• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HERKULESNIKON - klub majitelu a priznivcu nejlepsich fotaku
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    LAUNCHER: pokud nehodlas D800/E krmit prave sklama typu 24-70/2.8 a jde hodne o vahu, tj. skla pripadne trochu osidit za cenu nizsi vahy, tak bych zapomnel na 36mpix a rovnou se nasmeroval na chystanou mensi lehci FX D600 s 24mpix, k tomu ta nova 24-85 bude prima cestovni kombinace. Jinak kdyz se podivas na recenze na photozone na Nikon FX, tak uvidis, jak ma vetsina cocek problem vyuzit 24mpix s D3x, takze v realu bych se ztratou 36mpix moc netrapil
    PEKK
    PEKK --- ---
    LAUNCHER: je fakt, že 2 kila už je macek, ale když si např. cvaknu na svoji 7000 sigmuširokáč, tak má 1,2kg..
    mě teda hmotnost kolem kila a pul u FF mašiny připadá normální, holt do posilky to chce zaběhnout:)
    PEJR
    PEJR --- ---
    LAUNCHER: s 1,8/28 to bude lehce přes kilo...
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    Udelal jsem velkou chybu a to tu, ze jsem si zacal hledat fotky z D800E. Teda jestli me nejaky sensor oslovuje, tak je to tenhle. Akorat s 24-70 je to 2kg :.-( A s tim novym 24-85 VR porad silenych 1.5kg, navic netusim jak to zamava s kvalitou oproti 24-70 :-( Da se prosim postavit nejaky jakz takz lehky AF setup s D800E? Mel bych zajem o rozmezi dejme tomu 24 az 50mm bez zasadni ztraty opticke kvality. Jaky je nejpohodlnejsi strap na kterem nosit tyhle velke potvory?
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    DOTCOM: to přepínadlo neslouží k vypnutí F3 ale k přepnutí na napájení z gripu. Taky jsem s tím jednou bojoval.
    DOTCOM
    DOTCOM --- ---
    tak prave si fakt oddech. Moje F3 mi po prevozu na konferenci prestala merit, po vsech certech jsem shanel baterky, nakonec jsem je po 3 dnech sehnal a furt nic. Tak jsem si s tim hral az jsem prisel na to, ze to ma prepinadlo, kterym se ten da fotak vypnout! to me ted nenapadlo, uf :)
    BIRK
    BIRK --- ---
    KUBBE: jestli chces tu 18-200 vr 2 tak ji zrovna prodavam
    PEJR
    PEJR --- ---
    ROMANICAK: nezačíná to 100, ale 101 a znamená to, že je to první tisíc fotek, druhej tisíc si foťák sám udělá novej adresář, kterej začíná 102, a s každym dalším tisícem takhle dál... stejně mi to dělá i třeba LX-3. a samo se ta složka dá v menu nastavit aby začínala třeba 900, nebo 950, nebo 650, takže to zas tak směrodatný neni...
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    ROMANICAK: ono tam jde jeste nekde zapnout aby se pri kazdy vymene karty (nebo zapnuti fotaky ted nevim) zalozilo novy cislo fotky...a tim se pak muzes snadno dostat na tech 999
    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    HUGGI:
    Reset nepomohl. Az to pojmenovani slozky, ktera ale na karte nikde neni videt.

Nazev slozky se dela v menu Shooting menu, polozka Active folder.

Dokazete nekdo spocitat kolik se toho s aparatem nafotilo, kdyz tam bylo uz tohle cislo slozky? Predpokladam, ze z vyroby tam bylo to 100. Pokud se jich do jedne slozky vejde 9999 a rozdil od 100 do 999 je 899, tak je to 899*9999 a to vychazi na nesmyslnych 8.989.101 fotek. To je nejak moc na jednu zaverku.
    TWARR
    TWARR --- ---
    ja nebudu rejpat ;))
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    ROMANICAK: muze to delat u jiny karty..jmeno adresare nastavuje fotak..bud dej uplnej reset nebo jen v menu vyresetuj slozku pro uzkladani..jde tam i prejmenovat..a pripadne nastavit aby nezakladal pokazdy novej adresar coz ted ais dela (jinak se neda dostat na cislo 999)
    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    TWARR:
    TWARR:
    LUKAS87:
    zkusim, diky za tip. Najeto ma opravdu hodne, mohlo se to stat. Ale u jine karty by zas nemelo...tak nevim. Strkal jsem do toho jinou a delalo to to samy. No zkusim proste.
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    jojo, taky mě to takhle kurevsky vypeklo na d100
    TWARR
    TWARR --- ---
    resp. "If the current folder is numbered 999 and contains 999 pictures or a picture numbered 9999, the shutter-release will be disabled and no further photographs can be taken. To continue shooting, create a folder with a number less than 999, or select an existing folder with a number less than 999 and less than 999 images."
    TWARR
    TWARR --- ---
    nazev adresare do kteryho ta karta sype na karte je? ;) jestli je jmeno999 tak se to takhle dle internetu chova
    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    Ee, puvodni D300.
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    ROMANICAK: nemá náhodou D300S se dvěma kartama?
    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    Ahoj, prosim o pomoc.

Pritelkyne ma D300 a stalo se to, ze pri foceni se porad odecitalo mnozstvi fotek ktery se vejdou na kartu. Promazavani nebo formatovani a ani vlozeni jine karty nema vliv. dojelo to na 0 a ted to porad hlasi kartu full a nejde s tim fotit. Nejaka rada?

Diky moc.
    ULTRAMARINE
    ULTRAMARINE --- ---
    LUBOB: jak moc horsi? Trochu.
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    LUBOB: pro bezny pouziti to nijak horsi nebude..pokud budes fotky zkoumat 1:1 na monitoru tak samozrejme ano..
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    REPLIKANT: no presne. ja neocekavam, ze by jeden zoom byl lepsi nez dve skla, jen me zajima, jak moc horsi to bude.

v megapixelu uz maji cenu, takze cenove to vychazi skoro stejne jako ty dva co mam. pruser je ten zavit filtru (77mm). to znamena dalsi vydaje.

LUBOB
    LUBOB --- ---
    TWARR: pointa je v tom, ze neco neni v poradku s tvym chapanim & smyslem pro humor.
    nerikam, ze vopruz je variabilita. to sis vymyslel ty. rikam, ze vopruz je menit skla. proto taky existuji zoomy.

p.s.: variabilita nemuze byt vopruz uz jenom z toho duvodu, ze casto schvalne nasadim jedno konkretni sklo (vetsinou pevne) & s nim vyrazim ven. jednak to cloveka trochu nuti se zamyslet nad kompozici, trosku vic se u toho nachodi, & jde nalehko.
    jak sam vidis, lze vyuzivat variabilitu i bez toho vopruzu.
    hlavne v klidu & vesele ...

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam