• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JARKA1MKRÁLOVSKÉ VINOHRADY - oficiální zastoupení pražské čtvrti zde na nyxu
    Bydlíte na Vinohradech? Především na těch pražských Královských? Máte zážitky, vzpomínky, které se vážou na toto kouzelné místo? Znáte dobré podniky? Podělte se o cokoli, co se k Vinohradům váže...

    !!!NA NÁSTĚNCE STÁLE DOPLŇOVANÁ DATABÁZE HOSPOD A VINOHRADSKÝCH PODNIKŮ!!!
    (Všichni, kdož se v tomto klubu zmiňujete o svých oblíbených vinohradských podnicích, přikládejte prosím ke svým referencím také bližší údaje (ceny, druh piva, kuchyně, obsluha, vybavení atp.) a aspoň něco jako adresu!)


    www.vinohrady.cz
    rozbalit záhlaví
    FIN
    FIN --- ---
    CYBERKOTLIK: ale ona to je moderní architektura. o tomto pojmu nemůže být sporu. (i když teda už 20 - 30 let stará moderní architektura, no.) akorát se tobě nelíbí. mně se taky nelíbí. a tak jsme burani. mně je to šumák. byl jsem už buranem mnohokrát. a když řeknu, že namísto picassovi dávám přednost zdeňkovi burianovi, asi bych se měl jít pověsit :-)
    CYBERKOTLIK
    CYBERKOTLIK --- ---
    SPIPI: ) tvrdis ty 2) U nas je to jasnej odkaz na dobu socialismu. Stavelo se to v 60-80 letech, a ty tady jednim dechem mluvis o MODERNI architekture pri obhajobe neceho, co vzniklo driv nez ses (tipuju) narodil, lol:)

    FIN: ja tam chodil do nejaky nabozensky skoly na hebrejstinu a staroegyptstinu:)
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    FIN: A jak prasklo? Kdyz se zeptas, je pristup k informacim, tak ti to musej rict. Ale to je celkem jedno.
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    FIN: ja tam chodil na krouzek programovani, kterym se ted zivim, takze tu kliku fakt potvrzuju...
    byl tam takovej hezkej pristroj/hra na postreh .. casovac, 10 diod a tlacitko
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    FIN: Tak urcite, na Hrade byl taky DDM, ale uprimne receno, radsi vidim hezky pamatky opraveny, nez vyuzivany detma. A nebo jako klidne, pokud by rodice deti zaplatili udrzbu, necht to deti vyuzivaji.
    FIN
    FIN --- ---
    MAKROUSEK: no, bejvalo to kdysi centrum dětí a mládeže, asi julka fučíka, a byla to záležitost nabitá zajímavými kroužky všeho druhu. na ty přírodovědecké chodívaly přednášet tehdejší i budoucí (současné) kapacity z vší naší přírodovědy. strejček, bejček, farkač a další. kam se hrabaly ostatní "pionýráky" po praze. děti z vinohrad a vršovic měly velikou kliku...

    MAKROUSEK: chápu. ale teď to prasklo :-)
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    jestli bourame hnusy na vinohradech a v tesnem okoli, tak ja bych do seznamu pridal Casablancu, Telecom a budovu DPP :-)
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    FIN: Proto se o tom mesto moc nesiri.
    FIN
    FIN --- ---
    MAKROUSEK: dík. tos mě uklidnil :-)
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    FIN: Mimochodem ted v Grebovce neni manazerske cosicentrum, ale je v ni skolici stredisko pro pravniky z nedemokratickych (cti blizkovychodnich) statu. Ma ji na nejakejch sto let nebo tak neco pronajaty Kongres USA od mesta za tu rekonstrukci a nejake penize navic.
    CYBERKOTLIK
    CYBERKOTLIK --- ---
    SPIPI: jo a ten kostel - ten se tam nehodi uplne stejne. kdyby stal nekde za nuselakem mezi prosklenejma mrakodrapama, dostal by cenu unesco stejne, a jeste by byl navic v prirozenym prostredi
    SPIPI
    SPIPI --- ---
    CYBERKOTLIK: protože kulturní odkaz na socialismus nepatří za (1) do muzea a za (2) brutalismus není ryze socialistický styl, ale hojně zastoupený i na Západě. Jenže tam to pochopili trochu dřív, tady si o tom musíme ještě pár let zadiskutovat..

    mimochodem, úplně stejná diskuze jako v případě záchrany NNŽ, které se díky některým skutečně zapáleným lidem dostalo na list kulturních památek - protože to je kurva cenná stavba, byť se asi FINům a spol nelíbí, protože burani..
    CYBERKOTLIK
    CYBERKOTLIK --- ---
    SPIPI: velky barevny obrazky s textem, bez kterych by ten text urcite nebyl k pochopeni - skvela analogie k ty kasne:)
    FIN
    FIN --- ---
    MR_DAN: jen přemýšlej. nevidíš to :-)
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    FIN: the last jew who did sit-ups? :-)
    SPIPI
    SPIPI --- ---
    FIN:
    CYBERKOTLIK
    CYBERKOTLIK --- ---
    SPIPI: hele tak moment - a kterej nazor je jako objektivni?
    kulturni odkaz na socialismu patri do socialisickyho muzea.
    Nemyslim si, ze se musi neco podrizovat, ale spise je vhodne doplnit.
    FIN
    FIN --- ---
    FIN: sakra. teď jsem si něco uvědomil... takže tři čúráci jsou teď "symbolem žižkova"... cha, to bude mít kid radost, až mu to řeknu. díky. výborná munice :-)
    FIN
    FIN --- ---
    MR_DAN: římskokatolické náboženství vstup nevěřícího do chrámu páně nijak neuráží - to jen některé agilní pitomce :-) právě jsi tam vešel, kuk: http://www.czechdesign.cz/ilustrace/JosipPlecnikasakralniarchitektura1poloviny20stolet/2.jpg tak přemýšlej :-)
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    FIN: vzhledem k tomu, ze nechci svou navstevou jeste vic urazet nabozenstvi, kterymu se vysmivam, tak se tam nejspis do svyho nejblizsiho duchovniho prozreni nepodivam .. takze klidne hazej :-)
    FIN
    FIN --- ---
    SPIPI: btw miluji reciproční odpovědi... a tak ruku na srdce, Jiřího z Poděbrad zase takové centrum modernismu není, aby se původní okolí muselo obohacovat o projevy cenného brutalismu, které by jistě jako zářivý šperk vynikly jinde v něčem podstatně současnějším :-D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam