• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JARKA1MKRÁLOVSKÉ VINOHRADY - oficiální zastoupení pražské čtvrti zde na nyxu
    FIN
    FIN --- ---
    MAKROUSEK: dík. tos mě uklidnil :-)
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    FIN: Mimochodem ted v Grebovce neni manazerske cosicentrum, ale je v ni skolici stredisko pro pravniky z nedemokratickych (cti blizkovychodnich) statu. Ma ji na nejakejch sto let nebo tak neco pronajaty Kongres USA od mesta za tu rekonstrukci a nejake penize navic.
    CYBERKOTLIK
    CYBERKOTLIK --- ---
    SPIPI: jo a ten kostel - ten se tam nehodi uplne stejne. kdyby stal nekde za nuselakem mezi prosklenejma mrakodrapama, dostal by cenu unesco stejne, a jeste by byl navic v prirozenym prostredi
    SPIPI
    SPIPI --- ---
    CYBERKOTLIK: protože kulturní odkaz na socialismus nepatří za (1) do muzea a za (2) brutalismus není ryze socialistický styl, ale hojně zastoupený i na Západě. Jenže tam to pochopili trochu dřív, tady si o tom musíme ještě pár let zadiskutovat..

    mimochodem, úplně stejná diskuze jako v případě záchrany NNŽ, které se díky některým skutečně zapáleným lidem dostalo na list kulturních památek - protože to je kurva cenná stavba, byť se asi FINům a spol nelíbí, protože burani..
    CYBERKOTLIK
    CYBERKOTLIK --- ---
    SPIPI: velky barevny obrazky s textem, bez kterych by ten text urcite nebyl k pochopeni - skvela analogie k ty kasne:)
    FIN
    FIN --- ---
    MR_DAN: jen přemýšlej. nevidíš to :-)
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    FIN: the last jew who did sit-ups? :-)
    SPIPI
    SPIPI --- ---
    FIN:
    CYBERKOTLIK
    CYBERKOTLIK --- ---
    SPIPI: hele tak moment - a kterej nazor je jako objektivni?
    kulturni odkaz na socialismu patri do socialisickyho muzea.
    Nemyslim si, ze se musi neco podrizovat, ale spise je vhodne doplnit.
    FIN
    FIN --- ---
    FIN: sakra. teď jsem si něco uvědomil... takže tři čúráci jsou teď "symbolem žižkova"... cha, to bude mít kid radost, až mu to řeknu. díky. výborná munice :-)
    FIN
    FIN --- ---
    MR_DAN: římskokatolické náboženství vstup nevěřícího do chrámu páně nijak neuráží - to jen některé agilní pitomce :-) právě jsi tam vešel, kuk: http://www.czechdesign.cz/ilustrace/JosipPlecnikasakralniarchitektura1poloviny20stolet/2.jpg tak přemýšlej :-)
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    FIN: vzhledem k tomu, ze nechci svou navstevou jeste vic urazet nabozenstvi, kterymu se vysmivam, tak se tam nejspis do svyho nejblizsiho duchovniho prozreni nepodivam .. takze klidne hazej :-)
    FIN
    FIN --- ---
    SPIPI: btw miluji reciproční odpovědi... a tak ruku na srdce, Jiřího z Poděbrad zase takové centrum modernismu není, aby se původní okolí muselo obohacovat o projevy cenného brutalismu, které by jistě jako zářivý šperk vynikly jinde v něčem podstatně současnějším :-D
    SPIPI
    SPIPI --- ---
    sorry, ale to buranství, neznalost apod. si deklaroval sám, já jen opakuju tvojí sebedefinici. S tím se totiž dá asi jako s jediným souhlasit, co si v souvislosti s touhle diskuzí napsal :) bez urážky
    FIN
    FIN --- ---
    SPIPI: jo, nevoní. když to postavili, všelidové označení znělo "tři čúráci" a lidové bajky se div nepřetrhly odhadem, kolik v tom má štrougal raket s plochou dráhou letu :-)
    FIN
    FIN --- ---
    MR_DAN: ano, to je. ale chybějící "bohatou výzdobu" jsem nemyslel :-)
    FIN
    FIN --- ---
    SPIPI: víš, mně se hrozně líbí, jak vždycky, když se nějaký tvůrce setká s nepochopením, tak je okolí buranské, hloupé a maloměšťácké. no tak, kolego, to zkrátka není pravda. zrovna tak, jako my můžeme bejt buranští, malí a maloměšťáčtí, může zkrátka ten tvůj brutalismus bejt hnusnej. a to je celé :-)
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    FIN: byl jsem tam naposled jako malej, co si tak vybavuju tak na kostel pomerne strohej, nebo ne?
    FIN
    FIN --- ---
    MR_DAN: to není to hlavní. to úžasný je uvnitř. nebo, abych byl přesný: to úžasný není uvnitř :-) zdá se, že gilotina ví přesně, o čem mluvím :-)
    SPIPI
    SPIPI --- ---
    jojo, jenže názor, že se to na náměstí nehodí je váš subjektivní, podtržený deklarovaným buranstvím a neznalostí.. co vám na to mám asi tak napsat? Zajděte si do knihovny? Internet evidentně nestačí..

    ta diskuze není o vkusu, ale hodnotě a nějakém kulturním odkazu, dědictví, byť nám to tady FIN opakovaně tak pěkně maloměšťácky zadupal do země..

    a ruku na srdce, Jiřího z Poděbrad zas takové historické centrum není, aby se všechno mělo podřizovat řadovým domům a věřte, že podobný názory, jako ty vaše, poslouchal už Plečnik, když postavil Chrám Nejsvětějšího Srdce Páně, který nyní usiluje o zapsání do UNESCO.

    Předpokládám, že symbol Žižkova - Žižkovský vysílač pánům taky nevoní :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam