• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JARKA1MKRÁLOVSKÉ VINOHRADY - oficiální zastoupení pražské čtvrti zde na nyxu
    Bydlíte na Vinohradech? Především na těch pražských Královských? Máte zážitky, vzpomínky, které se vážou na toto kouzelné místo? Znáte dobré podniky? Podělte se o cokoli, co se k Vinohradům váže...

    !!!NA NÁSTĚNCE STÁLE DOPLŇOVANÁ DATABÁZE HOSPOD A VINOHRADSKÝCH PODNIKŮ!!!
    (Všichni, kdož se v tomto klubu zmiňujete o svých oblíbených vinohradských podnicích, přikládejte prosím ke svým referencím také bližší údaje (ceny, druh piva, kuchyně, obsluha, vybavení atp.) a aspoň něco jako adresu!)


    www.vinohrady.cz
    rozbalit záhlaví
    SUURJA
    SUURJA --- ---
    DYSTOPIK: je to Holandský kluk
    http://holandskykluk.cz/ :)
    FIN
    FIN --- ---
    DYSTOPIK: že by otevřeli novou ve vedlejším baráku?
    FIN
    FIN --- ---
    DYSTOPIK: jestli myslíš sýrárnu uvnitř, u vchodu do alberta v pavilonu, tak ta už je tam pár let.
    DYSTOPIK
    DYSTOPIK --- ---
    teĎ tady proběhlo tolik unformací, že jsem to projel jen tak letmo, tak doufám, že se to tu neřešilo třeba dneska: u zastávky 11 u pavilonu směr nahoru je nějaká (pro mě) nová sýrárna. jen jsem se mihnul okolo a podle cedule nebudou mít asi zas tak velkej výběr (vesměs jsem zbystřil jen, že tam maji několik druhů goudy podle zralosti), ale docela dobrý ceny. máte to tam někdo ozkoušený?
    ANICHQA
    ANICHQA --- ---
    FIN: oh, dekuju! To jeste neznam.
    FIN
    FIN --- ---
    CYBERKOTLIK: chápu. tak to ti doporučuji navštívit přímo i prodejnu němcových jako takových: http://www.farmanemcova.cz/prodejny/vinohradska-15-praha-2/;jsessionid=AC740F568AAFB9B653C92575059EC206
    FIN
    FIN --- ---
    ještě platí, že fishpoint má 3 prodejny http://www.fishpoint.cz/ jednu z toho opět na vinohradech, druhou na florenci.
    dokonce i http://www.pstruharstvi.cz/ by mělo nějakou stálou v praze mít - anebo v nějaké prodávat - ale to jim nyní na stránkách nefunguje. nicméně nechodit na trhy znamená nepotkat halászlé a to bych nerad :-)
    CYBERKOTLIK
    CYBERKOTLIK --- ---
    FIN: Ceny sem nesrovnaval, nicmene me ta prodejna vyhovuje vic - je tam takovej klid, clovek si tobez spechu vsechno prohlidne a tak, asi nejsem moc trhovy typ. Co se tyce vyberu s tim souhlasim, jedna prodejna urcite nenahradi cely trh:)
    FIN
    FIN --- ---
    CYBERKOTLIK: když nejsou trhy, chodím do gruntu taky. akorát do pobočky v radhošťské: http://www.nasgrunt.cz/prodejna-128-6-prodejna-praha.html?kamZpet=%2F6-kontakty.html nicméně, jistě jsi musel zaznamenat, že a) výběr je oproti trhům omezenější a b) některé produkty jsou dražší - pochopitelně, kamenná prodejna, že.
    věc, která v gruntu výrazně schází zejména části našich bližních, jsou jistě kozlovy bezlepkové uzeniny :-) kamarádova žena začala chodit na trhy právě kvůli nim :-)
    CYBERKOTLIK
    CYBERKOTLIK --- ---
    jinak k tem Trhum, ja chodim na Belehradsky nakupovat do prodejny tyhle firmy: http://www.nasgrunt.cz/ maj tam vsechny mozny veci z farem, ale clovek kvuli tomu nemusi obihat Jirak:)
    FIN
    FIN --- ---
    CMLKA: správně. asi před rokem vinohrady potkalo požehnání v podobě otevření druhé pobočky http://www.erhartovacukrarna.cz/cs/index.html od té doby jsem na zmrzlinu již jinam nechodil a rovněž zákusky jsou chutné (vyzkoušeno ken v omezené míře a prostřednictvím jiných).
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    nekdo tip na dobry kvetinarstvi, kde jsou sikovni?
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    ANICHQA: a co Erhart?
    ANICHQA
    ANICHQA --- ---
    NE7RA: to tam znam. Mne to tam ale prijde vsechno na jedno brdo.
    NE7RA
    NE7RA --- ---
    ANICHQA: ja miluju takovy ty ctvercovy dortiky, co meli v Camelu na Francouzky - prestehovali se kousek vys - takze ted je maji naproti Greek Corneru. Jak se tam zuzuje silnice.
    ANICHQA
    ANICHQA --- ---
    MARIPOSA: tam jsem pecena varena. Jeste nekde neco?
    MARIPOSA
    MARIPOSA --- ---
    ANICHQA: Ve Šlágru na Francouzské? :)
    ANICHQA
    ANICHQA --- ---
    Ted mi reknete kde na Vinohradech maji nejlepsi zakusky ;-)
    ANICHQA
    ANICHQA --- ---
    FIN: takhle to nedokazu oddelit. Palivost se velkou mirou podili na vysledne chuti, takze ano, pro me chutne znamena ne(prilis) palive. Protoze ta palivost prebiji vsechny ostatni ingridience a pak nic jineho v tom jidle necitim.
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    FIN: jo, to je Beas, tam varej takovou kuchyni dost europeizovanou, v zakladu ztrosku vychazej z jizni, ale uz je to dost posunuty a uroven nevyrovnana.
    Jj, chapu, probblem je to, ze tahle snaha vyhovet (existujicim) jinym chutovym preferencim vede k tomu, ze premyslys dopredu za zakaznika a nakonec mas tendenci chute posouvat nekam tam, kam si myslis ze bys mel a treba je to jinam, nez by zakaznik chtel. Takovy gastronomicky sebenaplnujici se proroctvi ve stylu Thomasova theoremu:)
    FIN
    FIN --- ---
    CYBERKOTLIK: uf. vítej v klubu a díky :-)
    CYBERKOTLIK
    CYBERKOTLIK --- ---
    MR_DAN: existujou, ja nejim palivy vubec, i ta spetka pepre mi kazi chut kterou mam rad decentni a neprervanou - a najim se v pohode (samozrejme ne v indickejch apod restauracich, tam vubec nelezu:)
    FIN
    FIN --- ---
    LA_PIOVRA: znám - mám zkušenost - jen s jednou další indií a to tou nedaleko tesca u národní. nebylo to špatné, ale ta je výhradně vegetariánská a nějak mi to v pindu jede lépe.
    co se chutí týče, jednou mi provozní v pindu - ten ukecanej hovornej - vysvětloval, že to je zkrátka proto, že nasadit echt vostrý dardy, maj bílejch zákazníků zkrátka jen polovinu :-) asi jako když číňani modifikují v náš prospěch :-)
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    FIN: ja tim Pind nijak nehanel, v Praze je to v zanru urcite to nejlepsi, bohuzel fakt, ze vetsina zde podnikajicich idu ma britsko-pandzabbske koreny, se projevuje nedostatecnou siri zaberu.
    To nad Shalamar se jmenuje Mailsi, varej tam celkem ok, ale jeste vic ortodoxne severoindicko resp. mughalskou kuchyni, ktera je na muj vkus zu viel mastna.

    MR_DAN: na to, zda ti prijde uzitecna nebo ne seru, na faktu, ze tebou jmenovany jidla nejsou soucasti zadne "indicke kuchyne" to nic nemeni.
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    FIN: ha! proplachnout! diky za info, zkusim to, protoze fakt bejvaj dost horky/trpky, staci vylouhovat o malililinko dyl ... a kdyz se necha zas jen o malililinko min, tak je to voda :-)
    FIN
    FIN --- ---
    MR_DAN: na jejich řadových zelených čajích mi většinou vadí hořčina, které - dle samotných vietnamců - nutno se zbavovati prvním okamžitým proprláchnutím. to ale u těch oolongů nemusíš a při takovéto ceně nejsou právě tak moc drahé. vůbec mám spíš dojem, že jsou tak levné prostě proto, že zatímco u "oolong z tchajvanu" "nebo oolong z číny" každému podklesnou kolena, zatímco ty vietnamské prostě nejsou tak známé, přičemž o nic méně kvalitní.
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    FIN: no, tak nechod na stejk do takovy ty restaurace na vrchu nuselskejch schodu .. muj stejk musi taky nejlip jeste bucet, musi z nej strikat krev, misto ubrousku petici ochrancu zvirat :-) a to jsem zduraznil i servirce .. bohuzel byl takovej medium-rare a byl zasypanej kamennou soli, ktera totalne nicila chut toho masa ... velebnosti, jdu blejt!

    FIN: vietnamskej zelenej je super, asi muj neoblibenejsi a hlavne to postavi na nohy i mrtvolu.. leckdy se da sehnat jen s mensim natlakem a demonstraci znalosti zakladu vietnamstiny jako podpultovka, ale aspon je nejaka sranda u toho :-))
    FIN
    FIN --- ---
    MR_DAN: btw doporučuju ťongy (večerku) naproti vietnamskému bistru na jiřáku - mají velice snesitelné oolongy (vietnamské) v ceně 100 - 110 kč/ 10 dkg, což je při jejich relativní kvalitě (2 - 3 chutné nálevy při flashování) relativní cenová bomba.
    FIN
    FIN --- ---
    MR_DAN: ty steaky jsou zločin :-) jím je very rare až rare maximálně a když vidím někoho se solí(!) v ruce při výrobě anebo s hromadně vyráběnou omáčkou post, jenom v duchu kroutím hlavou :-)
    FIN
    FIN --- ---
    FIN:
    MIKULAS: dodatek: jasně, když jde člověk na guláš, prejt, ovar, koleno, sekanou a podobné, stačí udělat pár kroků za apetit, zapadnout do řeznictví sup a syn a na stojáka se tam nadlábnout výborně (ale právě JEN těchto věcí) za 60 až 70 kč...
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    FIN: to jo, poradne to zasypat soli (ja pouzivam temer vyhradne misto soli fish sauce), grilovanej stavnatej stejk poradne protahnout nejakou chemickou omackou (kdyz nemate omacku, dejte tam kecup), kvalitni zelenej caj nestridme zahustit cukrem a na salat z cerstve zeleniny se ani nepodivat, pokud neplave v dressingu :-D barbari!!!

    vinohrady jsou raj!!!
    FIN
    FIN --- ---
    MR_DAN: popravdě neznám druhou takovou čtvrť v praze. a nejen já: http://blog.scuk.cz/post/3324448693/vinohrady-jsou-raj

    MR_DAN: "občas" nevadí ani kokain hele. mluvíme o setrvalém ládování se něčím takovým :-) stačí se jen podívat, jak cca polovina lidí (a mnohem víc hospod) příšerně přesoluje a zkus jim pak naservírovat čistý nesolený vývar z oháňky nebo kohouta - "nebude jim to chutnat". což není chyba řečených jídel - znamená to jen, že mají tak zmasakrované chutě a posunuté buňky kamsi, že vůbec nedocení báječnou symfonii v tomto.
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    ale je to fakt - mame vsechno: rybarny, syrarny, exoticke rezniky, lahudky, rusky potraviny, asijsky potraviny, farmarsky trhy, vybornej pomer "lepsich" restauraci ku "vejvarovnam" ve prospech toho prvniho, co nam vlastne jeste chybi? :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam