• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    COLOMANMagyar
    COLOMAN
    COLOMAN --- ---
    včera večer som vymáknul TVdokument o Budapešti, konkrétne o "budapeštanskom žižkove", resp. co z neho zbylo...
    je ním Práter utca a okolí v 8. okrsku
    ma neskutocne bohatu a krásnu historiu, žial v sucasnosti ztoho ostal iba zlomok..
    tam natacali film Pál utcai fiúk, jazzové epicentrum v EU rozmeru,
    v sucasnosti sa tam doporucuje ohledne na autenticke hun jedlá hospodu u "Dezső bácsi" ale nejsom si istý, že sa tak volá i hospoda samotná, majitelom je Dezső bácsi...
    AUSSIE
    AUSSIE --- ---
    KINGFISHER: Považuju to za chválu maďarštině, která nemusí všechno přejímat jako ti ostatní. Kdo nerozumí, ať se naučí maďarsky.
    KINGFISHER
    KINGFISHER --- ---
    COLOMAN
    COLOMAN --- ---
    dle Lonely Planet, najlepším klubom-hospodou na svete sa stal klub A38 v Budapešti
    Az A38 hajó lett a világ legjobb klubja
    http://www.origo.hu/kultura/20120221-az-a38-hajo-lett-a-vilag-legjobb-klubja.html
    na tretím iestom je Szimplakert v budapesti...
    COLOMAN
    COLOMAN --- ---
    Zichy Mihály, 1827-1906, maliar, grafik, romantik:)
    mam doma odneho ilustrovanu, 114 ročnú knižku
    COLOMAN
    COLOMAN --- ---
    GEISHA: Brnenský maďary (študenti) maju přes maily takový dajaký komunikačný system, kde primarne reší práve tieto veci... stejne ako i Pražský AED (Ady Endre Diákkör),,, na pražský systém prihlasovačku mam, ale na Brnenský nevim...
    pokud rešíte trat Brno-Buda často, to by sa vam vyplatilo sledovat a skusil by som to sehnat,,, ale kvuli jednej priležitosti asi nevem...
    COLOMAN
    COLOMAN --- ---
    EVICZKA: mne by to zajimalo, písal Ti do pošty už pred tejdnem, nik sa mi neozval:)))
    EVICZKA
    EVICZKA --- ---
    Ahoj, sháním překladatele z CJ (prip. AJ) do maďarštiny. Nezajímalo by vás to někoho?

[ OFFERING WORKNABÍZÍM PRÁCI: Sháním profi překladatele CJ/AJ -> maďarština, slovenština, čínština, arabština / whole world ]
    COLOMAN
    COLOMAN --- ---
    dej si mražený "Gesztenyemassza" kaštanové pzré... nejlepší co tam maj:)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    SITH: uvidíme, jestli ji v okolí Andrassy utca seženu :)
    SITH
    SITH --- ---
    TRISSIE: přivez mi papriku :)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    SITH: je to jednání mimo firmu, takže smůla.
    SITH
    SITH --- ---
    TRISSIE: a vaše firma tam nemá smluvní taxíky?
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    SITH: díky za upozornění! Ale ty letištní by snad tohle měli dávat automaticky, aspoň to píšou na stránkách. Jenže stránkama je v případě nouze neutluču, že.
    SITH
    SITH --- ---
    TRISSIE: z jedné mé zkušenosti je třeba tyto platební podmínky domluvit předem. Jakmile začneš toto řešit při výstupu, může dělat problémy a domluva je s nima špatná. Bez vizitky ti to nevystaví.

tak já létal každý týden půl roku do Budapešti, takže to z 90% bylo to hnusné vrtulové letadlo od ČSA, kde je méně místa jak v autobusu. Ale zas když to platila firma, proč ne. Lepší než tam jet autem a ztratit tak celý dopoledne
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    COLOMAN: když mi na to napíše stvrzenku, tak je mi vcelku jedno, kolik to stojí, z mojí kapsy to nejde :-)

SITH: letěla už jsem i s horšíma, než je Malev, popravdě nejhorší zkušenost mám se soukromým letadlem (kdeže ty časy jsou, kdy můj bývalý zaměstnavatel měl tolik peněz, že jeho management lítal soukromými letadly a dovoloval loserům, kteří dělali opravdovou práci, aby se občas připojili) - love seat, taková ta pohovka, co je rovnoběžná s osou letadla, je krásná na šmajchlování, ale když sedíš při přistání kolmo na směr letu, tak záda dostanou dost zabrat.

rozhodně oběma díky za pomoc!
    COLOMAN
    COLOMAN --- ---
    TRISSIE: muzes i eurem, ale asi za dementni kurz dle nalady taxikara
    skus toto: http://www.bud.hu/utazas/kozlekedes_es_parkolas/taxival# ale nedari se mi to prepnut do angliny aby se zobrazila tahle konkretni stranka
    SITH
    SITH --- ---
    TRISSIE: mi to letadlo v 7:05 přišlo lepší než ten maďarský bombardier :) i když je to vrtule jak vrtule :)) a ten zpáteční do prahy se občas povedl, ž byo hodně lidí a nasadili i boeing, ten byl pohodlný a i rychlejší :)

TRISSIE: z letiště do centra je jednotná sazba pro všechny taxíky. A platit se kartou dá, ale je s nima špatná domluva, tak radši bych volil si vybrat prachy na ferihegy a pak platit cash
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    COLOMAN: nevíš, jestli se dá platit taxík v budapešti eurama/kartou? A na kolik cca může vyjít taxi z letiště do centra?
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    SITH: jj, 7:15 je ČSA, ale to je pro mě zbytečně brzo, proto jsem měla ten Malev v 10. Zpáteční mám ČSA od začátku, to je poslední let dne, holt ČSA se specializuje po Evropě na jednodenní byznys cesty :-)

No co se dá dělat, holt poletím v těch 7:15, a pak si někde zajdu na oběd. Na procházky to teď teda moc není :-(
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam