• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HERKULESNIKON - klub majitelu a priznivcu nejlepsich fotaku
    YNZA
    YNZA --- ---
    a vubec ty vas diskuse s pičičipama!...
    jakej analog mam koupit, mam jen afs a D skla, ma cenu jit do F80? (2000kč)
    nebo staci F65? (ani ne litr), F75? druhy roller lajk ze, ale co čreva? je tam velkej rozdil? hlavne v mereni, rychlost af me netankuje
    chci to na občasny momentky, zadny umelecky veci (mesic dva nabitej film ve stroji normalka),
    mel sem dlouha leta praktiku mtl5 a obcas bych si zas rad neco uďál na film pac mi to chybi (temna komora by byla)
    YNZA
    YNZA --- ---
    LUKAS87: no do AW jo, jen 1.5L, do tamracu fakt jen 2x0.5L. takze dalsi bude proste hlinikova flaska na karabine, treti batoh nekupuju!
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    ULTRAMARINE: nemusis opakovat co pisu, ja si to, narozdil od jinych, pamatuju docela dobre ;) Nevidim v tom souvislost, to jako vsichni, kdo si koupi bezzrcatko, tak "nesmeji" (ty uvozovky nejsou nahodne!) fotit streetphoto? Tahle logika mi z tveho komentare plyne (chudak potom teda Sony s jeho RX1, co?). Na streetphoto je zcela nepochybne naopak plus, nemusis fotit s fotakem nalepenym u oka, originalnim uhlum zaberu se tak meze nekladou. O tom, ze lze komponovat a fotit zaroven (nebot ostrici bod je prakticky po cele plose zaberu diky CDAF), netreba snad psat.
    ULTRAMARINE
    ULTRAMARINE --- ---
    PLAYER: cituji te "...coz je u fotaku zamereneho asi primarne na streetphoto celkem prusvih, pokud bude chtit nekdo pracovat s malou DOF a ne vse strilet po vzoru Lajkaru na f11 s predostrenim, ze ano."

Proste reaguju na to co si psal, myslim, ze to neni tak slozity v tom videt tu souvislost.
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    ULTRAMARINE: a jak tvuj prispevek souvisi s rychlosti AF?
    ULTRAMARINE
    ULTRAMARINE --- ---
    PLAYER: Kdyz nekdo bude chtit pracovat s malou DOF, tak na to nebude mit kompakt a koukat na to pres display...
    TWARR
    TWARR --- ---
    prej si me tu ten latentni homosexual bere do ust, i kdyz ho nevidim. dneska je fajn den ;)
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    REPLIKANT: to byla narazka ja twarrovo nove oblibene slovicko, vis? Nicmene je videt, ze nestiha tak rychle jako napriklad Peny vyhodnocovat zaostreni a to "dychani" je pomale, coz je u fotaku zamereneho asi primarne na streetphoto celkem prusvih, pokud bude chtit nekdo pracovat s malou DOF a ne vse strilet po vzoru Lajkaru na f11 s predostrenim, ze ano.
    Olympus PEN E-P3 Super Fast Low Light AF Speed - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=wSWb_LfOE20

Olympus Pen E-P3 Focusing Speed - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=YPuWEWExbYI
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    PLAYER: Neber to nějak osobně, jak máš často ve zvyku, ale co to má jako bejt za video, ostří cca na hyperfokální vzdálenost, cca 4 posobě, vůbec tady nechci zpochybňovat tu rychlost, ale zrovna z týhle situace NEJDE absolutně nic poznat IMHO.
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    YNZA: Ty do toho tu flašku nenarveš? Taky ho mám doma.
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    A je tento AF legitimni, nebo je nelegitimni?

Nikon Coolpix A AF Test - YouTube
    https://www.youtube.com/watch?v=D-S8lM_NLh8

BAGRNASTROME
    BAGRNASTROME --- ---
    TWARR: Tak určitě! Mě ale víc než legitimita k technologii a konkurenci zajímá absolutní hodota výkonu. Když už nejsem shopen stvořit fotku zajímavou komposicí, tak ať je alespoň ostrá a nezašuměná. Proto skoro nevyndám z kapsy starý dobrý XAčko. Ale fuj, to už jsem ouplně OT;-)
    TWARR
    TWARR --- ---
    no v2 je hlavne osklivej fotak, fakt osklivej :)) me ten vystup toho jednopalcovyho cipu prijde zcela legitimni k techologii a konkurenci, tam akorat vycniva rx100, ale ta ma zase jiny faily :)
    ale ja jsem ted spokojenej i s iphonem zejo, proste best fotak, porad v kapse a ready :))
    BAGRNASTROME
    BAGRNASTROME --- ---
    He, tak postupně:
    MENTOL_: Měl jsem V1 půjčenou asi půl dne, relativně krátce po představení a zanechala takovej dojem, že jsem ten systém na dobro odsoudil a přestal sledovat. Takže ve světle Tvých argumentů (V2 neznám) jsem se možná trochu unáhlil. Ok. Dík za uvedení do obrazu. Jinak jako stran koncepce jsem byl původně z 1 systemu taky nadšenej. Proto jsem ho zkoušel...

ULTRAMARINE: Se 100-300/4 na tomhle čipu se dá koukat na měsíc, ne? Tam už IMHO víc obraz degradují rozptylové podmínky, než čip samotný. Ale opět, viz můj předchozí odstavec.

TWARR: Jo, porovnávat různý velikosti čipu nejni úplně košer, máš pravdu. Nechal jsem se trochu unést. Sám jsem před časem porovnával výstup bez ohledu na technologii, jakou ho bylo dosaženo. A u Panasonicu jsem nemyslel 1,4/25, ale spíš 24/1,4 jako širokej konec u DMC-LX7 (evidentně máme každej na mysli jinej segment trhu). Nicméně když si to počítám, jsem vlastně fakt úplně jinde;-)
    Nevim, no, do optiky / konstrukce objektivů evidentně moc nevidím. Nejpravděpodobnější mi porád ale přijde, co napsal kolega MENTOL_: ...vzali co jednoduše měli...

Můj favorit tahle krabička tak jako tak nejni...
    DOTCOM
    DOTCOM --- ---
    REPLIKANT: no nevim, ja kdyz si vedle sebe predstavim X100s s peknym manualnim ovladanim, ,designem, svetelnym sklem, hybridnim hledackem atd. a tenhle kompakt s velkym cipem (coz je asi jedina jeho vyhoda), tak mam volbu celkem jasnou. pro milovniky sirsich ohnisek udelala fuji ostatne redukci.
    TWARR
    TWARR --- ---
    BAGRNASTROME: startuj na stejny velikosti cipu. porovnavat 2/3, 1, dx, to je uz trosku zavani. treba panasonic 1,4/25, tedbou zminovanej ... prepocti si to na ekvivalent k 35mm a ses na dvounasobku, takhle ne ;)

MENTOL_: netusim, placal bych paty pres devaty a zas tolik me to nezajima, proc se rozhodli jit na f/2,8 ;) ale urcite nejakej duvod meli :D
    ULTRAMARINE
    ULTRAMARINE --- ---
    BAGRNASTROME: nahodou J1 + FT 1 + Sigma 100-300/4 je dobra zalezitost :)
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    TWARR: kdyz se podivam na ten Canon 22/2, panasonic 20/1.7 a nebo to sklo na Fuji X100 tak to proste nemuze bejt tak slozity. Ja z toho mam spis pocit, ze to zkousi, vzali co maji jednoduse poruce a dali to tam proste bez konceptu.

BAGRNASTROME: tak zas budme trochu korekt, urcite bych nesrovnaval 1 s telefony, neni to spatnej system kdyz clovek ozeli vetsi cip, ta jejich posledni V2 je treba docela pekna i do ruky pro profika a v kombinaci s robustni redukci to slusne ostri s normalnimi skly, coz taky nekdo vyuzije. Novej sirokac se asi taky povedl - proste dava to na trhu nejakej smysl, ale to novy 28/2.8 moc ne no..
    BAGRNASTROME
    BAGRNASTROME --- ---
    TWARR: Mně teda argument s konstrukcí nestačí. V sousední třídě: kompakty se zoomem plusmínus 28-1XX mm těsně nad 10k CZK mají skoro všichni hlavní výrobci nějaký objektiv se světelností na širokém konci pod 2.8 (Panasonic má i 1,4). Tam to ale zabíjejí vesměs příšernými čipy, nehorázně šumícími už od ISO 200. Dělal jsem teď na tohlé téma takovou rešerši.

MENTOL_: Nikon 1 je pomsta fotografům. Lepší výstup má dnes kdejaký telefon. Snad jen ta avisovaná rychlost je tam výhodou. Ale dohromady mi to stejně přijde fuknční asi jako Lambo z lepenky...
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    MENTOL_: Ber to tak, že máš na výběr, já třeba Fuji jen s 35tkou prostě brát nechci, takže sem rád, že "konečně" někdo udělal širší ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam