• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JARKA1MKRÁLOVSKÉ VINOHRADY - oficiální zastoupení pražské čtvrti zde na nyxu
    DYSTOPIK
    DYSTOPIK --- ---
    KEDAREK1: to byl jen pokus o žert.
    Na vinohradský je rybárna, ale nikdy jsem tam nenakupoval
    FishPoint Vinohrady
    http://www.fishpoint.cz/prodejna-vinohrady

    přijde mi že to jsou takový vlny. už je to pěknejch pár let, když jsme chodili nahulený do bei dai he a byli jsme z toho paf. dneska když si dáš nějakou tu jejich omáčku, tak víš, že to je kečup s octem, sojovkou a solamilem. posledně tam na mě vykouklo i pár kostiček mrkve a hrášek
    jen si řikám, jestli to bylo vždycky tak blbý a mě to jen nepřišlo, nebo se to fakt tak zhoršilo
    FIN
    FIN --- ---
    KEDAREK1: jak jsem před chvílí napsal, v bei-dai-he mívali výborné kuře na kari. jako specialitku jsem si tam dával černé vejce, ale to je fakt jen pro některé lidi. a - v rámci let minulých, jak se nám od roku 1990 postupně "vyrojily v praze číny" - tam řadu jídel měli vůbec jako první, například věci s rybami a krevetkami. také některá thajská jídla. rovněž jedlé kdysi bývaly jakési kuřecí nudličky s něco-něco-něco a pórkem :-) i kachnu jsem si párkrát dal, byla dobrá.

    bistro na jiřáku je především *JINÉ* než zbytek čín, protože - pravděpodobně - je to mnohem autentičtější vietnamská kuchyně... takže jako ve viettownu v sapě :-) drtivá většina "čín", a to na kontinentně jako takovém, totiž vaří vždycky "směsné původně-ale-pak pro bílé žaludky místně upravené" recepisy :-) na jiřáku k tomu dle tvrzení majitelů v článcích nedochází, proto je jiný.
    KEDAREK1
    KEDAREK1 --- ---
    DYSTOPIK: ale tak snad si rozumime ne:o)
    DYSTOPIK
    DYSTOPIK --- ---
    jo, taky mi tu chyběj usměvavý ryby..
    KEDAREK1
    KEDAREK1 --- ---
    jeste me tak napada, i kdyz bych mozna nasel vhodnejsi klub k tomuto dotazu.

    Ma kamaradka Spanelka bydli na Vinohradech a kdyz ji volal otec a ptal se ji co ji u nas zatim chybi tak rekla usmevavi lidi a ryby, morske plody.

    To prvni tu vesmes nenajde (to je k zbliti ta nase povaha IMHO). Ale co ty plody, ryby, jamon serrano? nejake fajn mista pomer cena/výkon, Vinohrady nebo jinde v Praze? (restaurace, obchudky, trhy, cokoliv) Diky!
    KEDAREK1
    KEDAREK1 --- ---
    MR_DAN: jojojo ten hlen prosel mou soustavou taky minuly tyden, to uz bylo moc...Bei dai he, co tam maj fakt vyborne? takze rikate ze u toho Jiriho z Podebrad je to bistro jeste lepsi?
    FIN
    FIN --- ---
    MR_DAN: jinak ale používání škrobu v hojné míře je v asijské kuchyni normální. poznáš to zejména na polévkách :-)
    FIN
    FIN --- ---
    MR_DAN: no kdysi před lety bylo bei-dai-he nejlepší čínou široko daleko podle asi tak 3 lidí z 5ti. tu naproti pavilonu jsem tenkrát po jejím vzniku také vyzkoušel, ale to se ještě nemohla s bei-dai-he rovnat. kuře na kari pak bylo v bei-dai-he mou osobní srdcovkou, protože to bylo snad jediné místo, kde chápali prostou, zato však 90 % lidí utajenou, pravdu: kari NErovná se ostrý...
    nicméně, jak smutně připouštím, poslední roky jdou asi dolů, no. a že svého času měli některá jídla taky jako první...
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    FIN: ja mel z tehdle dvou cin vzdycky radsi tu vyssi, naproti pavilonu (kachna 8 lahodnych chuti :P), v te spodni pouzivali fakt hodne skrobu a treba to sladkokysely kure se z toho hlenu pomalu nedalo odsprajcovat :-)
    navic po rozmachu vietnamske kuchyne uz bych z toho mel tak akorat http://www.stefajir.cz/?q=syndrom-cinske-restaurace
    FIN
    FIN --- ---
    zato bych řekl, že bei-dai-he šlo během posledních 2 - 3 let trochu dolů. chodíval jsem tam s tím, že jídlo bylo dobré až vynikající. behěm roku 2011 a 2012 se i stalo, že mi tam *už tak moc nechutnalo*... a prý nejen mě, jak jsem tam porůznu zaslechl od známých. takže mají možná trochu sestupný trend, což by byla škoda.
    FIN
    FIN --- ---
    MR_DAN: řekl bych "normálně jedlé". tu a tam si tak skočím na něco malého v rámci larpových pobíhaček po vinohradech a ačkoliv to jistě není *nezapomenutelný zážitek*, také si nepamatuji, že bych dky nedojedl nebo cítil nějakou nelibost. prostě normálně jedlé.
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    FIN: joooo meshuge :D jinak bych ji ani nerekl, ale byl jsem tam mozna pred sto lety na pikantni polivku a sladkokysely kure :-) rikas dobry, jo?
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    DYSTOPIK: tak jestlis mel pho bo v anglicky nebo ve slavikovce, taks mel pho bo tai :-)
    ja tu nechci pusobit jak nejakej guru :-D to nejsem, ale patral jsem na vlastni pest (google), proc to v tom pho vietnam maj tak kurevsky lepsi a dosel jsem k tomuhle :-)
    jinak spatne clovek neudela ani navstevou Hanoje ve Slezsky, na roku Perunovy
    FIN
    FIN --- ---
    MR_DAN: mei-shi-ge, zvaná mešuge? tam se klidně odvaž, vařej docela dobře :-)
    DYSTOPIK
    DYSTOPIK --- ---
    MR_DAN: tak díky za objasnění. on mi to už někdo řikal, ale nějak se mi to vykouřilo ze šišky a když jsem tam naposledy koukal na lístek, tak jsem si říkal, že na obrázku vypadaj stejně a v čem je asi ten rozdíl..
    tak to budu muset testnout, měl jsem jen pho bo
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    DYSTOPIK: jj, vim o ni, jeste jsem tam nebyl :-)
    btw pozor, to neni pho thai, vubec to neni thai a s thajskem to nema co docineni :-) to "tai" ve "pho bo tai" je zpusob pripravy toho hoveziho masa, ktery se jen velmi rychle zpari v tom horkym vyvaru, takze je jakoby medium, uprostred ruzovy a diky tomu jsou ty platky v ty polivce tak krasne mekkoucky jako jinde obcas fakt nejsou :-)
    zduraznuju to takhle, protoze je to fakt megaobrovskej chutovej rozdil
    DYSTOPIK
    DYSTOPIK --- ---
    MR_DAN: hele v anglický to má ta samá pani co otevřela pho ve slavíkovce jen s tim rozdílem, že maji zázemí, takže to je normální restaurace s talířema z pevnejch materiálů (dělaj pho bo, pho ga (?myslim - prostě kuřecí pho) i pho thai)
    Vařej tam stejně skvěle, maji tam točenou plzíňku za 30 (pak ještě desítku a pito) a vůbec se mi to tam líbí:) i včetně toho jejich klasickýho kýče, kterym je třeba velkej model plachetnice s vietnámkama co putujou se zlatym pokladem, velký stojací hodiny, ve kterejch je vystavenej výběr špiritusů a křišťálový lustry, prostě echt kýč na jedničku :)
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    vlastne jsem si vsimnul, ze pho bo nabizi i ta cina kousek dal ve slavikovce, po pravy strane u telefonni budky ... ale tam bych se asi neodvazil a jaksi zatim nebyla sance ze bych ozelel pho vietnam :-)
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    DYSTOPIK: slavikovce nikdo nikdy konkurenci neudela, tam jsou vazne skvely :-) imho je to hlavne proto, ze to neni pho bo, ale pho bo tai!
    DYSTOPIK
    DYSTOPIK --- ---
    LA_PIOVRA: lakování nehtů už asi odzvonila a teď přichází nová vlna
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam