• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HERKULESNIKON - klub majitelu a priznivcu nejlepsich fotaku
    YNZA
    YNZA --- ---
    PEJR: vyssi rada stoji 67 prutu, to je na me proste moc, za ten rozdil je supr dovca pro dva
    PEJR
    PEJR --- ---
    YNZA: Už jsem to psal, podle mě to neni vada, ale kurvítko aby si lidi připláceli za vyšší řady..
    YNZA
    YNZA --- ---
    HUGGI: player mi v podstate odpovedel no, chce to zkusit sirokace.

netrollim, jen me zere ze sve oblibene znacce nemuzu verit tolik jako driv
    byly doby, kdy se musela vybirat sigma ze trech skel, dneska musim vybirat i nikoni telo :/
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    je to tak, jde to od desíti k pěti. třeba na F90x jsem neměl nikdy problém s nepřesností AF. byl pomalej a používat šel jen ten prostřední z tří AF bodů, ale byl přesnej, absolutně.
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    EFA: aperture nemam, ale zkusim neco teoretickeho:
    predpokladam, ze umis white-balance. pak bych se kouknul na colorspace.
    taky muzes zkusit lightroom, treba jen demo na porovnani
    EFA
    EFA --- ---
    Jak se vám zdá barevné podání fotek při exportu z raw do aperture a z něj do jpgu v nejvyšší kvalitě? Mě ta barevnost nějak nesedí. Je to takové do zelena mi přijde. Pokus o korekce končil efektem jako v instagramu což taky uplně nechci. Neexistují nějaké nadefinované korekce do aperture pro nikon D700?
    MANSIK
    MANSIK --- ---
    YNZA: Tak já nevím co tu hledás za moudra. Jsi druhý player přes kopírák. Místo aby jsi zvedl zadek a šel to otestovat někam do krámu, kde zjíštíš neduhy tak tu budeš trollit a trollit. A pokud se ti to nezdá, tak si kup druhou D80 z druhý ruky nebo jiný typ... Opravdu neřešitelný problém ! S náma to asi těžko vyřešíš. Nejsme inženýři Nikonu !
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    YNZA: a co chces prosmte slyset? vezmes fotak, nasadis objektiv a vyzkousis jak to ostri...nebo co cekas za radu??
    YNZA
    YNZA --- ---
    bozi rada :) zeptam se jak u fotaku vyzkouset ostreni, a poradite mi kompakt :)

bezte do lesa, najdete velky strom, a tam si to hodte, vase auditko najde spaseni
    MANSIK
    MANSIK --- ---
    YNZA: Who Fucking Cares? Všechno prodej. Kup si kompakt a běž fotit.
    YNZA
    YNZA --- ---
    HUGGI: a nejakej konvertor z F na Pentax mi vykouzlis ty nebo tvoje babi z fusekle?
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    "o udajnejch"

LOL
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    YNZA: Tak si kup pentax..ocividne budes mnohem spokojenejsi a nebudes tu furt dokola psat jak o udajnejch problemech D7000 kdyz si to jeste ani nevyzkousel..
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    TWARR: ale funguje a vis to moc dobre.
    YNZA
    YNZA --- ---
    ja se nechci jebat s af tune krucipusk
    na D80 to proste nasadim a ostri to
    D7k jako nastupce todle umi jeden z peti
    kua kde to sme, u canonu?
    BIRK
    BIRK --- ---
    PLAYER: hele on te stejne ma v ignoru tusim...ale jako ja bych tu D7K tolik nehrotil...

od kamose jsem si pujcil 115mm makro...fotil s ni na umelym osvetleni a jen jsem si tam dal na AF tune -3 a ostrilo tu suprove...
    TWARR
    TWARR --- ---
    zase ti ta vsevedouci koule nefunguje spravne peto ;))
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    HUGGI: tohle neni nic jineho nez alibismus. Nikdy jsem nemel zadny problem u D50 a D90 s jakymkoliv objektivem, pricemz do toho spadaly dva Tamrony a dve Sigmy. Nikkory pocitat ani nebudu. Ale s D7000 mi zpocatku zlobily VSECHNY objektivy, tedy polopate receno, i ty, ktere predtim na D50 a D90 byly naprosto v cajku. A to same plati ted u D700. Absolutne zadny problem, dokonce i Sigma 50/1.4 je presna, zatimco po porizeni D7k jsem se ji musel zbavit, ta se proste kloudne postelovat nedala.
    Takze nas tu laskave nehoupej, na to ti skoci leda twarr, kterej si k D7k ani nepricuchl :)
    BIRK
    BIRK --- ---
    BIRK: no a kdyz ho dam na D90 tak je to proste ok...jako zena si piska protoze ziskala sklo ale me to proste mrzi no
    BIRK
    BIRK --- ---
    HUGGI: jako jj ale treba ten tamron uz moc nepouzivam nedokazu najit takovou hodnotu aby pri 17mm a 50mm to sotrilo ok...na 17-25 ma dost vlekej back ale kdyz ji vytahnu na 35-50 tak je to ok...
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    BIRK: a ostri ti ok ne?..nastaveni par milimetru v af tuning se prece neda povazovat za spatne ostrici fotak..vzyt to se (zvlast s neorig sklama) nastavuje u vsech tel..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam