• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JARKA1MKRÁLOVSKÉ VINOHRADY - oficiální zastoupení pražské čtvrti zde na nyxu
    FIN
    FIN --- ---
    KID_MCHUTT: já bych sakra myslel, že případ "pod věží"* a plánovaná "revitalizace" jiřáku vnímavým občanům dost jasně naznačily, že jestli se něco nemá radnici p3 a 2 dovolovat, tak je to podnikat v parcích *cokoliv* jiného než stromy a trávníky. (radši nemyslím na masakr šeříků a proměnění vinohradského parku na fukejř, revitalizaci asfaltovek na dlažky, na kterejch se v zimě každej zabije) (radši nemyslím na masakry stromů v přilehlých ulicích a *vtipné* osazení nové sadby z akátů!)

* fňuk, kde je ten bezva rockáč, co tam dkysi bejval... ach ta nostalgie.
    SPIPI
    SPIPI --- ---
    FIN
    FIN --- ---
    KID_MCHUTT: co na tom nechápe? výstavbu officu někdo vysoutěží. dřevem to neskončí - pak kabeláž, znovuúprava parku (další zakázka), pak to někdo bude hlídat... (další zakázka?) pak se ukáže, že proud zadarmo nejde a radnice to proti vůli voličů nebude dotovat - objekt se někomu pronajme do správy. další zakázka. tou dobou začíná zpoplatnění. a tak dále.

jéje, studenti dost nedomysleli, co radním strčej do ruky...
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    fakt je to blbej nápad, takhle do parku.
    buď budou mít kancly v centru a pak se musí smířit s tím, že nebudou mít lesopark na práci, nebo se můžou přestěhovat na periferii a třeba chodit pracovat do zeleně kolem kanclů jako tady na Chodově (a mimochodem, téměř nikdo to tu nedělá a to tu ty podmínky na to jsou)
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    SPIPI: hele a kde máš tu drážku na kabel, která půjde kořeny stromů? A je naivní předpokládat, že tam nebude vydupaná hlína kolem.
    SPIPI
    SPIPI --- ---
    ja ty vase argumenty asi nechapu :)
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    FIN: ten minigolf pod věží je práce P3. Nová Parukářka dtto a dá se pokračovat. Navíc nemluvíme o řadových úřednících, ale o volených zastupitelích, kteří si přihřívají polívčičku kde můžou...
    SPIPI
    SPIPI --- ---
    :)

FIN
    FIN --- ---
    KID_MCHUTT: no nevím. co jsem tak poznal úředníky p3 v rámci těch fesťáků, takhle bych je zrovna nevnímal :-)
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    ale na P3 je to samej ekologista...
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    FIN: imo je to společná akce, vzhledem k tomu, že z jedné strany je to P2, z druhé P3 - a minimálně vinobraní je akce obou radnic
    FIN
    FIN --- ---
    KID_MCHUTT: jiřák budou ničit idioti z p2 nebo idioti z p3? protože když se na jiřáku dělaj fesťáky, dělá je radnice p3...?
    FIN
    FIN --- ---
    DYSTOPIK: já si moc nedokážu představit, že někdo bude dotovat elektriku a wifinu zdarma. pro davy, které se tam okamžitě nashromáždí, jak říkáš.
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    SPIPI: je to něco, co do parku nepatří. Jestli někdo chce mermo mocí pracovat v parku, ať si vezme deku. Nebo ať si sedne do Mlíkárny nebo do té velké zahradní restaurace. Nebo k sokolovi. Míst je tam dost, proč zabírat další zeleň? Nahoře na hranicích Vinohrad a Žižkova je to jedna z posledních funkčních zelených ploch - poté co zmrdy na radnici P3 napadlo vybetonovat další kus plochy pod věží.
    A idioty na P2 pro změnu vyasfaltovat Jiřák.
    DYSTOPIK
    DYSTOPIK --- ---
    asi jsem hlupák, že zhmotňuju svoje myšlenky mačkánim klávesnice, protože to teď musim nějak odůvodnit, aniž by se mi moc chtělo.

Ne že by mi to vadilo z důvodu, že já musim sedět v kanclu, ale tady v centru neni tolik zeleně a když tam daji dva stolky s lavičkama (který se mi formou nelíběj). Vim že si to študáci musej zkusit v praxi, těmhle se asi zplašily pravítka..

Bude to jak pingpongový stoly v tom pojebanym parku v riegru. pinčes si dám rád, ale to by tam člověk musel mít reserve, aby se tam dostal. dokážu si představit, jak tam budou sedět puboši u fejsbuku a když tam někdo bude chtít jít makat, tak nevim..

dál jak ten článek začíná. v čechách neni zas tolik slunnechch dnů, na to aby museliá stavět v parku takovýhle šaškárny.

Víš že mě štvalo to kácení minulej rok (ať už je to jakkoliv), teď tam tu horní pěší cestu na dvojkopci vyasfaltovali (chápu, kvůli bruslařům) a po straně udělali takovej zvláští dlážděnej rantl (asi potřebovali ještě trochu proinvestovat..?!

Prostě mě netěší žádný ukrajování z toho mála zeleně, co tu je
    FIN
    FIN --- ---
    SPIPI: osobně tam nechci ani 10 m2 office, ani 20 m2 office, ani vůbec žádnej jinej office. ty ho chceš a je to u tebe smysluplnej nápad, já ne a podepíšu se proti. viva la demokracie :-) ale v jednom ti za pravdu dám: skutečně se dnes dostávaj do veřejnýho prostoru věci, u kterých to dříve bylo nemyslitelné - asi tak polovina z nich mě občas dost sere. mám rád parky, co jsou parky, to mi stačí :-)
    SPIPI
    SPIPI --- ---
    psi a ozraly jako problem nevidim, dostavat do verejneho prostoru veci, u kterych to donedavna bylo nemyslitelny je celkem normalni.. kolik to ma metru ctverecnich, ze to zastavi jedno z nejlepsich panoramat Prahy?
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    FIN: +jak říká Fin.
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    SPIPI: to se jim bude líbit, až jim to budou očurávat psi a noci na tom spát a oblívat ožralové. Nápad je to super, ale spíš do vnitrobloku než do veřejného prostoru
    FIN
    FIN --- ---
    SPIPI: jo. na krásným trávníku, kde sedí a leží spousta lidí a koukaj na jedno z nejlepších panoramat prahy, bude stát debilní office. asi aby tý zeleně bylo ještě míň (že zdravím idiotskej projekt na "revitalizaci" jiřáku)... kde se podepisuje petice proti?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam