• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HERKULESNIKON - klub majitelu a priznivcu nejlepsich fotaku
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    CRAZY_IVAN: servis...co jinyho..
    CRAZY_IVAN
    CRAZY_IVAN --- ---
    hmm, půjčil jsem foťák kámošovi na týden do egypta, vrže mi kolečko na nastavování clony a mam tužší tlačítko na zapínání a vypínání foťáku - D7000...

fok, co s tim teď

vysprchovat? profouknout? (úžasný nápady, stejně jako nápad půjčit foťák no)
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    PELDA: zkusil bych ji vyndat bez rozebrani fotaku mrkni nekde na netu jak se to rozdelava, aby jsi se dostal ke karte nemuselo by to byt slozite.
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    LEONID_EK: jo, to vypada na zlobivou zaverku u konce s dechem.

PELDA
    PELDA --- ---
    Ahoj vsem

zustala mi ve fotaku - D5000 - SD karta a praskla a nefunguje a nejde vyndat.

Dnes mi opravu ve Foto Skoda odhladli na vic jak 2000 Kc...
    To se mi zda moc, takze

- je moc spatny napad zkusit to rozdelat a opravit svepomoci (nikdy jsem to nedelal)?
    - pokud ano, nevite o nekom, kdo by to udelal za nejakou rozumnou cenu?
    LEONID_EK
    LEONID_EK --- ---
    zdravim, od vikendu ma d300 dela kazdou fotku s mene ci vice vyraznym podelnym svetlym pruhem, je to odchazejici zaverkou nebo necim podobnym? mam ji cca 3 roky a ma uz slusne odfoceno...diky za info.

MAJA
    MAJA --- ---
    já mám na pár objektivech neoprenový maskování - (nejen) v přírodě je to praktický, ale lidi to občas trochu děsí :-)
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    REPLIKANT: tohle konkretne smei nejak nelibi...ale jinak na dva objektivy mam uz polep naplanovanej jen zatim neni cas dostat to k realizaci...neviidm na tom nic spatnyho..je to vec jako jakakoli jina..
    ULTRAMARINE
    ULTRAMARINE --- ---
    REPLIKANT: nevkus - tohle provedeni se mi nelibi, ale dovedu predstavit to udelat vkusne. A je to trosku fetis, ale rekl bych nic nenormalniho. Nekdo tuni motorku, nekdo bike, nekdo jiny veci a nekdo proste si takhle personalizuje fotak..
    YNZA
    YNZA --- ---
    zas řešíte p*čoviny že :)
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    TWARR: nejvíc kámo, nejvíc .)
    TWARR
    TWARR --- ---
    jo vlastne, lukas je taky nikon fanboy, bych zapomnel!
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    hd = hafec detajlů (pyčo)?
    TWARR
    TWARR --- ---
    YNZA: nechci slovickarit, ale k hd to ma daleko formatem, ta tvoje velikost, kostka vs obdelnik. myslel jsem to proste z pohledu definice pojmu hd ;) zkus, fakt me zajima, kde mas zakopany pesky ;))
    YNZA
    YNZA --- ---
    TWARR: to je jedno , proste 1920x1200, na prohlizeni na monitoru, mozna pro tebe nesmysl. zkusim nafotit nejakou stejnou scenu pres jedno i druhy telo. Je mozny je to je nejaka chyba v resamplingu ale nezda se mi to
    TWARR
    TWARR --- ---
    REPLIKANT: nemam s tim absolutne zadnej problem, ale todle provedeni se mi nelibi ;)
    TWARR
    TWARR --- ---
    MUI: teda ja nevim, ale jedinej fanboy je tu replikant, tak ti asi nerozumim :D
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    Taky vám to přijde jako vrchol nevkusu a fetišizmu, pomalovat si nebo polepit foťák, když to není účelově (maskování, praktické přelepy a přílepy), hnus...

brrrr
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    YNZA: Já měl ze začátku podobný pocit, ale potom sem zjistil že D7k má opravdu skoro o půlku větší dynamickej rozsah než D80, což se může zdát u normální scény jako nekontrastní "vyblitá" fotka, což ale u kontrastní scény je ku prospěchu, kresba ve světlech i stínech (nesrovnatelný s D80, výstup z RAW v NL).

Vlivem většího rozlišení, vidíš větší nepřesnosti v ostření, tam kde si ani neviděl detail u D80, u D7k počítáš póry.

Pravdou je, že u D80 je rozdíl mezi ISO 100, 200 a 400 hodně velikej, u D7k skoro nepoznáš.
    TWARR
    TWARR --- ---
    P4INTER: bez si fotit ikeu ajfounem! ale jo, ma pravdu, d80 ma taky ccd ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam