• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HERKULESNIKON - klub majitelu a priznivcu nejlepsich fotaku
    EGGH
    EGGH --- ---
    Zdravím, mám dotaz ohledně porouchaného starého Nikonu FG. Z ničeho nic přestaly svítit diody u expozimetru. Zkoušel jsem vyměnit baterky, vyšistit kontakty, měnil jsem objektivy atd. ale pořád to samé - nefunguje. Jak postupovat?
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    QUICK: Tak u D5100 mi to nevadí, je to otázka zvyku (ostatně jako u všeho), ISO si nastavíš na Fn tlačítko, tak můžeš všechny tři expoziční hodnosty měnit s okem přisátym na hledáčku, takže pohoda, co se týče displeje, tak u toho otočňáku je právě dobrý že ho zavřeš obráceně a nic se ti poškrábat nemůže a fotit se dá, protože všechno podstatný vidíš v hledáčku.
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    FATBOZZ: nelepim stejně to už kloudně nedrží kupuji za pár USD z číny novou.
    VYWERN
    VYWERN --- ---
    QUICK: diky za info. D7000 je zbytecna, bude to prvni zrcadlo do ruky zeny a nevi se, zda ji to chytne nebo ne + se zrcadlem vubec neumi + finance studujiciho cloveka. Takze se vymysli co nejlepsi alternativa.
    Ta plastova krytka by se dala castecne nahradit alespon folii. Ted jeste neslysel nekdo, ze by se display na D5100 kazil diky tomu otocnemu systemu?
    YNZA
    YNZA --- ---
    ze ja si tu D700 pucoval..
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    čím lepite rozslaplou sluneční clonu? případně nemate plonkovou hb35
    QUICK
    QUICK --- ---
    VYWERN: jo fotil jsem s tim, pozicne me tlacitka prisla dobra. Iritovalo me mackani <i> abych se dostal do nastaveni a mohl neco menit. Nicneme pri foceni uz to az tak nezdrzovalo, protoze do menu jsem lezl jen kvuli zmene iso (coz by nejspis vyresit pres auto iso, ale nechtel jsem se v tom fotaku nijak zvlast hrabat). Jinak se mi fotak bez gripu opravdu zle drzel, z gripem uz ok. A stvalo me, ze to nema tu plastovou krytku na display (jako treba d300), protoze kdyz mi vysela na krku, tak se displayem se mlatila o knofliky bundy...
    Jinak fotila opravdu super, z fotek jsem byl mile prekvapeny.

Ale sam bych si to nekoupil, radsi bych vzal d7000.
    VYWERN
    VYWERN --- ---
    Tak a ted nevim co bude lepsi poridit 5100 nebo 3200? Me teda u 5100 docela stve, to rozlozeni tlacitek, diky pohyblivemu displeji. Fotil jste s tim nekdo a bylo to moc na houby?
    GEKONZPRAHY
    GEKONZPRAHY --- ---
    PEJR: Ok, někdy v tejdnu v Modřanech, jo?
    PEJR
    PEJR --- ---
    GEKONZPRAHY: a tak, krytka se nikdy neztratí :)))
    GEKONZPRAHY
    GEKONZPRAHY --- ---
    Našel jsem 52mm origo Nikon krytku, chcete jí někdo?
    CROSS
    CROSS --- ---
    RATTKIN: včera mi přišel newsletter z Mall.cz s nabídkou D3000 +18-55 AF-S DX VR za asi devět a půl... just saying.
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    shanim nikon digi zrcadlovku pro kamarada, do 10.000, tělo nebo i s nějakým objektivem. nabidky prosim do pošty
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    Nikon D3 2 a půl roku starý - DIGITÁLNÍ ZRCADLOVKY
    http://www.fotobazar.cz/inzerat/99658/nikon-d3-2-pul-roku-stary?rss=1
    TWARR
    TWARR --- ---
    uz to tu pred casem postoval replikant ;))
    DOTCOM
    DOTCOM --- ---
    ted mi prislo tohle:
    Jsem NIKON Blog | nikonblog.cz
    http://nikonblog.cz/
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    MAJA: nekdo sme jednou daval podrobnou tabulku pri vsech ohniscich..a je silnejsi..mam ty blesky fotim snima parkrat do tejdne..
    MAJA
    MAJA --- ---
    HUGGI: tomu se mi nechce věřit, že by byla SB800 o 1/3 silnější než aktuální model ... já našel v porovnáních, že je o něco málo a na FX
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    REPLIKANT: psal jsem pokud chces vykon...Sb800 je o tretinu silnejsi nez SB900/910..mam Sb800 i SB900 a ten nosim jen kdyz chci vyuzit na strobeni toho zoomu hlavy coz se obcas hodi..ale jinak ne..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam