• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HERKULESNIKON - klub majitelu a priznivcu nejlepsich fotaku
    TWARR
    TWARR --- ---
    jo vlastne, lukas je taky nikon fanboy, bych zapomnel!
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    hd = hafec detajlů (pyčo)?
    TWARR
    TWARR --- ---
    YNZA: nechci slovickarit, ale k hd to ma daleko formatem, ta tvoje velikost, kostka vs obdelnik. myslel jsem to proste z pohledu definice pojmu hd ;) zkus, fakt me zajima, kde mas zakopany pesky ;))
    YNZA
    YNZA --- ---
    TWARR: to je jedno , proste 1920x1200, na prohlizeni na monitoru, mozna pro tebe nesmysl. zkusim nafotit nejakou stejnou scenu pres jedno i druhy telo. Je mozny je to je nejaka chyba v resamplingu ale nezda se mi to
    TWARR
    TWARR --- ---
    REPLIKANT: nemam s tim absolutne zadnej problem, ale todle provedeni se mi nelibi ;)
    TWARR
    TWARR --- ---
    MUI: teda ja nevim, ale jedinej fanboy je tu replikant, tak ti asi nerozumim :D
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    Taky vám to přijde jako vrchol nevkusu a fetišizmu, pomalovat si nebo polepit foťák, když to není účelově (maskování, praktické přelepy a přílepy), hnus...

brrrr
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    YNZA: Já měl ze začátku podobný pocit, ale potom sem zjistil že D7k má opravdu skoro o půlku větší dynamickej rozsah než D80, což se může zdát u normální scény jako nekontrastní "vyblitá" fotka, což ale u kontrastní scény je ku prospěchu, kresba ve světlech i stínech (nesrovnatelný s D80, výstup z RAW v NL).

Vlivem většího rozlišení, vidíš větší nepřesnosti v ostření, tam kde si ani neviděl detail u D80, u D7k počítáš póry.

Pravdou je, že u D80 je rozdíl mezi ISO 100, 200 a 400 hodně velikej, u D7k skoro nepoznáš.
    TWARR
    TWARR --- ---
    P4INTER: bez si fotit ikeu ajfounem! ale jo, ma pravdu, d80 ma taky ccd ;)
    P4INTER
    P4INTER --- ---
    KARYSLAV: ee CMOS nema prave :)
    BASIK
    BASIK --- ---
    ABAYO: Kdyz bude v nazvu objektivu AF-S (AF nestaci), ses pro D40 v pohode.
    ABAYO
    ABAYO --- ---
    TWARR: ok fajn :)
    TWARR
    TWARR --- ---
    ABAYO: prijde mi, ze porad nehcapes co se ti huggi snazi sdelit :D
    G objektivy (a tedy i 1,8/35) ti automaticky ostrit bude
    D objektivy ti autmaticky ostrit nebude
    ABAYO
    ABAYO --- ---
    HUGGI: aha... ok, asi začínám chápat, ještě jsem našla, že "ostatní objektivy AF Nikkor typu G nebo D: Podpora všech funkcí s výjimkou autofokusu". Takže i D stačí snad...
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    KARYSLAV: CMOS je prostě napikaču, to je stará známá věc. snad vyjma logickejch hradel...
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    ABAYO: nevim kde co ctes..d40(ani nastaupci) nemaj ostrici motorek takze jediny omezeni v pouziti objektivu je ze musi mit vlastni motorek coz jsou bez vyjimky vsechny objektivy oznaceny "G"
    ABAYO
    ABAYO --- ---
    NIKKOR 35mm F1.8 AF-S DX,
    *1. Objektivy IX Nikkor nelze použít ?

moc tomu nerozumim, takže je možný, že jsem uplně vedle...
    TWARR
    TWARR --- ---
    YNZA: hd 1920x1200 je nesmysl, moznak kdybys pouzil pojem hires, tak snad. to je fuk, nic to neresi.

klidne nahod nejakej priklad, obsah je putna, docela me zajima, co mas presne na mysli.
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    ABAYO: jak jsi prosimte prisla na to ze je 35/1,8 kompatibilni jen s D40x...je samozrejme kompatibilni se vsema DSLR s DX cipem (a castejne i s FX)
    ABAYO
    ABAYO --- ---
    Ahoj,

chtěla bych si koupit novej objektiv na svůj nikon D40 - uvažovala jsem o 35mm 1.8, ale ten je kompatibilní jen s D40X. Tak jsem našla 50mm 1.8 - myslíte, že je pro d40ku vhodný?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam