• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HERKULESNIKON - klub majitelu a priznivcu nejlepsich fotaku
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    PLAYER: "pustit v koupelně na půl hoďky vlažnou vodu"
    neumíš číst?
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    TIGU: to by se clovek pekne nacekal, nez by vlazna voda zvysila v mistnosti vlhkost, ktera by na sebe navazala prachove castice a usadila je. Normalka horka sprcha, udelat z toho mensi saunu ;)
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    a katzeye pro d3s stejne nevidim
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    HUGGI: jinymi slovy nikon matnice nevyrabi, jsou jen 3rd party matnice .. tzn neorigo matnici mi ani v servisu neseridej pokud bych chtel
    ULTRAMARINE
    ULTRAMARINE --- ---
    HUGGI: ja uz jsem to pak neresil, protoze, kdyz jsem se ptal, tak bud meli za blbce me nebo byli sami blbi. Jsem zhodnotil, ze tady mi psenka nepokvete a uz zadny info nedovim a odkracel
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    ULTRAMARINE: ses jich mel zeptat proc teda maj vubec kram kdyz si to clovek ani nemuze vyzkouset..
    ULTRAMARINE
    ULTRAMARINE --- ---
    HUGGI: jsem si rikal, ze kdyz jsou NPP, tak ze by je tam mohli mit. Z J1 a V1 tam meli jen J1 a rikali, ze jestli chci, tak se muzu stavit na skoleni/predvadecku.. ktera bude na podzim :)
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    ULTRAMARINE: divnej kram..zakaznik si muze rict o jinej nez vystavenej kus a pokud jinej neni tak o slevu za to ze ma vystavenej (jestli ji dostane je vec jina:)
    ULTRAMARINE
    ULTRAMARINE --- ---
    HUGGI: no, tak v olomouci to problem byl. Argumentovali tim, ze to nejde, protoze to nejsou predvadeci kusy a tudiz s tim nemuzou vyfotit ani jeden snimek, protoze zakzanik by pak nedostal zaverku s 0 fotkama. Tak me zajima jak moc to byl divnej kram nebo jak moc jsem divnej ja, ze bych si to chtel zkusit..
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    ULTRAMARINE: samozrejme to neni problem..od toho kameny kramy jsou..

PEPAZZ: katzeye pokud vim na nektery modely jsou..ale v praxi jsem to jeste nevidel..
    TIGU
    TIGU --- ---
    PLAYER: slyšel jsem, že je fajn pustit v koupelně na půl hoďky vlažnou vodu. Vzduch se nasytí párou a minimalizuje se prašnost. Je ale třeba dát bacha na rozdíly teplot, aby to nekondenzovalo na foťáku :)
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    Vymena matnice je detsky snadna, zaroven je ale detsky snadne si tam s vymenou matnice soupnout prach.
    TWARR
    TWARR --- ---
    jinak, katzeye jdou urcite. jak je narocna vymena, to nevim. nikdy jsem to neresil. budto internety, nebo az se nekdo probudi z toho dnesniho deliria ;))
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    jen mapuju teren nic vic :)
    TWARR
    TWARR --- ---
    ty vo tom prechodu jako fakt uvazujes ? ;)))
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    jak je to u FF digi nikonu s matnicema? jdou menit? ptam se kvuli manualnimu ostrení
    ULTRAMARINE
    ULTRAMARINE --- ---
    Byva bezne moznost si na (asi nejakym vetsim) krame moznost fotak vyzkouset nebo jen v ramci nejakych predvadecek a prezentaci Nikonu?
    Jde mi o to, ze bych rad osahal rozdil mezi Nikon J1 a V1 a pripadne vyzkousel jak se to chova s redukci za pouziti klasickych objektivu..
    EGGH
    EGGH --- ---
    Zdravím, mám dotaz ohledně porouchaného starého Nikonu FG. Z ničeho nic přestaly svítit diody u expozimetru. Zkoušel jsem vyměnit baterky, vyšistit kontakty, měnil jsem objektivy atd. ale pořád to samé - nefunguje. Jak postupovat?
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    QUICK: Tak u D5100 mi to nevadí, je to otázka zvyku (ostatně jako u všeho), ISO si nastavíš na Fn tlačítko, tak můžeš všechny tři expoziční hodnosty měnit s okem přisátym na hledáčku, takže pohoda, co se týče displeje, tak u toho otočňáku je právě dobrý že ho zavřeš obráceně a nic se ti poškrábat nemůže a fotit se dá, protože všechno podstatný vidíš v hledáčku.
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam