• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JARKA1MKRÁLOVSKÉ VINOHRADY - oficiální zastoupení pražské čtvrti zde na nyxu
    KEDAREK1
    KEDAREK1 --- ---
    RED_KOMUSO: dekuji ti moc
    RED_KOMUSO
    RED_KOMUSO --- ---
    KEDAREK1: myslim, že je španělskej obchod v čáslavský, nebo nějaký okolní ulici kolmý na vinohradskou, v prvnim bloku. Pak jsou taky špaňělský delikatesy ve vyšehradský ulici.
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    už jste navštívili dish v římské?
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    NE7RA: obcas trms.cz
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    S161: v Rumsky kousicek od Tylaku je mala cinska restauracui kde ma ciska starsi pani varit echt autenticky lokalni jidla z Ciny. Ale nebyl jsem tam jeste z cire neschopnosti:)
    Ha, nasel jsem link:
    https://www.facebook.com/HuaLongZhai
    FIN
    FIN --- ---
    trhy
    drůbež cajzl a kotan
    drůbežárna ve slavíkově
    NE7RA
    NE7RA --- ---
    Kam si chodite pro maso?
    FIN
    FIN --- ---
    S161: údajně tím, že na vinohradech je dost cizinců. ti tam začali chodit jako první, protože už znali viet. stravu z ciziny. domácí se pak postupně přidali. já tam byl asi 5. den po otevření, protože "kabanátkům" na špejli jsem nemohl odolat :-)
    FIN
    FIN --- ---
    MR_DAN: "co se v cine ji" - všechno. podle toho, co jsem jednou viděl, tak když dostanou slepici, zbyde z ní jen jedna věc: zobák.
    S161
    S161 --- ---
    MR_DAN: s rejzi, jeste jsou v tom cely vajicka natvrdo a hodne omacky, ktera promaci tu rejzi, ale je normalne ridka, zadnej slem... :) a musim rict ze jsem na to taky ted dostal znova chut :))
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    S161: brambory s rejzi rikas? a s cim se to ji? s knedlikem? :-))
    ne, takhle jak to popisujes, tak na to mam rozhodne vetsi chut (a jakoze fakt mam), nez na ty glutamatovy hruzy z cinskejch restauraci po cesku....
    S161
    S161 --- ---
    MR_DAN: ne, znamenalo by to otevrenou kuchyni, Wok panve, dva hbity kuchare (neco na co si hraje Panda v Mallech, ale oni vari fakt hnusy) vydej do tech tradicnich papirovejch krabicek i s hulkama, jasny menu se slozenim atd... hlavne zadny "po secuansku, s cibuli" atd .)

    ja ted jim s cinanama denne a delaj fakt super chutny veci, ktery neplavou v zadnym slemu (a kdyz, tak ho tam neni takova naloz), delaj ruzny kombinace, vetsinou maso a zelenina, jehneci s vajickem, veprovy s rapikatym celerem, pak treba koren lotosu s necim, delaj skvely palivy zalivky, ktery nejen, ze palej, ale i chutnaj... naposledy tu delali zampiony se slaninou a tak.. proste je to fakt bohaty a dokazou zpracovat skoro cokoli....

    jeste se to samozrejme meni podle mistni prislusnosti, na severu jedi brambory a hovezi (takovej gulas, ale brambora tam neni priloha, ale hlavni chod - ji se k tomu rejze)-- a tak...

    pak delaj ty svoje Hot Poty, ale to se neda pripravit jako jidlo s sebou, hrnec s varicem na stole, ochucena voda, do ktery stravnici hazi vsechno, hovezi drzky, krevety, zeleninu, maso, atd... a pak se to z toho hrnce po chvili vyndava a zere.. a pali to jak prase :)
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    S161: imho by to znamenalo velky "horky plechy" plny nudli s masem a/nebo zeleninou, co bys mel na ocich hned co bys prisel, dostal bys nasypano do krabicky, "osmesá či" a nashledanou :-)
    ja vlastne ani poradne nevim, co se v cine ji .. krom tradicnich pomluv jako brouci, cervi a sucha rejze :-)
    S161
    S161 --- ---
    MR_DAN: To vim :) Dokonce i vetsina "japonskejch" Sushi restauraci patri cinanum :) o Huang He jsem slysel, maj jeste jednu pobocku na Vysocansky... Zatim jsem tam nebyl, ale v tech trech jmenovanejch jo a jidla tam maj fakt delikatni .) a hlavne uplne jiny... nejhorsi je prijit do cinsky restaurace a zeptat se, jestli maj neco opravdu cinskyho.. vetsinou ti reknou, ze ne...

    nicmene by me porad zajimalo, jestli by se takovy ECHT cinsky bistro, jako je Pho Vietnam chytlo :)
    SPIPI
    SPIPI --- ---
    MR_DAN: ano, číny jsou čínský :)
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    FIN: vpoho, zadnej flame :-) chtel jsem jen predejit pripadnemu nedorozumeni
    FIN
    FIN --- ---
    MR_DAN: já myslím, že vyjádření
    "bistro na jiřáku je především *JINÉ* než zbytek čín, protože - pravděpodobně - je to mnohem autentičtější vietnamská kuchyně... takže jako ve viettownu v sapě :-) drtivá většina "čín", a to na kontinentně jako takovém, totiž vaří vždycky "směsné původně-ale-pak pro bílé žaludky místně upravené" recepisy :-) na jiřáku k tomu dle tvrzení majitelů v článcích nedochází, proto je jiný."
    přesně říká, že si to nepletu. nebo ne?
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    S161: myslis ze jsou z vetsiny v rukou cinanu? ja bych prave rekl ze tolik ne .. ale nevim, poznam jen vietnamce podle nosu, ale treba laosana od cinana nebo korejce nerozeznam :-)
    jestli chces kvalitni cinu, tak Huang He ve Vrsovicich u nadrazi.. ziskali i nejaky mezinarodni oceneni, jako Top xy v Evrope ... akorat tam das za kung pao treba 180 :-)
    S161
    S161 --- ---
    S161: znam jen 3 (slovy Tri) kvalitni restaurace a ty jsou zase predrazeny ( Peking, Zahrada na Chodove a Secchuan na Narodni)
    S161
    S161 --- ---
    MR_DAN: vysvetlete mi, proc si tady neotevrou cinani (porad je vetsina Cinskejch restauraci v rukou Cinanu) nejakou echt original restauraci s kvalitnima cinskejma pokrmama... nebo aspon nejaky bistro... to co se da sehnat v aktualnich cinskejch restauracich, vcetne Bei dai He, je vsechno na jedno brdo a maximalne se v tom meni druhy zeleniny.. jsem presvedcenej, ze by to tady uspech melo, cinska kuchyne je taky extremne bohata a zeleniny tam jedi mnohem vic nez masa...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam