• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    COLOMANMagyar
    SITH
    SITH --- ---
    TRISSIE: a vaše firma tam nemá smluvní taxíky?
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    SITH: díky za upozornění! Ale ty letištní by snad tohle měli dávat automaticky, aspoň to píšou na stránkách. Jenže stránkama je v případě nouze neutluču, že.
    SITH
    SITH --- ---
    TRISSIE: z jedné mé zkušenosti je třeba tyto platební podmínky domluvit předem. Jakmile začneš toto řešit při výstupu, může dělat problémy a domluva je s nima špatná. Bez vizitky ti to nevystaví.

tak já létal každý týden půl roku do Budapešti, takže to z 90% bylo to hnusné vrtulové letadlo od ČSA, kde je méně místa jak v autobusu. Ale zas když to platila firma, proč ne. Lepší než tam jet autem a ztratit tak celý dopoledne
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    COLOMAN: když mi na to napíše stvrzenku, tak je mi vcelku jedno, kolik to stojí, z mojí kapsy to nejde :-)

SITH: letěla už jsem i s horšíma, než je Malev, popravdě nejhorší zkušenost mám se soukromým letadlem (kdeže ty časy jsou, kdy můj bývalý zaměstnavatel měl tolik peněz, že jeho management lítal soukromými letadly a dovoloval loserům, kteří dělali opravdovou práci, aby se občas připojili) - love seat, taková ta pohovka, co je rovnoběžná s osou letadla, je krásná na šmajchlování, ale když sedíš při přistání kolmo na směr letu, tak záda dostanou dost zabrat.

rozhodně oběma díky za pomoc!
    COLOMAN
    COLOMAN --- ---
    TRISSIE: muzes i eurem, ale asi za dementni kurz dle nalady taxikara
    skus toto: http://www.bud.hu/utazas/kozlekedes_es_parkolas/taxival# ale nedari se mi to prepnut do angliny aby se zobrazila tahle konkretni stranka
    SITH
    SITH --- ---
    TRISSIE: mi to letadlo v 7:05 přišlo lepší než ten maďarský bombardier :) i když je to vrtule jak vrtule :)) a ten zpáteční do prahy se občas povedl, ž byo hodně lidí a nasadili i boeing, ten byl pohodlný a i rychlejší :)

TRISSIE: z letiště do centra je jednotná sazba pro všechny taxíky. A platit se kartou dá, ale je s nima špatná domluva, tak radši bych volil si vybrat prachy na ferihegy a pak platit cash
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    COLOMAN: nevíš, jestli se dá platit taxík v budapešti eurama/kartou? A na kolik cca může vyjít taxi z letiště do centra?
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    SITH: jj, 7:15 je ČSA, ale to je pro mě zbytečně brzo, proto jsem měla ten Malev v 10. Zpáteční mám ČSA od začátku, to je poslední let dne, holt ČSA se specializuje po Evropě na jednodenní byznys cesty :-)

No co se dá dělat, holt poletím v těch 7:15, a pak si někde zajdu na oběd. Na procházky to teď teda moc není :-(
    COLOMAN
    COLOMAN --- ---
    SITH: jj, chcípáto,,,, a podobne chcípa i mestska dobrava hlavniho mesta BP, vono to ale slo jeste snad naposled zachranit... pokial ste nekdo cestovali poslednych par let metrem vedia ocom hovorim...
    SITH
    SITH --- ---
    TRISSIE: to v 7:15 ale myslím dělá ČSA, ne? ověř si to :)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    SITH: týjo, díky za upozornění!
    Příští pondělí mám služebku do Budapešti, jednu letenku jsem měla s Malevem a agentura, co se nám stará o letenky, mě omylem zapomněla obeslat, takže jsem to teď urgovala telefonicky...

prachy snad zpátky dostaneme, kdyby ne, je to problém zaměstnavatele, ne můj, ale nasere, že Malev letěl v 10 a ČSA už v 7:15, takže budu jak trotl vstávat ve čtyři, i když na místě potřebuju být až ve dvě :-(
    SITH
    SITH --- ---
    tak nám asi skončí Malev :)
    KINGFISHER
    KINGFISHER --- ---
    WILDENBURY_SQ: Asi to bude dobou (a možná i že nejsi, nebo nemluvíš maďarsky :-)) ) ... ale já mám na Balaton krásný (20 let starý) vzpomínky.. :-) .. doteď si pamatuju ten stánek se zmrzlinou..

btw. Mariska mluví už jenom hodně málo.. čekal jsem aspoň nějaký interview..

Lovely Mariska Hargitay speaks hungarian :) - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=tDQTj9WEZsE
    PERPLEX
    PERPLEX --- ---
    Nebyl by tu nekdo ochotnej mi prelozit par veticek do madarstiny ? Budeme asi otvirat zkusmo zastoupeni sve firmicky pro Madarsko a ponejprve bychom chteli dat na nas cesky web/hu nejakou kratkou zpravicku citajici par vet o tom, co se chysta. Postupne by toho bylo aj vice, samosebou radi neco zaplatime. Vyhledove (v prubehu cca pul roku) budeme shanet i nejake sikovne madarofilni lidi, kteri by nam s tim pomohli systematicteji. Spoluprace nejprve externi na dohodu, popr. podil na uspechu, pozdeji budeme shanet trvale spolupracovniky, jak madarsky hovorici tady (idealne Praha, popr. plynne madarsky hovorici lide ze Slovenska), tak pozdeji nekoho sikovneho v Budapesti. Zkratka jen tak nahazuji udicku ponejprve zde na nyxu. Oborem jsou edukativni hracky a skolni pomucky, tj. kladny vztah k ratolestem a prirozena hravost vyhodou. Kdyztak posta, dik.
    COLOMAN
    COLOMAN --- ---
    akurat davaju v madarských aktualitách, že na uzemi madarska aktivovali pohotovost ohledne padania ulomkov sondy Fobos
    Ruská sonda se nekontrolovaně řítí k Zemi. Asi spadne do oceánu - iDNES.cz
    http://technet.idnes.cz/ruska-sonda-se-nekontrolovane-riti-k-zemi-nikdo-nevi-kam-p2w-/tec_vesmir.aspx?c=A120115_100901_tec_vesmir_jan
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    Rikam, kdyby byl zajem, vyhrabu fotky... Jidla, pohostinstvi, centrum historicky a tak.
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    Mrkni na ten Györ Trissie!

Termalni lazne, wellness, krasny mesto, akce (=zadny technoparty, jako vhodny pro rodinu spis), je to kousek, levny celkem... Hm?
    SITH
    SITH --- ---
    tak je to Bogács, jsou tam i místní lázně (http://bogacsitermalfurdo.hu/en.html), popř. lze na googlu najít pronájem chytiček ve městě. Jsou tam skvělé vinné sklepy (http://www.seeuinhungary.com/north/bogacs.htm) a je to cca 20km do Egeru. Skvělé historické staré město s plno akcema :) doporučuju
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    SITH: chatku nechci, cílem dovolené je, abych týden nemusela vařit a uklízet :-)
    SITH
    SITH --- ---
    TRISSIE: tam jsou k pronájmu např. dost hezké chatky se zahrádkou, grilem atd. :) mmnt, zkusim najít kde jsem to byl
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam