• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HERKULESNIKON - klub majitelu a priznivcu nejlepsich fotaku
    PEJR
    PEJR --- ---
    BIRK: Moje D7000 ostří skvěle, pokud má kontrastní hrany kterejch se chytnout, jakmile ostříš na něco ve stínu, tak je to průser...
    BIRK
    BIRK --- ---
    ty prispevky o tom ze moje d7000 ostri dobre jsem smaznul...asi to nebude tak super ...dnes jsem si s tim hral trochu vic
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    REPLIKANT: nekonstruktivni? WTF? A jaky je prosim te vzor pro konstruktivni reakci na nekoho, kdo nema ani paru o tom, jak komunikace s kupujucim probihala?
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    Inzerát není můj, ale velice zajímavé zboží, né tak často, ale ta cena mi přijde taky raritní...

Nikon 14 mm, f 2,8 - Bazar - PALADIX foto-on-line
    http://paladix.cz/bazar/index.php?adid=195534
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    Normálně bych se asi nepozastavil a spíš nechápal proč to TWARR vůbec vytahuje, ale insultivní a nekonstruktivní reakce PLAYERa napovídá, že asi opravdu něco nebylo v pořádku, když jsme tu celý měsíce slýchávali jak ta D7000 zlobí (ten Tamron nekomentuji).
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    TWARR: ty ses vazne kreten. Prodany to je uz tri mesice . Z inzeratu jsem nic neodstranil, inzerat je vlozeny znovu.
    TWARR
    TWARR --- ---
    hele bezvadny stav, tak co tu vlastne porad resil? ;))

Nikon D7000 + Nikkor 17-55/2.8 *PRODANO* - Bazar - PALADIX foto-on-line
    http://paladix.cz/bazar/index.php?adid=184503

(tomu usmevu, kdy pan player z toho aktualniho inzeratu na tamron 3,5/180 odstranil info, ze to ma zpicenej sroub u stativovy patky, se taky smeju. at zije fer jednani ;D)
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    Nová stránka o Nikonu

Jsem NIKON Blog | nikonblog.cz
    http://nikonblog.cz/
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    Nikon 1 (V1 i J1) tělo s FT-1 použití s F bajonetem, funkční omezení:

• F mount objektivy namontované na FT-1 mají crop faktor 2.7x(!!!).
    Příklad: Při použití objektivu 300 mm, což odpovídá úhel záběru 800mm objektivu.
    • AF / AE podporován s pouze AF-S objektivy.
    Automatické zaostřování je možné při použití AF-S objektivy, ostřící režim musí být nastaven na AF-S (Single AF) a AF-oblast jen na střední zaostřovací bod.
    • Indikace zaostření (dálkoměr), může být použit s CPU.
    • Při použití FT-1 a kompatibilní AF-S NIKKOR F-mount, uživatelé mohou plně využít Nikon 1 vysokorychlostní sériové snímání 10/30/60 fps*.
    (* Při použití AF-S objektivy, se však zaměřuje ostření v první třetině sériového snímání a pak se uzamkne.)
    • [P], [S], [A], a [M] expoziční režimy mohou být použity s CPU.
    • [A] a [M] expoziční režimy lze použít s objektivy bez CPU. Clona je určena pomocí clonového kroužku na objektivu.
    • Redukce vibrací (VR) funguje, pokud jsou použity VR objektivy.
    Povolit redukcí vibrací, nebo zadat nastavení pomocí přepínače na objektivu.
    NORMAL / AKTIVE režimy jsou podporovány při použití objektivů vybavených těmito režimy.
    • Fotografování v režimu "Pohyblivá momentka" je možné pouze pokud je aktivní ostření s objektivem AF-S.
    • "Inteligentní výběr snímku" režim nelze použít.
    MAJA
    MAJA --- ---
    AF i VR fungují, ale nezvládá to AF-C a mám pocit, že jenom středový bod ...
    SYKES
    SYKES --- ---
    DOTCOM: to je vcelku zajímavý koncept na levné špiónování... dík :)
    TWARR
    TWARR --- ---
    jo na foceni na slunicku to bude dobry ...
    SYKES
    SYKES --- ---
    DOTCOM: tyjo, zajímavý koncept :) S tou redukcí se přenáší komplet elektronika? Určo ji, pže manuální ostření na 1cce asi nebude žádná lahoda... a co VRko, taky šlape? :)
    DOTCOM
    DOTCOM --- ---
    a pak je tu jeste low-cost low-weight alternativa, kterou jsem videl u jednoho fotografa v benatkach - nikkor 70-300 VR, adapter a Nikon 1 :) bylo to maly, nenapadny a jestli pocitam dobre, tak z toho vytah okolo 800mm, coz je slusny.
    MAJA
    MAJA --- ---
    Na nošení (šoulačku) je dobrý 300/4 AF-S příp. s TC14, o dost dražší pak kombinace 70-200/2,8 VRII s TC20EIII (i když tam už je znát zpomalení rychlosti AF díky telekonvertoru oproti hodně rychlému 70-200 samotnému).
    DOTCOM
    DOTCOM --- ---
    RATTKIN: doplnil bych tipem na ruzne varianty 80-200/2.8, tam i s AF ty ceny nejsou nak moc kruty.
    MAJA
    MAJA --- ---
    RATTKIN: Záleží co za WL se fotí, ale já osobně bych do objektivu bez AF-S (nebo ekvivalentu) asi nešel pro tyhle účely.

TIGU: D300 není špatná volba - má to multicam3500DX ostření a díky DX čipu ostřící body rozprostřené téměř po celé ploše. D7000 má údajně pitomé ostření na teleobjektivech (podle naturalart.ca) - já to chvíli zkoušel se starším Nikkor 300/2.8 AF-S, těžko soudit podle pár fotek, ale před koupí bych otestoval.
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    TIGU: na nikon f mount se da sehnat za babku plno starych skel, nekdy manualnich nebo pohanenych z tela. ale nekdy taky stoji zahouby, tak se musi peclive vybirat. Treba 70-200 f2,8 manual sem videl na paladixu za 4.000.
    Určitě je větší výběr starých skel na Nikonu, kde se f-mount drží už od filmových zrcadlovek. Možná to už ale víš.

Presel jsem z canonu na nikon, ale nejakej záračnej povlak nemá na čipu podle mě ani jeden.
    Nikon D300s má papírově skvělej autofokus, ale živější sujekt ho někdy i tak oblafne, že by to bylo o tolik lepší než canon se mi nezdá, ale nemám zkušenost s profi těly.
    D300s má pěkný framerate, tak se to dá dohnat.
    TIGU
    TIGU --- ---
    MAJA: Ze začátku asi Nikon 70-300mm AF-S VR, což je sice celkem krátké, ale vzhledem k tomu, že bych provedl komplet rebrand by mi asi nic moc jiného nezbylo. Pak bych rád šel do pevných, nicméně to asi bude chvíli trvat. Uvažuji o starší 300mm 2.8 s telekonvertorem. To je ještě otevřené.
    MAJA
    MAJA --- ---
    TIGU: o jakých objektivech na Nikon pro WL uvažuješ ?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam