• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HERKULESNIKON - klub majitelu a priznivcu nejlepsich fotaku
    YNZA
    YNZA --- ---
    jo tak, neco jak delaj i cinaci
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    YNZA: to není dioptrická korekce, ale zvětšovací očnice 1,2x
    YNZA
    YNZA --- ---
    taky to mam, no je to lepsi nez nevidet ostre, asi tak, info videt neni musis kulit oko dolu
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    tady je to trochu rozepsany, asi nebude nad vlastni vyzkouseni...

Nikon DK-17M Magnifying Eyepiece - Robert OToole Photography
    http://www.robertotoole.com/2012/06/07/nikon-dk-17m/
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    PLAYER: Tak já to mám takhle furt, nosim brejle a nesundávám je při focení, takže jsem na to zvyklej (že musim koukat na info trochu zhora)
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    Nikon DK-17M.
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    REPLIKANT: ve Skode to maj, docela vazne o tom uvazuju kvuli tem svetelnejm sklum co mam. Ja jsem kdysi cucel pres neco takoveho u Canonu 40D a tam byl problem, ze to zuzovalo vyhled dovnitr, takze aby si videl na info, musel si koukal mirne zvrchu, pak si zase ale nevidel vrsek hledacku. D700 ma hledacek preci jen vetsi, tak ta by ten problem nastat snad nemusel.
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    PLAYER: To je dioprická korekce? To by neměl být problém, pokud je to originál, pochybuju že by to nějak ovlinilo vhled do hledáčiku. Ale zkušenost stím nemám, zejtra budu na krámě, tak se podívám, jestli tam něco takovýho mají.
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    Nemate s ni nekdo prosim zkusenost? Nezaclani vyhledu na info v hledacku?
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    Nemuzu se dockat, co na to rekne servis. Jiste je, ze letos si nikouse uz neuziju :/
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    PLAYER: Ja bych to rovnou obradne polil benzinem a zapalil a uzil si ten pocit moci nad mrzkou technikou. Kaput technikou.
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    KARYSLAV: to mas fuk, konec sveta je za dvermi...Ma to cenu vubec nosit do servisu ptam se sam sebe? :D
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    PLAYER: tohle je ale uplne jina zavada.
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    KARYSLAV: uz to tak bude...

Nikon D700 stuck mirror - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=K0Jyvwa1Uu4
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    LUKAS87: mno, ono nejde ani tak o vek, ale kolik ma nalitano.. coz bude notne pres 100k, mozna kolem 150 tak ja se na nej nezlobim. Kazdopadne nic nezabralo, necham ho par dnu, treba se probere. uz to jednou udelal :-)
    EGGH
    EGGH --- ---
    Mně to samé dělal Nikon D70s taky, někdy se zvetil a fungoval ale pak přestal fungovat nadobro. Já už bych ho asi nechal odpočívat v pokoji :) Jsou to ale jinak super foťáky, D70s byl nesmrtelnej, byl to kámoš :)
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    KARYSLAV: zkus s tím zrcátkem pohnout ručně ještě.
    7 let nemůže bejt důvod k chcípnutí foťáku, sakra! ,)
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    LUKAS87: ano, v pripade pokusu o exponovani bez objektivu lehce zabzuci pokus o zvednuti zrcadla, a nic. Reset rovnez bez odezvy. Bohuzel no :)
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    KARYSLAV: zkus sundat objektiv a "odexponovat" bez objektivu. a pak by tam někde mělo bejt tlačítko na reset, ale to pravděpodobně nepomůže...
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    LUKAS87: Bohužel, zkoušel sjem i jiný baterky, necaht dýl vybít, změnit objektiv.. Je to prostě asi mrtvý už. Po těch 7 letech na to má snad už i právo :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam