• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HERKULESNIKON - klub majitelu a priznivcu nejlepsich fotaku
    GEKONZPRAHY
    GEKONZPRAHY --- ---
    HUGGI: Vim o tom, a myslim, že u takovýho foťáku to tam bude, ale ten kámoš je takovej lopaťák, že to je jasně nad jeho schopnosti. Zejtra mi ho přinese ukázat do práce, tak třeba něco vyzjistíme.
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    GEKONZPRAHY: v tom fotaku neni napsany ci to je?...V nikonech se to da nastavit, ze se to potom i uklada do exifu
    GEKONZPRAHY
    GEKONZPRAHY --- ---
    Ty vole, D3x, sorry :) Teď nevim, jestli mi on řek do telefonu D3h, nebo sem se já na mobilu upsal, ale stalo se. Vono taky už sem v sobě nějaký to pívo měl :)

Každopádně má to bejt tělo, nějakej objektiv (nemam ponětí jakej), nějaká malá brašna, a to je všechno.

HUGGI
    HUGGI --- ---
    BIRK: ja nerikam, ze ji prodam...jen...jsem na ni mesic nesahl...mozna dneska na Talenty:)
    BIRK
    BIRK --- ---
    HUGGI: nahod cenu ...do posty ;)
    Ty voe si ji od tebe budu muset koupit kdyz si mi ji nechtel pujcit na jeden vecer
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    BIRK: a jaky ze jsou vase nabidky? ze bych zauvazoval o prodeji:)
    BIRK
    BIRK --- ---
    Jj nevite kde koupit gumu na 18-200 vr ii ? Chci tam dat novou a poslat to sklo do sveta
    BIRK
    BIRK --- ---
    KARYSLAV: no jen jsem chtel zminit ze tvoji nabidku rad navysim ;)

YNZA: v cem konkretne?
    ULTRAMARINE
    ULTRAMARINE --- ---
    GEKONZPRAHY: D3h? Co tam vlastne nasel?
    TWARR
    TWARR --- ---
    d3h jo ? ;))
    GEKONZPRAHY
    GEKONZPRAHY --- ---
    Kamos nasel v autobuse 253 Nikon D3h. Pokud o tom neco vite, napiste mi zpravu.
    YNZA
    YNZA --- ---
    BIRK: sigmu lze vyzkouset primo u hamy, pokud maji tak i vice kusu. ten co se ti libi se pak da objednat na prodejnu. Ja vybirel ze trech kusu, a nemit to hned vedle sebe ten stejny snimek s jinym sklem, nepoznal bych nic
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    BIRK: Huš, jedeš?! Teď lovím já! :-D
    BIRK
    BIRK --- ---
    KARYSLAV: rovnou i me :D
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    Zdarec ve spolek:

Shanime nikon 70-200 2.8 VR I/II kdyby nekdo vedel, napiste mi zpravu. Diky!
    BIRK
    BIRK --- ---
    Stoji tohle sklo za ty prachy nebo proste cekat na Nikon verzi?
    Objektiv Sigma 70-200 mm F 2,8 EX DG OS HSM pro Nikon + utěrka Sigma zdarma!  |  Megapixel.cz
    http://www.megapixel.cz/sigma-70-200-mm-f-28-e-xdg-os-hsm-pro-nikon-uterka-sigma-zdarma
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    PLAYER: ano, jenže DOF je jedna věc, druhá věc je, jak rychle se ti se vzdáleností od místa zaostření zvětšuje COC. a to je bohužel veličina, která závisí pouze na ohništi.
    kdysi sem si to přepočítával na kalkulačce. vzorečky na netu někde určitě najdeš a pak to plivneš třeba do matlabuexcelu a uvidíš to sám.
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    LUKAS87: ale ciste teoreticky by to jit melo, ne? Pokud na system 4/3 nasadim f1,4 sklo, tak DOF bude odpovidat svetelnosti f2,8 na FF. Takze pokavad mam na stredoformatu f2,8, tak bych mel dosahnout stejne DOF u FF nasazenim skla se svetelnosti f1,4. Pokud tomu tak v praxi neni, v cem je zakopany pes?

ULTRAMARINE: Pokud je perspektiva zkreslena, pak se objekty na fotce jevi v jinem pomeru velikosti, nez ve skutecnosti jsou. Toto neni pripad zde diskutovanych fotografii. Pokud vidis na fotce objekty v pomeru jinem, nez ve skutecnosti jsou, tak mas nejake jine oci nez ja, nebot slon svymi proporcemi odpovida realne prostredi, v kterem je vyfoceny.
    TWARR
    TWARR --- ---
    tak pameti mam spatne zda se, panaromata ;D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam