• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JARKA1MKRÁLOVSKÉ VINOHRADY - oficiální zastoupení pražské čtvrti zde na nyxu
    Bydlíte na Vinohradech? Především na těch pražských Královských? Máte zážitky, vzpomínky, které se vážou na toto kouzelné místo? Znáte dobré podniky? Podělte se o cokoli, co se k Vinohradům váže...

    !!!NA NÁSTĚNCE STÁLE DOPLŇOVANÁ DATABÁZE HOSPOD A VINOHRADSKÝCH PODNIKŮ!!!
    (Všichni, kdož se v tomto klubu zmiňujete o svých oblíbených vinohradských podnicích, přikládejte prosím ke svým referencím také bližší údaje (ceny, druh piva, kuchyně, obsluha, vybavení atp.) a aspoň něco jako adresu!)


    www.vinohrady.cz
    rozbalit záhlaví
    2ND
    2ND --- ---
    SINC: tohle tu probehlo? s kasnou se nepocita, zda se http://www.uppraha.cz/clanek/248/namesti-jiriho-z-podebrad-v-novem
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    Ja kurva chci fontanu, v lete si tam macim ruce a ksicht, cuba se tam napije, popovidam si s cikanatama, co tam po sobe splejchaj vodu....

    MAKROUSEK: ja bych to nazval expozitura filialky CIA.-
    Ja tam chodil do prirodovednyho krouzku.
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    FIN: kolem prelomu tisicileti tam uz byly spis kedry.
    FIN
    FIN --- ---
    HONZAF: stačí použít google a podívat se na oltář zblízka :-) ježíš tam pravda je bez kříže, ten velkej, ale třeba dole na tabernáklu je malej ukřižovanej. ale hlavně: to, že ježíš žehnající nemá poleno na zádech, bych neoznačoval jako prvek, kvůli němuž je úžasná ta budova :-)
    HONZAF
    HONZAF --- ---
    FIN: obrazek je sice malej ... ale nejak tam nevidim kriz ?
    FIN
    FIN --- ---
    ELGEMA: do těch umělejch skal, leta chátrajících a oplocenejch, jsme jednou s kolegou z kroužku vlezli - přes zákaz, jak jinak. a bezdomovců tam teda byla spousta. všichni pili z láhve, všichni hulili, všichni se za náma vrhli a všichni byli cikáni. metelili jsme odsud jak namydlenej blesk :-)
    VOJTASAN
    VOJTASAN --- ---
    SPIPI: Zizkovsky vysilac je super!
    ELGEMA
    ELGEMA --- ---
    FIN: Ano přesně! Nejhorší byla část cesty kdy člověk cestou do kopce skoro u kuželkárny (tenkrát jesle) míjel takové ty shluky velkých křoví-stromů (tisy?) - to bylo dost tajemné a zlověstné místo. A taky si pamatuji že jsem jednou asi jako 5 letá šla v Grébovce do křoví čůrat a vrátila jsem se říct mámě, že tam "byl nějaký pán a ukazoval mi pinďu". Máma tenkrát metelila na policii a tam ji uklidnili, že to je známá firma a neškodný zoufalec... A taky v těch umělých skálách se léta drželi bezdomovci a smažky. Na základce byl největší bobřík odvahy prolézt tam ty tmavé chodby. No co by to bylo za dětství bez takových vzpomínek?
    CYBERKOTLIK
    CYBERKOTLIK --- ---
    SPIPI: musel jsem holt zvolit hodne extremni priklad, kdyz tvuj cit nerorezna rozpor v ty kasne:)

    FIN: ak hlavne je to obrovskej prostor, s kterym se da udelat takrka cokoliv
    FIN
    FIN --- ---
    CYBERKOTLIK: no, musím přiznat, že si to dokáži představit na jiném místě. ale na jiřáku by mi vyhovovala nějaká úplně klasická nudná neodvážná kašna. nedej bože ještě s filigránskými (pseudo)secesními motiv. a mé zpátečnické srdéčko by zaplesalo :-)
    SPIPI
    SPIPI --- ---
    jaderná elektrárna místo sv. Víta, já se vzdávám :D

    jak jsem slíbil, až budu mít, tak sem prdnu tu vizualizaci, co se plánuje.. pro tentokrát paraplíčko
    CYBERKOTLIK
    CYBERKOTLIK --- ---
    SPIPI: na 3 desetileti - uz je davno cas na daleko modernejsi architekturu nez kusy betonu.

    FIN: to prave tak uplne neni, me se to libi kdyz je to zasazeny do srpavneho kontextu. Ale kdyz by chtel nekdo misto katedraly svatho vita postavit treba dalsi jadernou elektrarnu, tak by mi to z estetickyho hlediska prislo podivny, byt z architektonickyho by ta stavba sama o sobe mohla bejt skvela:)
    FIN
    FIN --- ---
    CYBERKOTLIK: ale ona to je moderní architektura. o tomto pojmu nemůže být sporu. (i když teda už 20 - 30 let stará moderní architektura, no.) akorát se tobě nelíbí. mně se taky nelíbí. a tak jsme burani. mně je to šumák. byl jsem už buranem mnohokrát. a když řeknu, že namísto picassovi dávám přednost zdeňkovi burianovi, asi bych se měl jít pověsit :-)
    SPIPI
    SPIPI --- ---
    CYBERKOTLIK: hele, já ti nevim, ale kdyby sis aspoň otevřel tu blbou wikipedii, než začneš chytračit.. vždyť je to už trochu trapný ne? :)

    "Moderní architektura je termín užívaný pro mnoho stavitelských stylů s podobnými charakteristikami – na prvním místě jde o zjednodušení forem a eliminaci ornamentů. Tento sloh byl vytvořen na počátku 20. století. Moderní architekturu přijalo mnoho vlivných architektů a teoretiků architektury, ačkoliv v první polovině 20. století bylo postaveno pouze málo „moderních budov“. Získala popularitu až po 2. světové válce a stala se na tři desetiletí dominujícím architektonickým stylem pro budovy institucí a firem."
    Moderní architektura – Wikipedie
    http://cs.wikipedia.org/wiki/Modern%C3%AD_architektura
    FIN
    FIN --- ---
    MAKROUSEK: ale tak jistě, že je lepší mít to opravený než aby to nakonec spadlo. jistě. na druhou stranu, zrovna do tohoto město investovat mohlo. namísto jinejch píčovin. dneska už je to jiné, ale za socíku to bylo fakt unikum: kroužky, kde se děti naučily pod kapacitami spousty zajímavejch a užitečnejch věcí. namísto lití ideologie do hlav ve standardním "pionýru". tam chodil i cestovatele stingla syn a sám stingl měl pár přednášek :-)
    CYBERKOTLIK
    CYBERKOTLIK --- ---
    SPIPI: ) tvrdis ty 2) U nas je to jasnej odkaz na dobu socialismu. Stavelo se to v 60-80 letech, a ty tady jednim dechem mluvis o MODERNI architekture pri obhajobe neceho, co vzniklo driv nez ses (tipuju) narodil, lol:)

    FIN: ja tam chodil do nejaky nabozensky skoly na hebrejstinu a staroegyptstinu:)
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    FIN: A jak prasklo? Kdyz se zeptas, je pristup k informacim, tak ti to musej rict. Ale to je celkem jedno.
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    FIN: ja tam chodil na krouzek programovani, kterym se ted zivim, takze tu kliku fakt potvrzuju...
    byl tam takovej hezkej pristroj/hra na postreh .. casovac, 10 diod a tlacitko
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    FIN: Tak urcite, na Hrade byl taky DDM, ale uprimne receno, radsi vidim hezky pamatky opraveny, nez vyuzivany detma. A nebo jako klidne, pokud by rodice deti zaplatili udrzbu, necht to deti vyuzivaji.
    FIN
    FIN --- ---
    MAKROUSEK: no, bejvalo to kdysi centrum dětí a mládeže, asi julka fučíka, a byla to záležitost nabitá zajímavými kroužky všeho druhu. na ty přírodovědecké chodívaly přednášet tehdejší i budoucí (současné) kapacity z vší naší přírodovědy. strejček, bejček, farkač a další. kam se hrabaly ostatní "pionýráky" po praze. děti z vinohrad a vršovic měly velikou kliku...

    MAKROUSEK: chápu. ale teď to prasklo :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam