• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HERKULESNIKON - klub majitelu a priznivcu nejlepsich fotaku
    CMAN
    CMAN --- ---
    Ahoj, nevite jaka je pls moznost zobrazovat pri toceni videa s Nikonem D90 video primo na obrazovce - ale - tahat to pres pocitac. To znamena, ze by mi sel z fotaku nejaky proud videa a to bych mohl rovnou posilat do nejakeho dalsiho sw a tam zpracovavat. U vidokamery tohle jde...

Prubezne guglim, ale zatim jsou informace protichudny :)

Diky pokud jste to nekdo nahodou resil...
    SLASH
    SLASH --- ---
    MAJA: vdaka, vaha a rychlost ostrenia su urcite prakticke faktory.. Nakoniec som sa rozhodol si ho objednat a urobit si vlastny usudok, porovnat kvalitu s mojim 24-70 2.8 . Urobit tie iste fotky v rovnakom zoom range , za rovnakych svetelnych podmienok, rozne ISOs, na stative aj bez a potom sa rozhodnut.. Mam to z Amazonu a tam sa to da do 30dni bez problemov vratit.
    MAJA
    MAJA --- ---
    28-300 je děsivě pomalá na ostření, v porovnání s 70-200VRII naprosto děsivá. Co 70-300VR - není špatná, opticky do 200 - 250mm celkem ujde a váží jen 3/4 kila. U 70-200, která váží 1,5 kg si sakra rozmýšlím, jestli ji někam budu brát s sebou nebo ne.
    ULTRAMARINE
    ULTRAMARINE --- ---
    SLASH: 24-70 si urcite nech, pokud fotis jak pises bezny veci, tak drtiva vetsina z nich bude v tomto rozsahu a na to nic lepsiho nesezenes (pominuly pevny skla, ktery ale maji urcity vyhody a nevyhody, protoze to jsou proste pevny skla).
    Zkus si odpovedet na to, jestli to tele fakt potrebujes (je tezky, drahy, jeho pouziti je specificky). Pokud ne, tak mas co potrebujes, pokud jo, tak mas bud moznost si koupit 70-200/VRII kolem 50k, 80-200/2,8 jetej do 20k, kterej ale bude pomalejsi.
    Ja jsem resil podobnej problem, protoze tele jsem chtel, ale 50k si neobhajim a poridil jsem Sigmu 100-300/4 a jsem s tim spokojenej. Je to velky, tezky, ale to telata byvaji...
    BIRK
    BIRK --- ---
    SLASH: tezko najdes v tomhle okruku podobnyho pouzivatele...
    SLASH
    SLASH --- ---
    LUKAS87: ako ja to teoreticky viem, ale chyba mi perspektiva pouzivatela ktory by fotil z jednym aj s druhym sklom a vedel mi s urcitostou povedat ze sa mi vyplati vyplacnut dalsiu tisicku+ za 70-200, lebo ta kvalita za to stoji..

momentalne si myslim ze mozno aj ano , lebo ked clovek porovnava obrazky na flickri ktore boli fotene s 70-200 ( http://bit.ly/Odz10b) tak su zhruba o kategoriu/dve vyssie nez tie fotene s 28-300... ( http://bit.ly/Odz3Fe )
    ale to moze byt aj tym ze 70-200 pozuivaju skor profici ktory VEDIA fotit uzasne fotky :) je to proste tazke rozhodovanie, takze som vdacny za kazdu radu..
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    SLASH: pokud nepotrebujes svetelnost, s cimz rovnez souvisi mala hloubka ostrosti a nejsi pixel peeper, tak nevidim duvod, proc do 28-300 nejit.
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    SLASH: sis de facto odpověděl sám.
    SLASH
    SLASH --- ---
    jasne,
    ale reviews nema zle..a fotky s D800 tiez vyzeraju dobre.
    Great Review Nikon 28-300 VR
    http://www.hossedia.com/reviews/review-nikon-28-300-vr-ii/
    Review: A controversial lens: the Nikon AFS 28-300/3.5-5.6 VR G – Ming Thein | Photographer
    http://blog.mingthein.com/2012/04/26/review-a-controversial-lens-the-nikon-afs-28-3003-5-5-6-vr-g/

predtym som fotil z 18-200 ale to bolo na DX (D200) a tam som ten rozsah casto vyuzil. 28-300 na FX je prakticky to iste..

co sa tyka vysokej svetelnosti, tak prave v tom je D800 uplne spicka, ma fantasticky citlivy senzor na low light, takze aj pri vysokych ISO tie obrazky vyzeraju v pohode. Navyse ked ich clovek scale down s tych 36megapixels, tak ten noise tam uz fakt nebude vidno..

a co sa tyka auto focusu, je mi jasne ze nebude taky rychly ako pri tych 24-70, vacina recenzii sa ale zhodne na tom ze nie je az taky pomaly..

28-300 sa da kupit momentalne za £679 tu u nas v UK a to je fakt bargain, lebo cca £1000 som uz dal za tie 24-70 a 70-200 by ma vysli na dalsich 1200, takze s ekomickeho hladiska je to no brainer..
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    Na druhou stranu si myslim totez co Lukas, ale do hlavy ti nevidim, treba tech 300mm dokazes vyuzit.
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    SLASH: tak kdyz to zjednodusim, tak pokud nepotrebujes super rychly autofocus a vysokou svetelnost, tak neni duvod, proc se 28-300 vyhybat.
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    SLASH: ještě jednou:
    1.) teď máš 24-70 mm
    koupí 28-300 bys získal pouze rozsah 70-300 mm, protože ten zbytek toho novýho skla (28-70 mm) už jedním sklem pokrytej máš.
    důležitá otázka - seš si fakt jistej, že ti ten rozsah "navíc" (na širokym konci jen 28 mm) v podobě 70-300 mm skutečně stojí za to?

na tohle si odpověz a máš hned jasno, jestli je potřeba nahrazovat profizům konvenčního rozsahu za suprzům.
    IMHO, pokud nefotíš jelenty, tak ti těch 70-300 mm bude na 99 % fotek k ničemu, totálně.
    SLASH
    SLASH --- ---
    PLAYER: none taken! ale bol by som rad keby si mi to vysvetlil, rad si necham poradit.
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    SLASH: pokud nekdo nevi, v cem spociva "krasa" skel typu 70-200/2.8, pak verim, ze bude s objektivem typu 28-300 VR maximalne spokojeny, no offense.
    SLASH
    SLASH --- ---
    LUKAS87: diki za reakciu,
    no hlavne je to 28-300 , nie 70-300 :)
    takze pokryva aj ten zoom okolo 50mm. a tych 28-300 je mi na pokrytie toho bezneho rozsahu, od ludi cez krajinky az po makro. Proste nieco co si zoberies na dovolenku do azie, a mozes fotit z ruky, ked zbadas zaujimavu macku oproti na ulici tak si na nu zazoomujes a nepotrebujes k tomu vysrobovat objektiv, lebo kym vysrobujes jeden a nasrobujes iny tak je sanca ze ta macka uz tam nebude...

24-70 si mozem samozrejme nechat aj tak keby som si kupil tento superzoom..

preco si myslis ze prave na D800 by podaval suboptimalne vysledky ?
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    SLASH: sorry, ale na "beznu fotografiu, krajinky, portrety kvety a tak, ziadny wildlife, ani profi portrety" je ti těch 70-300 mm k čemu?
    bejt tebou, nechám si 24-70. druhou věcí je, že 28-300 ti na D800 bude již podávat skutečně dost suboptimální výsledky.

a vůbec:

já bych si koupil AF 2/35 a všechno ostatní prodal. kdybych ho už teda neměl...
    SLASH
    SLASH --- ---
    Mam D800 a k tomu Nikon AF-S 24-70mm f/2.8G ED sklo..

Povodne som si chcel k tomu este kupit Nikon AF-S 70-200mm f/2.8G ED VR II.

ALE .. natrafil som na tieto skla : Nikon AF-S NIKKOR 28-300mm f/3.5-5.6G ED VR a cital som na ne dost vela pozitivnych reviews (napr: http://www.kenrockwell.com/nikon/28-300mm.htm) a az na trochu tej opravitelnej distortion vyzeraju celkom OK ?

ma niekto s nimi osobne skusenosti ? Oplato sa mi predat naspet 24-70 a kupit tieto ?

Ja robim skor taku beznu fotografiu, krajinky, portrety kvety a tak, ziadny wildlife, ani profi portrety, tak by mi skor vyhovovali taketo univerzalne (super)zoom skla nez menit v kuse objektivy na kamere..
    RABBIT
    RABBIT --- ---
    YNZA: jakože v kamenný prodejně? to by mě nenapadlo...
    YNZA
    YNZA --- ---
    RABBIT: zkousem sem to normalne na prodejne, a kdyz prej zaplatim cash, byli by ochotni jit na 49 990
    YNZA
    YNZA --- ---
    MUI: podle me je to vsude naprostostejny, chorvatsko, usa, cz.. :(
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam