• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HERKULESNIKON - klub majitelu a priznivcu nejlepsich fotaku
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    SYKES
    SYKES --- ---
    MORPHLER: jo, to samé (za jinou cenu ovšem) jsem koupil u FŠ a nelituji, opravdu to funguje a stojí to za to.
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    YNZA: pouzivam tohle : http://www.ebay.com/itm/AirCell-Canon-Nikon-Sony-DSLR-Camera-Strap-HandGrip-75-/320984542823?pt=US_Camera_Straps_Hand_Grips&hash=item4abc2b6e67
    Obvykle si tam nechavam jen to kratke a na noseni je to velmi ulevujici. Spokojenost takova, ze jsem ted po strate te dlouhe casti stejne koupil znova.
    YNZA
    YNZA --- ---
    Chci si koupit popruh na fotak, ktery jde jednoduse oddelat kdyz to davam na stativ a aby mi to nebimbalo do hledacku kdyz fotim navysku. Nejake rady nebo neopak zkusenosti co uz by si dotycny znova nekoupil? Moznosti je spousta vod levnych matin cinanu az po upstrap za sileny peniz...
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    Novinky od Nikonu

COOLPIX S6500 - 4 990 Kč
    COOLPIX S2700 - 2 590 Kč
    J3 + 10-30mm + 30-110mm - 18 990 Kč
    J3 + 10-30mm - 15 290 Kč
    J3 + 10-100mm - 21 990 Kč
    S1 + 11-27,5mm - 11 990 Kč
    S1 + 11-27,5mm + 30-110mm - 16 290 Kč
    1 NIKKOR 10-100mm f/4-5,6 - 12 690 Kč
    1 NIKKOR 6,7-13mm f/3,5-5,6 - 12 190 Kč

YNZA
    YNZA --- ---
    Ztracený fotoaparát nikon D200 + tokina 11-16 - Bazar - PALADIX foto-on-line
    http://www.paladix.cz/bazar/index.php?adid=229507
    ROZI
    ROZI --- ---
    tady je to trochu rozebrany...
    UV Filter vs No UV Filter - DigitalRev TV Test - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=-e9TUIC-Dtk
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    LUKAS87: ono mozna ty moje negativni zkusenosti jsou zpusobeny nepritomnosti u more, malym vyskytem na horach, ale zato velkym mnozstvim fotek v protisvetle a zhorsenych svetelnych podminkach. Jak jsem psal, vzdycky to pravda neni.
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    Ja tedy nemam zkusenost s UV filtrem, jen s "lens protect DHG" od Marumi. Rozdil s a bez filtru, co se kresby tyce, jsem poznal az s Nikkorem 17-55 na D7000. U D700 s nasazenym Tamronem 17-50 rozdil v kresbe a prenosu kontrastu zadny neni.

LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    KARYSLAV: u moře a na horách neni UV úplně od věci.

UV filters test - Introduction - Lenstip.com
    http://www.lenstip.com/113.1-article-UV_filters_test.html
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    KARYSLAV: ja is za sebe mysim ze k necemu muzou bejt jen ty opravdu nejlepsi..a to je zas filtr za 2600 na 77mm..
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    KARYSLAV:
    HUGGI:
    FATBOZZ:

Pochopitelně jsou případy kdy UVčko pomůže, ale vzhledem k tomu že je na snímačích... nevim no. Já jsme s tím měl neutrální a negativní zkušenosti, pozitivní ne.
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    FATBOZZ: daj se dohledat ruzny testy..v plno pripadech je poznat naprosto kuovy..zvlast pri pouziti kalitnich filtru..ale problem muze nastat ve ztizenejch podminkach..protisvetle apod..
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    FATBOZZ: Doporučil bych strejdu googla a hledat příklady kde k tomu dochází. Nebudu se o tom dohadovat, dochází k degradaci kontrastu, ostrosti a jasu.

Někdy to může pomoct, ale ve většině případů to je problém - hlavně u zoomů, kde se mění ohnisko. V některejch ohniskách je to pak uplně v hajzlu. Konkrétně jsem měl problém na Tamronu 17-50. Bez filtru ostrej jak břitva, s filtrem bláto.. Trvalo mi bohužel dost dlouho než jsem pochopil, že to bylo filtrem.

Nejhorší je, že se to děje náhodně u levnejch i drahejch filtrů. A někdy se stane že to dělají drahý a levný naopak ne. Je to loterie.

Zatím sem si žádný sklo nezkurvil, makro kde člověk dře sklem o šutry nefotím, tak to nepoužívám.. klep klep, za 5 let bez UV nemám ani škrábanec.
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    LUKAS87:
    KARYSLAV: nejaky priklady v obrazku pred a po pouziti filtru kde je videt kurveni ?
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    LUKAS87: drahe taky.
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    LUKAS87: zalezi na hustote pixelu, na D7000 sem ochranu poznal, na D700 rozdil nepoznas.
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    LUKAS87: Zpozoroval jsem, ze u nekterych jedincu to 1) nevadi, za 2) nehraje roli, 3) nejsou schopni to zpozorovat. Pak to skutecne plni ochrannou funkci a potom tedy, je to naprosto v poradku. :-) Just sayin.
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    FATBOZZ: levný UV filtry na ochranu objektivu vyjma ochrany ještě spolehlivě kurvěj kresbu.
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    HUGGI: To vsechno zaplatpanbuh funguje, spis jsem myslel nejakou elektroniku, nedej boze vychyleni skel v objektivu. No snad to odnesl jen ten filtr, trosku je stiply sklo, vypada to ze to drzi v nejaky folii, tak se to snad nerozleze. Kdyztak nejaky UVcko 72 nejlevnejsi, nebo klidne neco levnejsiho ( pruhledny sklo ) jde mi o to chranit jen objektiv
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam