
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    FIN: joooo meshuge :D jinak bych ji ani nerekl, ale byl jsem tam mozna pred sto lety na pikantni polivku a sladkokysely kure :-) rikas dobry, jo?
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    DYSTOPIK: tak jestlis mel pho bo v anglicky nebo ve slavikovce, taks mel pho bo tai :-)
    ja tu nechci pusobit jak nejakej guru :-D to nejsem, ale patral jsem na vlastni pest (google), proc to v tom pho vietnam maj tak kurevsky lepsi a dosel jsem k tomuhle :-)
    jinak spatne clovek neudela ani navstevou Hanoje ve Slezsky, na roku Perunovy
    FIN
    FIN --- ---
    MR_DAN: mei-shi-ge, zvaná mešuge? tam se klidně odvaž, vařej docela dobře :-)
    DYSTOPIK
    DYSTOPIK --- ---
    MR_DAN: tak díky za objasnění. on mi to už někdo řikal, ale nějak se mi to vykouřilo ze šišky a když jsem tam naposledy koukal na lístek, tak jsem si říkal, že na obrázku vypadaj stejně a v čem je asi ten rozdíl..
    tak to budu muset testnout, měl jsem jen pho bo
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    DYSTOPIK: jj, vim o ni, jeste jsem tam nebyl :-)
    btw pozor, to neni pho thai, vubec to neni thai a s thajskem to nema co docineni :-) to "tai" ve "pho bo tai" je zpusob pripravy toho hoveziho masa, ktery se jen velmi rychle zpari v tom horkym vyvaru, takze je jakoby medium, uprostred ruzovy a diky tomu jsou ty platky v ty polivce tak krasne mekkoucky jako jinde obcas fakt nejsou :-)
    zduraznuju to takhle, protoze je to fakt megaobrovskej chutovej rozdil
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam