• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JARKA1MKRÁLOVSKÉ VINOHRADY - oficiální zastoupení pražské čtvrti zde na nyxu
    FIN
    FIN --- ---
    MAKROUSEK: ale tak jistě, že je lepší mít to opravený než aby to nakonec spadlo. jistě. na druhou stranu, zrovna do tohoto město investovat mohlo. namísto jinejch píčovin. dneska už je to jiné, ale za socíku to bylo fakt unikum: kroužky, kde se děti naučily pod kapacitami spousty zajímavejch a užitečnejch věcí. namísto lití ideologie do hlav ve standardním "pionýru". tam chodil i cestovatele stingla syn a sám stingl měl pár přednášek :-)
    CYBERKOTLIK
    CYBERKOTLIK --- ---
    SPIPI: ) tvrdis ty 2) U nas je to jasnej odkaz na dobu socialismu. Stavelo se to v 60-80 letech, a ty tady jednim dechem mluvis o MODERNI architekture pri obhajobe neceho, co vzniklo driv nez ses (tipuju) narodil, lol:)

    FIN: ja tam chodil do nejaky nabozensky skoly na hebrejstinu a staroegyptstinu:)
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    FIN: A jak prasklo? Kdyz se zeptas, je pristup k informacim, tak ti to musej rict. Ale to je celkem jedno.
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    FIN: ja tam chodil na krouzek programovani, kterym se ted zivim, takze tu kliku fakt potvrzuju...
    byl tam takovej hezkej pristroj/hra na postreh .. casovac, 10 diod a tlacitko
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    FIN: Tak urcite, na Hrade byl taky DDM, ale uprimne receno, radsi vidim hezky pamatky opraveny, nez vyuzivany detma. A nebo jako klidne, pokud by rodice deti zaplatili udrzbu, necht to deti vyuzivaji.
    FIN
    FIN --- ---
    MAKROUSEK: no, bejvalo to kdysi centrum dětí a mládeže, asi julka fučíka, a byla to záležitost nabitá zajímavými kroužky všeho druhu. na ty přírodovědecké chodívaly přednášet tehdejší i budoucí (současné) kapacity z vší naší přírodovědy. strejček, bejček, farkač a další. kam se hrabaly ostatní "pionýráky" po praze. děti z vinohrad a vršovic měly velikou kliku...

    MAKROUSEK: chápu. ale teď to prasklo :-)
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    jestli bourame hnusy na vinohradech a v tesnem okoli, tak ja bych do seznamu pridal Casablancu, Telecom a budovu DPP :-)
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    FIN: Proto se o tom mesto moc nesiri.
    FIN
    FIN --- ---
    MAKROUSEK: dík. tos mě uklidnil :-)
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    FIN: Mimochodem ted v Grebovce neni manazerske cosicentrum, ale je v ni skolici stredisko pro pravniky z nedemokratickych (cti blizkovychodnich) statu. Ma ji na nejakejch sto let nebo tak neco pronajaty Kongres USA od mesta za tu rekonstrukci a nejake penize navic.
    CYBERKOTLIK
    CYBERKOTLIK --- ---
    SPIPI: jo a ten kostel - ten se tam nehodi uplne stejne. kdyby stal nekde za nuselakem mezi prosklenejma mrakodrapama, dostal by cenu unesco stejne, a jeste by byl navic v prirozenym prostredi
    SPIPI
    SPIPI --- ---
    CYBERKOTLIK: protože kulturní odkaz na socialismus nepatří za (1) do muzea a za (2) brutalismus není ryze socialistický styl, ale hojně zastoupený i na Západě. Jenže tam to pochopili trochu dřív, tady si o tom musíme ještě pár let zadiskutovat..

    mimochodem, úplně stejná diskuze jako v případě záchrany NNŽ, které se díky některým skutečně zapáleným lidem dostalo na list kulturních památek - protože to je kurva cenná stavba, byť se asi FINům a spol nelíbí, protože burani..
    CYBERKOTLIK
    CYBERKOTLIK --- ---
    SPIPI: velky barevny obrazky s textem, bez kterych by ten text urcite nebyl k pochopeni - skvela analogie k ty kasne:)
    FIN
    FIN --- ---
    MR_DAN: jen přemýšlej. nevidíš to :-)
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    FIN: the last jew who did sit-ups? :-)
    SPIPI
    SPIPI --- ---
    FIN:
    CYBERKOTLIK
    CYBERKOTLIK --- ---
    SPIPI: hele tak moment - a kterej nazor je jako objektivni?
    kulturni odkaz na socialismu patri do socialisickyho muzea.
    Nemyslim si, ze se musi neco podrizovat, ale spise je vhodne doplnit.
    FIN
    FIN --- ---
    FIN: sakra. teď jsem si něco uvědomil... takže tři čúráci jsou teď "symbolem žižkova"... cha, to bude mít kid radost, až mu to řeknu. díky. výborná munice :-)
    FIN
    FIN --- ---
    MR_DAN: římskokatolické náboženství vstup nevěřícího do chrámu páně nijak neuráží - to jen některé agilní pitomce :-) právě jsi tam vešel, kuk: http://www.czechdesign.cz/ilustrace/JosipPlecnikasakralniarchitektura1poloviny20stolet/2.jpg tak přemýšlej :-)
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    FIN: vzhledem k tomu, ze nechci svou navstevou jeste vic urazet nabozenstvi, kterymu se vysmivam, tak se tam nejspis do svyho nejblizsiho duchovniho prozreni nepodivam .. takze klidne hazej :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam