• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HERKULESNIKON - klub majitelu a priznivcu nejlepsich fotaku
    YNZA
    YNZA --- ---
    PEJR: pro me je prave -3 malo, proto sem se ptal na "nasadit"

na D80 mam od skody nejaky plastovy bazmek puvodne snad na Fkovy tela a v tom -2 cocku, coz mi umozni korekci +1 az -5, a cely roky sem sem nekde u -4, ideal
    PEJR
    PEJR --- ---
    YNZA: má jí dokonce přímo v hledáčku.. +- nějaký 3 dioptrie?
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    YNZA: pokud vim jsou vsechny rady DK-xx kompatibilni takzeby to jit melo
    YNZA
    YNZA --- ---
    HUGGI: ted me napada - fakticky dotaz, jde na D7000 nasadit dioptricka korekce? pokud ne je out, ostreni neostreni
    YNZA
    YNZA --- ---
    stejne ale ja si na tu D80 za ty roky tak zvykl ... bude me to mrzet mit ji jen na dulezity akce jako zalohu
    YNZA
    YNZA --- ---
    fair
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    PLAYER: toto je reakce na komentar Huggiho, ktery ho po sobe vzapeti smazal. Eh..proc asi.
    YNZA
    YNZA --- ---
    zkusim klidne vsech pet a odejdu stredem s plnou kreditkou, prodavac je jen prodavac
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    Player "nahodou" narazil 3x na spatny telo. A jak pri navsteve Megapixelu s prodavacem Vojtechem Florianem (aka Huggi) po boku zjistil, vracenim fotaku by si vubec nepomohl.
    YNZA
    YNZA --- ---
    jasne, narazim tam clonu 11 a budu v klidu, to sou mi fakt rady :D
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    YNZA: esi to pojedes kupovat do Praglu, tak ti klidne pujcim Tamrose 17-50, se kterym mi delala D7K psi kusy. Vlastne bych byl velmi rad u toho, az zjistis BF u nove D7k a budes ji Huggimu s timto vracet do rukou :)
    PEKK
    PEKK --- ---
    YNZA: V cem je pro test lepsi sirokac?

Osobne mam na D7t narazenou sigmu 10-20mm a zadnej problem na fotkach nevidim...mozna to tedy bude tim, ze sirokacem vetsinou fotim krajinu s co nejvetsi hloubkou ostrosti, tudiz se tam dost tezko hleda odchylka:) Ale i kdyz fotim lidi z vetsi blizkosti, porad je tam HO prilis velka.
    Pro test ostreni bych spis dal neco delsiho s mensi hloubkou ostrosti, kde se BF krasne projevi...jako ze se u me zatim neprojevil:)

Co se me tyka, tak tenhle fotak je naprosto luxusni masina, kuci...
    YNZA
    YNZA --- ---
    bych este i pockal, dyz se divam jak je D7k vlastne old fotak
    D80 sem ovsem taky kupoval kdyz dojizdela
    PEJR
    PEJR --- ---
    YNZA: D400 ještě neni.. FF je jiná liga..
    YNZA
    YNZA --- ---
    PEJR: vyssi rada stoji 67 prutu, to je na me proste moc, za ten rozdil je supr dovca pro dva
    PEJR
    PEJR --- ---
    YNZA: Už jsem to psal, podle mě to neni vada, ale kurvítko aby si lidi připláceli za vyšší řady..
    YNZA
    YNZA --- ---
    HUGGI: player mi v podstate odpovedel no, chce to zkusit sirokace.

netrollim, jen me zere ze sve oblibene znacce nemuzu verit tolik jako driv
    byly doby, kdy se musela vybirat sigma ze trech skel, dneska musim vybirat i nikoni telo :/
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    je to tak, jde to od desíti k pěti. třeba na F90x jsem neměl nikdy problém s nepřesností AF. byl pomalej a používat šel jen ten prostřední z tří AF bodů, ale byl přesnej, absolutně.
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    EFA: aperture nemam, ale zkusim neco teoretickeho:
    predpokladam, ze umis white-balance. pak bych se kouknul na colorspace.
    taky muzes zkusit lightroom, treba jen demo na porovnani
    EFA
    EFA --- ---
    Jak se vám zdá barevné podání fotek při exportu z raw do aperture a z něj do jpgu v nejvyšší kvalitě? Mě ta barevnost nějak nesedí. Je to takové do zelena mi přijde. Pokus o korekce končil efektem jako v instagramu což taky uplně nechci. Neexistují nějaké nadefinované korekce do aperture pro nikon D700?
    MANSIK
    MANSIK --- ---
    YNZA: Tak já nevím co tu hledás za moudra. Jsi druhý player přes kopírák. Místo aby jsi zvedl zadek a šel to otestovat někam do krámu, kde zjíštíš neduhy tak tu budeš trollit a trollit. A pokud se ti to nezdá, tak si kup druhou D80 z druhý ruky nebo jiný typ... Opravdu neřešitelný problém ! S náma to asi těžko vyřešíš. Nejsme inženýři Nikonu !
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam