• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HERKULESNIKON - klub majitelu a priznivcu nejlepsich fotaku
    ROZI
    ROZI --- ---
    mam dotaz...vybiram mezi D5100 a D3200, fotit chci hlavne prirodu (hory, krajinu atd...) cenove se ted daji sehnat vicemene stejne...planuju to koupit v setu s 18-105, poradte mi prosim nekdo do ceho je lepsi jit a jestli neni D3200 jen zbytecne prepixelovanej...jsem zacatecnik, Dik
    RUTT3N
    RUTT3N --- ---
    MORPHLER: Tak to vypadá zajímavě, ale cena asi pujde taky pěkně nahoru... asi ještě počkám a uvidí se, díky za info

ULTRAMARINE: na D5200 jsme se díval a máš pravdu ... ale dá se říct že to samé už napsal MORPHLER :) ... počkat měsíc či dva a asi se uvidí jestli něco oznámí
    ULTRAMARINE
    ULTRAMARINE --- ---
    RUTT3N: nevim, ale myslim, ze ne, protoze hodne vytunili D5200, takze myslim, ze "nastupce" bude taky hodne vytunenej a bude se blizit spis D300s nez D7000, a to jak gunkcema, tak cenove
    HAL_
    HAL_ --- ---
    HUGGI: Mezi D70, D80, D90 a D7000 uplynuly vždy 2 roky, v tomhle má tedy jejich nástupce už zpoždění.

Osobně doufám že bude brzy, D3100 už mě dost štve a "upgradovat" na D7000 je teď dost nahovno. když je to stejná generace se skoro stejným senzorem.
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    RUTT3N: just rumors. (http://nikonrumors.com/2012/11/27/lets-talk-about-2013.aspx)

Nikon D300s/D7000 fusion

One of the possible scenarios is that in 2013 Nikon will merge the D7000 and D300s product lines. There is a good chance that only one high end DX DSLR camera will be announced (D400 or D8000?) that will replace both D7000 and D300s models. The camera will have a "pro" body similar to the D300s and most likely come with a 24MP sensor and 8fps. The D3200 and D5200 should be sufficient to cover the entry level needs. The new DX camera will be the "transition model" to the full frame category (D600). Expected announcement: January/February 2013.
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    RUTT3N: nrbude..neni proc
    RUTT3N
    RUTT3N --- ---
    zdravím vás, chci se zeptat jestli někdo neví nějaké info jestli někdy v blízké době by měl vyjít nastupce d7000 ... byl jsme vlastníkem d90(než mi jí ukradli) a chci opět začít fotit, ale nevím jestli vzít d7000 a nebo právě počkat na nějakého nastupce.... nainternetu se mi nepodařilo najít žádné info.. díky
    DOTCOM
    DOTCOM --- ---
    imho docela fer cena
    Nikon AF-S 24 mm 1.4 jako novy + UV - Bazar - PALADIX foto-on-line
    http://www.paladix.cz/bazar/index.php?adid=226682
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    LUBOB: dik.
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    PLAYER: trochu to vadi, najednou cely hledacek nevidim, chci-li info zdola, musim tam zasilhat. ale nosim bryle, takze to muze byt trochu i tim.
    YNZA
    YNZA --- ---
    jo tak, neco jak delaj i cinaci
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    YNZA: to není dioptrická korekce, ale zvětšovací očnice 1,2x
    YNZA
    YNZA --- ---
    taky to mam, no je to lepsi nez nevidet ostre, asi tak, info videt neni musis kulit oko dolu
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    tady je to trochu rozepsany, asi nebude nad vlastni vyzkouseni...

Nikon DK-17M Magnifying Eyepiece - Robert OToole Photography
    http://www.robertotoole.com/2012/06/07/nikon-dk-17m/
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    PLAYER: Tak já to mám takhle furt, nosim brejle a nesundávám je při focení, takže jsem na to zvyklej (že musim koukat na info trochu zhora)
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    Nikon DK-17M.
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    REPLIKANT: ve Skode to maj, docela vazne o tom uvazuju kvuli tem svetelnejm sklum co mam. Ja jsem kdysi cucel pres neco takoveho u Canonu 40D a tam byl problem, ze to zuzovalo vyhled dovnitr, takze aby si videl na info, musel si koukal mirne zvrchu, pak si zase ale nevidel vrsek hledacku. D700 ma hledacek preci jen vetsi, tak ta by ten problem nastat snad nemusel.
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    PLAYER: To je dioprická korekce? To by neměl být problém, pokud je to originál, pochybuju že by to nějak ovlinilo vhled do hledáčiku. Ale zkušenost stím nemám, zejtra budu na krámě, tak se podívám, jestli tam něco takovýho mají.
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    Nemate s ni nekdo prosim zkusenost? Nezaclani vyhledu na info v hledacku?
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    Nemuzu se dockat, co na to rekne servis. Jiste je, ze letos si nikouse uz neuziju :/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam