• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JARKA1MKRÁLOVSKÉ VINOHRADY - oficiální zastoupení pražské čtvrti zde na nyxu
    TEKKANNE
    TEKKANNE --- ---
    DAGGA: mno jako myslim, ze to bude to samy - super atmosferickej olckul prostor a jidlo moooc dobry, ale treba pritlacit (ja teda nejim maso, tagze me se to netyka:))
    EDASX
    EDASX --- ---
    =)) - konec OT =)
    FIN
    FIN --- ---
    EDASX: mno, to asi budeš mít hodně tolerantní hospodu - naneštěstí to ale není pravidlem. věř mi, ubytovat partu scifařů, larpařů a podobné svoloči není žádný med :-)
    EDASX
    EDASX --- ---
    jo s tim (ohledne stamgastu) souhlasim, jen rikam ze je jedno jak zakaznik vypada =))
    FIN
    FIN --- ---
    výhoda štamgastova projevuje se zejména v období nasycení poptávky - tj. když jsou vinohrady podnikama nacpány hojně
    FIN
    FIN --- ---
    EDASX: ano a zde přesně máme dva typy zákazníků: náhodný a štamgast (stálý) - štamgasti v ideálním případě přináší jistou stálou hladinu zisku a šťastné hospody s nimi navazují vztahy. protože jsou (ti štamgasti) jistotou, s níž můžeš kalkulovat a která tě spoluživí.
    EDASX
    EDASX --- ---
    FIN: ve strucnosti, myslel jsem to tak, ze nezalezi na tom jak zakaznik vypada, co dela, co hraje... dokud prinasi zisk (zahrneme-li pripadne ze nejake dalsi zakazniky muze treba svym zjevem odradit =) tak je to proste dobry zakaznik...

    takze zakaznik jako zakaznik ve smyslu cernej jako bilej (snad nebude tato metafora vykladana jako rasismus =)

    sorry za OT...
    ZAK
    ZAK --- ---
    pridavam se k přání, esik by nebylo mozny uvadet (resp. doplnit i na home) otviracky jak podniků tak hlavne kuchyní, bo pro me jako pzdniho vstavace a tudiz i pozdniho stravnika docela dulezity info... jednu informaci, cerstvou z dneska, mam - obycejny svet vari az do 23:00, a to tak megaluxusne, ze to radim na vinohradech po Louis Armstrongovi na 2. misto v osobni zradloparade.... :)
    DAGGA
    DAGGA --- ---
    tekkanne.. jj tam se ale teprve chystam okostovat.)
    FIN
    FIN --- ---
    EDASX: a tohle je onen zajímavý jev, na který občas narážím - "vykládáme si to každý jinak". asi bych s tím měl něco udělat, protože do té doby si s okolním světem neporozumí, a proto tě prosím, abys mi ozřejmil svůj výklad úsloví "jinak zakaznik jako zakaznik, ze? =)"

    z češtiny, kterou mluvím celý svůj život, jakož ze všeho, co jsem kdy četl, bych laicky usoudil, že věta "zakaznik jako zakaznik, ze? =)" víceméně znamená "všichni zákazníci jsou nakonec stejní, takže tolik (v důsledku) nesejde na tom, jaký zákazník přede mnou vlastně stojí". něco (významově) obdobného jako poznámky "auto jako auto (hlavně, že má čtyři kola a na dovolenou nás doveze)", "flaška jako flaška (hlavně že obsahuje alkohol; poznámka v pozdních nočních/ranních denních hodinách)".

    ale vidím, neznamená, mýlil jsem se. proto v naprostém klibu prosím o výklad toho, jak jsi to myslel ty, protože se jedině mohu naučit, jaký další význam (který jsem nějak minul) to může mít.
    EDASX
    EDASX --- ---
    FIN: hele spolu vzdycky vejdem ve pri, protoze si proste nerozumime... vykladame si vety co rikame uplne jinak... tak to radsi nebudem pitvat ty zakazniky =)
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    jo tak, rozumim
    FIN
    FIN --- ---
    EUCHENIE: ono bude zase otevřené, ale obávám se, že úplně jinak
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    no asi ze se stalo neco s nosferatu :))
    takze je to na prodej?
    FIN
    FIN --- ---
    EUCHENIE: sure. proč myslíš, že dávám takové inzeráty? :-)
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    co se stalo s nosfertu? uz je zaverene?
    FIN
    FIN --- ---
    jestli si reálně chceš otevřít bar/hospodu, udělej to - dodám 5 desítek stálých zákazníků :-)
    FIN
    FIN --- ---
    EDASX: ne - tohle je skupina štamgastů, tedy jistých zákaznáků. nabízejí pravidelný příjem (něco, co každá hospoda potřebuje), požadují pár svých drobnůstek (ty hry)
    EDASX
    EDASX --- ---
    krasna nabidka, skoda, ze sem ten svuj podnik jeste nerozjel =))) jinak zakaznik jako zakaznik, ze? =)
    FIN
    FIN --- ---
    hledám: hospodu/bar na praze 2 - vinohradech
    dodám: 50 štamgastů

    ne, nedělám si legraci - hledám nevytíženou hospodu/bar (i takové míjím na ulicích), která z důvodu přesycenosti středu podniky nemá dostatek stálých zákazníků.
    dodám 50 štamgastů - plynulá docházka na celý týden, peníze utrácejí.
    požadavky: přijatelná doprava (ne nejbližší doprava 15+ minut pěšky a jezdí 10x denně, večer vůbec), otevřeno nejraději celý týden a - nakonec, ale ne nejméně - ochota strávit několik, nikoliv trestných, ni pobuřujících, jen nezvyklých libůstek (např. chodí s plackami na kabátě a vedou divné rozhovory, které běžní návštěvníci zase vždycky neberou, vypadají jak ochotníci; hrají u piva deskové společenské hry apod.).

    jste-li majitelem, spolumajitelem, zaměstnancem takového místa a parta/ucelený kolektiv štamgastů by se vám hodila, ozvěte se mi, prosím, do pošty.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam