• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HERKULESNIKON - klub majitelu a priznivcu nejlepsich fotaku
    BIRK
    BIRK --- ---
    ULTRAMARINE: zas takovej oldschool nejsem ...win7 mam :D
    ULTRAMARINE
    ULTRAMARINE --- ---
    BIRK: jo. A LR4 uz si nepustis po XPckama, ale musis mit Visty nebo Win 7. Pokud mas XP, tak hodne stesti a nic vzteky nerozbij... to je pro me zatim de facto jedinej duvod proc mam nainstalovany Win 7.
    BIRK
    BIRK --- ---
    chapu to dobre ze abych mel podporu d600 tak musim presedlat na novou lightroom 4...a na trojku se vykaslat
    EMBRYO
    EMBRYO --- ---
    MENTOL_: haleluja ! ;]
    YNZA
    YNZA --- ---
    jo, to sem chtel naznacit, sirokacovy clony sou jednak neprakticky a druhaj ji stejne nekzde nechas/urazis. ksiltovka staci
    BIRK
    BIRK --- ---
    porid si klobouk... :D ... tim se cloni jedna basen...ne fakt... kdyz jsem tokinu 11-16 tahal po spanelsku tak to bylo nejlepsi... clonu jsem navic nechal doma
    SEMIHOLSEN
    SEMIHOLSEN --- ---
    Presne chlapi, zaujimalo by ma ci mozem ocakavat rovnaky tvar neorigos clony ...aka presne to je neviem. Aj ked teda mi velmi nepomoze vzhladom na tvar ako kaze jezis yzna, ale tak stale lepsie ako nic si myslim.
    YNZA
    YNZA --- ---
    REPLIKANT: takze pravdu mam ja :D cho cho
    BIRK
    BIRK --- ---
    pta se jestli neorigo clona mu bude lizt do zaberu... resp jeslti ji uvidi na fotce v okrajich... aspon tak jsem to pochopil ja
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    YNZA: No vtomto případě clona v objektivu hodně pomůže (při F5 je vinětace zanedbatelná, ten objektiv sem měl a vinětoval jenom na nejširčim konci odcloněnej, takže bezproblémů), ale to asi nebylo předmětem dotazu, resp. nechápu na co se SEMIHOLSEN: ptá, jako jestli bude originální sluneční clona, zvyšovat vinětaci? Ta nemá na vinětaci žádný vliv, pokud se nepletu.
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    KRYGLIK: Myslim si, že BIRK mluví o již zmíněném ViewNX 2, ten se nedá vničem srovnávat s NEF developerem Capture NX 2.
    YNZA
    YNZA --- ---
    tam je stejne kazda clona marna, ne?
    SEMIHOLSEN
    SEMIHOLSEN --- ---
    Ahojte, potreboval by som opat pomoc.
    Prave som sa dohodol na kupe objektivu z bazaru - Tokina AT-X 12-24mm f/4 DX II pre Nikon. Dotycny pan ale bohuzial nema original slnecnu clonu (original stoji cez 1000 ku) - no a co ma zaujima ci je realna moznost ze vinetacia bude vacsia ako pri pouziti originalnej clony. Dzenkie.
    BIRK
    BIRK --- ---
    IOT_JH: zkousel jsem to na jednom koncerte kde bylo docela protisvetlo a clekove mizerny svetlo a do vteriny se to chytlo vzdy i kdyz jsem uplne zmenil kompozici
    IOT_JH
    IOT_JH --- ---
    Uz jste nekdo na D600 nataceli nejaky videa? Je pouzitelny to automaticky ostreni? Jak moc to zere baterku? Jak se to chova v zarovkovym svetle?
    CROSS
    CROSS --- ---
    Do čekání na podporu nového rawu trocha komerce:
    [ OFFERINGNABÍZÍM: WiFi adaptér WU-1a pro Nikon D-3200 / Praha / 1100 CZK ]

Koupil jsem omylem místo WU-1b a nechce se mi to posílat zpátky. Pokud někdo máte nebo plánujete D3200...
    KRYGLIK
    KRYGLIK --- ---
    BIRK: CNX2 bych se nebal, obrazova kvalita je nejlepsi co pro nikon muze existovat... rozhrani je druha vec :)
    BIRK
    BIRK --- ---
    REPLIKANT: samozrejme ze to jde... i pres NX2 clovek neco udela ale kdo by se s tim takhle sral... asi ten kterymu nezbyva nic jinyho nebo proste nema cas... ja cas mam... ale stve me ze si nemuzu hrat s tema par fotkama ktery chci dotahnout poradne... a proto se mi valej na disku a cekaj az bude raw support...
    YNZA
    YNZA --- ---
    priznejte si ze je fail ze neni offic podpora novyho ravu a smazme to
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam