• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HERKULESNIKON - klub majitelu a priznivcu nejlepsich fotaku
    ULTRAMARINE
    ULTRAMARINE --- ---
    YNZA: hlavne fotaky a objektivy musis brat do prirucniho, v odbavenym za to neruci
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    YNZA: lze to vyřešit tak že si těch pojistek pořídíš víc, tak to dělám já. A mám to ověřené z pojišťovny, že se ta maximální plnění sčítají. Neznamená to že ti za jedno 30tis. tělo vyplatí 3x 30tis. ale že můžeš mít se třema stejnýma pojistkama výbavu do 150k
    YNZA
    YNZA --- ---
    jak se resi pojisteni zavazadel ve kterych sou fotaky a ma to projit leteckou dopravou? co sem se dival tak vsude je to jen do vyse 50 000...
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    ROMANICAK: zacatecnika manual spis od tvoreni fotek odradi, imho.
    Na druhou stranu kamaradka si pripada s D3100 mencenna, kdyz nefoti na manual. Mel jsme snahu ji vysvetlit, ze "historie" se na to, pri jakem nastaveni fotaku fotka vznikla, nepta. Mozna to bylo ale marne, ten pocit "trefila jsem to na manual" je asi pro nekoho dulezitejsi :)
    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    REPLIKANT:
    Rozumim, ale prave jsem si rikal, ze kdyz uz zaklady asi zvlada, tak by se mohl naucit fotit. A manual te proste donuti nad tim premyslet. Nebo to vzdas no :-/
    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    YNZA:
    Bylo. Zena a dymka se nepujcuje prej rikali anglicani davno predtim, nez byl nejakej R'n'R. Zvlastni je, ze se mi to nepodarilo nikde anglicky najit na netu, takze pochybuju o tom, ze si to opravdu vymysleli oni...

A muj deda me ucil "Co chces mit fuc, tak pujc" ...a mel pravdu.
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    ROMANICAK: ne vždy to je výhoda, zažil jsem nemálo amatérů, který byli zvyklí na model D40/60 a po přechodu na D300, která má pouze PSAM, čili žádnou formu snadné automatiky, brečeli že chtej zpátky malej lehkej a snadno ovladatelnej foťák, kterej se jich nebude ptát na 12ti či 14ti bitovej RAW, ale pokud využiješ 7fps a 5ti stupňovej brecketing a máš CFek plnej šuplík, hop do vyšší třídy :)
    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    MAUGLI:
    REPLIKANT:
    HUGGI:

Dneska se daj sehnat na Paladixu za hodne slusny penize starsi D300. Nechces zkusit prestoupit do vyssi tridy?
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    REPLIKANT: na druhou stranu pokud netrvas na lepsim videu a cestine volil bych D90...porad je tam vybornej cip monhem lepsi nez mas, podstatne lepsi hledacek, celkova odolnost a robustnost tela, ovladani..atd
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    MAUGLI: D5100 překonává D90 co se týče obrazového výkonu (ISO, DR, rozlišení, video fullHD, raw generátor přímo ve foťáku, funkce HDR a efekty, výklopnej displaj), jinak ale souhlasim s PLAYER s poznámkou, že pokud ti vyhovovala velikostí stará dobrá D40, neváhej a ber D5100
    MANSIK
    MANSIK --- ---
    PETRPEDROS: Zase srovnáváme jabka z hruškama, až se z toho stal takovej kvas, že se to přepálit nedá ? Než na tu D4 dosáhneš už bude nová verze imho. Ale pak na to nezapomeň nasadit teda ten seťák nebo 3rd party rybinu... Od posledně se asi nic nezměnilo, guláš si v tom měl a stále máš. Pamatuj, co není v hlavě a v rukách, to ani technika za statisíce nezachrání...!
    YNZA
    YNZA --- ---
    PETRPEDROS: srovnavas peleng s rybinou vod nikkoru? ou ou
    QUICK
    QUICK --- ---
    ULTRAMARINE
    ULTRAMARINE --- ---
    PETRPEDROS: prosim te co nam ches rict?

[Pro cimrmanisty: Evidentne nejsi brifinkovy typ, bratre otce Cyrile Metodeji].
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    PETRPEDROS: a?..ja porad nechapu o cem mluvis..krom toho ze tenhle objektiv zrovna shit docela je (i kdyz za dobry prachy) ti porad moderni telo z nej udela mnohem lepsi fotky
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    PETRPEDROS: "A je jasne"... Zas tak jasne to neni, rozhodne to neplati obecne. Je cela rada zoomu, ktere jsou daleko kvalitnejsi, nez pevna skla, plati to zejmena pro starsi pevna skla.
    PETRPEDROS
    PETRPEDROS --- ---
    HUGGI: Na to mě moc neužije...
    ja mam např tuhle rybinu
    Peleng 3,5/8 mm fisheye - FotoAparát.cz
    http://www.fotoaparat.cz/article/10286/1
    a z te dostanu barvičky jak ze žurnálu oproti sigmě nebo nikkoru (mam samozrejme spis ty levne varianty objektiv za 50 je pro mne nedosazitelny)
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    PETRPEDROS: slovickareni?..
    PETRPEDROS
    PETRPEDROS --- ---
    Jinak vinětace nesouvisí s kvalitou fotky protže vinětaci má každé rybí oko...
    PETRPEDROS
    PETRPEDROS --- ---
    HUGGI: spíš chromatickou aberaci, astigmatismus a koma... no vady cocek ses koukam uz naucil. A je jasne ze objektiv se zoomem bude mit horsi kvalitu nez pevne ohnisko.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam