• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JARKA1MKRÁLOVSKÉ VINOHRADY - oficiální zastoupení pražské čtvrti zde na nyxu
    FIN
    FIN --- ---
    MAKROUSEK: jako alergik jim odpustím. jako biolog bych ty kretény upálil, protože... http://cs.wikipedia.org/wiki/Trnovn%C3%ADk_ak%C3%A1t, viz "Ve skutečnosti..."
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    FIN: Akaty jsou peklo nejpeklovatejsi, my je mame v ulici taky. A kdyz kvetou, tak jsou auta i lidi cely polepeny. Nemluve o alergiich, ktere akat rad vyvolava.
    FIN
    FIN --- ---
    KID_MCHUTT: krista boha, asi začnu zelený mlátit taky. jedno omlazení bezručáku už jsem zažil a doteďka vzpomínám na krásné šeříky, co už nejsou, a s mentální nevolností hledím na akáty, které tam nechali ti debilové z radnice nasázet. (a ještě v některých ulicích tady.)
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    VON_GILOTINE: nedík, takže to všechno bude jezdit kolem nemocnice a nebude to tu shora dolů průjezdné vůbec.

    MAKROUSEK: mám kolo, vousy a brýle se silnými umělými obroučkami (naneštěstí silné dioptrické a pak ještě pupek a začínající pleš a vlastně jsem out, protože jsem přes Kristova léta :)) a stejně mě to sere :)
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    (ale teda už to taky nemůžu najít, možná to bylo v některém v těch časopisech radnice?)

    vím, že mě to tehdy dost nasštvalo, bylo to zmiňováno snad v souvislosti s Auto*matem a zavíráním nábřeží a dalšími vhodnými místy na zklidnění
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    jakoze za me treba od akropole po slavikovu, proc ne..

    ale ja jsem v tomhle divnej, mam rad mesta bez aut (barcelona, madrid atd..)
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    KID_MCHUTT: Jasne, prece na Praze 1 - 3 nikdo nema pravo mit auto, jenom kolo! A vousy! A brejle s kostenejma vobrouckama!
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    FLLIP: hledej v historii, proběhlo to i tudy, myslím. Od té doby mám tendence mlátit Zelené do zubů na počkání. Společný návrh radnic P2 a P3, nakonec to snad zametli pod koberec a dělat se to nebude (stejně jako ten Jiřák, doufám)
    FLLIP
    FLLIP --- ---
    KID_MCHUTT: pěší zóna v Kubelikove? Jenom to ne, mas zdroj?
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    FIN: jo, kolem vinohradské +- dva bloky je to podvrtané celé, ale na jiřáku jsou nevyužívané (velké) kryty CO, které je možné překopat na garáže za hubičku. Obnovu "omylem" shořelého pivovaru šlo podmínit stavbou garáží (a tam to opravdu šlo) a takových míst bude víc. Jenže není vůle :/

    FIN: u mě to vypadá podobně (já už teda jsem katastrálně Žižkov), ale pokud projde ta opičárna s uděláním pěších zón (Slezská od hrany parku, celá Kubelíkova), tak se tady posereme (a to nejsem motorista).

    Na druhou stranu, pak přijde vyasfaltování Jiřáku (mimochodem, takový ten opilec a bezďák, co víceméně bydlí ve Slavíkově, sbírá podpisy proti a silně se politicky angažuje proti) a parkoviště máme. Skoro tak dobré, jako minigolf pod věží a (kde jsem to sakra četl?) úpravu Bezručových sadů a omlazení dřevin tam (čti bude se kácet a likvidovat křoví, stejně se tam maximálně muchluje mládež a chčijou tam opilci)...
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    Kdyz jsem bydlival v Rumunsky, tak jsem parkoval na chodniku pred vchodem, nez mi po dvou letech nekdo zacal pichat pneumatiky ;-). Jo, to byla jeste svoboda.
    FIN
    FIN --- ---
    LA_PIOVRA: kdyby po spirále... části vinohrad jsou vysloveně jednosměrkové peklo, takže objíždění kvůli parkování mohla pěkně nechutná záležitost (a taky byla). třeba sranda "jezdíme kolem bezručovejch sadů" se jmenovala "a jsme nuceni x-krát pak jet nějakou jednosměrnou na konec a vracet se po korunní tam a sem jak blbci"...
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    LA_PIOVRA: jakoze v detstvi si pamatuju klidne hodinu jezdeni nez se povedlo zaparkovat na konci vikendu..prisernost
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    To co se pise o parkovacich muzu potvrdit, chapu nektery vyhrady proti zonam, ale zkratka a dobre nemam ted problem zaparkovat - zadny krouzeni po spirale a hledani mista.
    FIN
    FIN --- ---
    VON_GILOTINE: celej zlatej trojúhelník mezi mírákem, korunní a francouzskou byl zasekanej jako prase. dál už to jen pokračovalo stejně :-)
    FIN
    FIN --- ---
    KID_MCHUTT: mně to neříkej, nejsem magistrát. ale baj voko si tipnu, že budou dva důvody, proč není stavění podzemních míst na vinohradech optimální: spousta provrtanýho podzemí a infrastruktury už tak a písková podloží. nakonec, v tom baráku v hradešínské, co se ho rovná 1/4 s rachotem uprostřed noci zřítila, když majitel nechal "vhodně vyznít posudek" a zkusil postavit podzemní garáže, bydlela má sestřenice. moc divně jsem koukal, když mi jednou v létě zazvonila pozdě v noci doma aříká "promiň, vím, že to vypadá divně, ale právě s náma spadnul barák." :-) takže hádám, že budou důvody, proč třeba nastavět tolik podzemních míst (kromě ceny) nebude na vinohradech možné.
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    parkovat kolem sumavsky fakt nemuze bejt moc tezky. na rusko, dykovu, nitranskou atd atd kousek..dva tri bloky. ale tak kazdej mame nastaveny vzdalenosti jinak

    jestli za tebou kluk jezdi o vikendech tak muzes parkovat i na korunni myslim, whatever, mapka.
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    FIN: potvrzuju zaparkovat v letech 93-05 (nevim kdy se ty zony uz zavedly) kolem jiraku byl problem, maneska vecne prervana atd. od ty doby parkovat jde.
    sad but tru.
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    FIN: řešení jsou podzemní parkovací místa, ne modré zóny. Proč se třeba nevyužívá to velké parkoviště pod Jiřího z Poděbrad? :/
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    FIN: No, asi je to "menší zlo" - přinejmenším z pohledu MČ vůči elektorátu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam