• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JARKA1MKRÁLOVSKÉ VINOHRADY - oficiální zastoupení pražské čtvrti zde na nyxu
    Bydlíte na Vinohradech? Především na těch pražských Královských? Máte zážitky, vzpomínky, které se vážou na toto kouzelné místo? Znáte dobré podniky? Podělte se o cokoli, co se k Vinohradům váže...

    !!!NA NÁSTĚNCE STÁLE DOPLŇOVANÁ DATABÁZE HOSPOD A VINOHRADSKÝCH PODNIKŮ!!!
    (Všichni, kdož se v tomto klubu zmiňujete o svých oblíbených vinohradských podnicích, přikládejte prosím ke svým referencím také bližší údaje (ceny, druh piva, kuchyně, obsluha, vybavení atp.) a aspoň něco jako adresu!)


    www.vinohrady.cz
    rozbalit záhlaví
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    THEODORT: Rusove jsou tu uz dlouho, stejne jako rusky prodejny s potravinama atd. Stejne jako cinssky zajezdy vystupujici z busu, bloumajici po ulicich a obedvajici v ex-U basnika panve. Stejne tak gay turisti uz ke koloritu Vinohrad patri dlouho.

    Co ale vnimam ze pribylo jsou skupinky turistu turistu z Koreje, Izraele, Italie, co na Vinohradech zjevne bydlej, travej cas atd.
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    LA_PIOVRA: neprijde mi ze by se to zas az tak menilo, nicmene tu extremne pribyli bezni Rusove..
    Dale jsem potkal treba finsky par ktery rad jezdil do Prahy na dovolenou, a ted se pristehovali do Budecsky, protoze ty sileny prachy za najem je pro ne pakatel.. Takze taky trochu ruka trhu..
    CYBERKOTLIK
    CYBERKOTLIK --- ---
    LA_PIOVRA: rbnb je zlo, byty uplne zmizely a vsude sou nejaky hostely a hotely
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    Vnimate ten obrovskej narost cizincu - turistu (nemyslim expaty a dcery majitelu plynovych vrtu z ex-CCCP Stredni Asie, co chodej na VSE) na Vinohradech za polsleni dva roky? Jake jsou jine priciny krom:
    - rbnb fenomen
    - riegrak, kdyz je hezky
    - stav na P1 po strance amosfery

    Nerad bych, aby se z Vinohrad plizive stal dalsi turistickej vydlabanej skanzen jako z vetsi casti Staryho Mesta, Maly strany a Josefova. Vnimam i prvni naznaky cileni obchodniku na turistickou klientelu.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    RYBKA: Bola som u Jany Krausovej na Blanickej. Pani (šesťdesiatnička) si na smalltalk neportpí, čo mi sedí. Išla rovno k veci. Čakáreň prázdna, nemá potrebu sa vykecávať. Sestra milá pani. Inak diaknostika mi prišla nadpriemerná. Odborne to je dosť dobré. Spokojná som s výberom. Ide z nej trošku strach, ale to je v pohode haha.
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    MART1NKA: Kdysi mi tu někdo doporučoval MUDr. Sternovou, zatím jsem u ní spokojená, sídlí v Italské http://www.sternova.cz/ Jen nevím, jestli nemá plno...
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    Odporučí mi prosím niekto obvoďáka v okolí Míráku/Krymskej?
    DYSTOPIK
    DYSTOPIK --- ---
    SA_KRA_: kamaradka to identifikovala jako pach lepidla na tapety. Ale furt vsechny tapety sveta lepsi, nez ten pach, co tam byl za ery u jirasku:)) o to se clovek mohl oprit
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    imho provozovatel/pan barman umi vyborny michany drinky, otaka jestli na to maji uz vybaveni..
    SA_KRA_
    SA_KRA_ --- ---
    DYSTOPIK: presne tak, navic to tam ultimatne smrdi jak takovy ty novy veci z Ikei. Za me skoda mista, moc me to tam nebavilo.
    Gin dobrej.
    DYSTOPIK
    DYSTOPIK --- ---
    vesměs nemam co bych tomu podniku vytknul, jen jsem se tam cejtil jak v hipsterský rezervaci:))
    DYSTOPIK
    DYSTOPIK --- ---
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    DYSTOPIK: fungujou kazdej den tak od ctyr, nekdy driv.
    bullerbyn se to jmenuje.
    DYSTOPIK
    DYSTOPIK --- ---
    VON_GILOTINE: prosimtě nevíš název toho baru. Zašel bych se tam mrknout, ale když jsem tam teď v tejdnu ráno koukal na dveře, zjistil jsem jen, že maji zkušební provoz. Nerad bych tam někoho tahal a zjistil, že je zavřeno
    IFKA
    IFKA --- ---
    nemátše tip na nějakého místního šikovného řemeslníka? potřebujeme proříznout nějaký sádrokarton na odvod do komínu, takže drobnost. uvítám tipy ;)
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    GILLIATT: diky, neco malo jo
    GILLIATT
    GILLIATT --- ---
    CMLKA: tady na FCB se asi něco dočteš
    https://www.facebook.com/trhynajirakuofficial/
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    nevite, sa se nekde zjistit, jaci prodejci a kdy jsou ted na jiraku?
    THETAN
    THETAN --- ---
    Slezská ulice u Lobkovičáku - U Bergnerů. Stále se drží. Pamatuje socík a bůh ví co ještě :-)
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    LA_PIOVRA: Portože tam jsou schovaý před světem :)
    V tomhle směru jsem vždy obdivoval bar/hospodu Panda na Vršovický (omlouvám se že jsem se s tématem trošku zkutálel "dolů"), opravdový skanzen,i se mi poštěstilo cestou do práce když jsem šel okolo (středa cca 8 ráno) vidět desítku fízlů v rukavicích a "first line" v podivnejch gumovejch kombinézách (jeden měl dokonce respirátor!) jak vytahujou osazenstvo na ulici, banda fotrů v šusťákových "setech" Umbro, nateklý rudý úplně všechno, výrazy probuzenejch vrátnejch, kdybych je slisoval tak z každýho vytečou tak 3 litry lihu a člověk si uvědomí co všechno je lidský tělo schopný vydržet.

    Když jdu okolo tak tam vždycky nakouknu, to je něco co IMHO za pár let už ani nebude možné, tyhle zrůdy tančící na jukebox s prostitutkama (50+) a mezi nimi kličkující mladí asiaté který se rozhodli pro thug life (rozuměj nagelovaný vlasy, postavený límce od polokošil a všude tribal kérky - tribal kérky jsou základ) "looking for trouble".

    Mám hrozně rád všelijaký knížky na téma "stará praha/pražské pověsti/pražské hospůdky/pražské postavičky" a říkám si že kdyby si někdo literárně zdatnej dal tu práci a pár měsíců tam poseděl, tak za poředpokladu že by se neproměnil v jednu z těch zrůd, mohl by Neruda s těma svejma povídkama dělat tak maximálně pogromy.
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    Vzdycky kdyz jsem sel kolem, tak jsem pri pohledu na atmosferu, smrad se linouci a posedavajici ztroskotance tam nechapal, proc si radsi za 1/3 nekoupej Branik a nevypijou si ho na lavicce v parku.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam