• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HERKULESNIKON - klub majitelu a priznivcu nejlepsich fotaku
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    MRNEUTRON: D5100, pokud to nebude mít naprostej začátečník a laik co nikdy nefotil jinak než na Auto a nevyužije celkem rozsáhlou nápovědu v podobě průvodce s obrázky a interaktivním prostředím, což je stejně dobrý na ten začátek, D5100 je výbornej foťák, výstup na úrovni D7000, D3200 se drží pořád v relaci D3100 i když s novějším procesorem a snímačem, není srovnatelná s D7100 (výstupem).
    MRNEUTRON
    MRNEUTRON --- ---
    ROZI: Jaký je výsledek tvého rozhodování? Stojím před podobnou volbou... Díky
    TWARR
    TWARR --- ---
    naky blaboleni opet.

Lens review: The Nikon AF-S 80-400/4.5-5.6 G ED VR II N – Ming Thein | Photographer
    http://blog.mingthein.com/2013/05/02/lens-review-the-nikon-af-s-80-4004-5-5-6-g-ed-vr-ii-n/
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    Protoze LOL.
    MANSIK
    MANSIK --- ---
    LUKAS87: Protože jeho nekonečný příběh plný fantasy z industriálního světa N, zná snad každý do nekonečna. A nemyslím si, že to co řeším s ním nějak souvisí, obzvlášť když ho mám v ignore.
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    MANSIK: To je myslím ta pravá otázka pro PLAYERa.)
    MANSIK
    MANSIK --- ---
    Máte někdo aktuální info, jak to teď chodí u nás v nikon servisu, zda ty služby jsou ok ? Zda jsou schopni udělat diagnostiku problému u afs objektivu na počkání nebo je to lepší poslat do Německa ? Kdyžtak PM - je to na dýl. Díky.
    BAGRNASTROME
    BAGRNASTROME --- ---
    LUKAS87: No hurá! A jsme u jádra pudla. Každej jsme se očividně podivovali nad něčím jiným. Já se bavil nad tou snahou o porovnání hledáčků, která IMHO nefunguje a tvýho kapitána vzal jako reakci na PLAYERův post. Takže jsem se pak pokoušel (zřejmě tedy poněkud neobratně) dotázat, zda někomu jinýmu tohle funguje. Že to nepracuje pro mě neznamená, že to nemůže fungovat pro někoho jinýho...
    Kucí, ty internety, to je věc;-)
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    BAGRNASTROME: Ano, ptám se tebe. Asi mi přišlo poněkud zjevný, že pán srovnává dva hledáčky (fakt bych nečekal, že tímhle nahrazuje dalekohled).
    Nicméně nikdy jsem neměl potřebu tohle zkoušet, tak ti bohužel nemůžu odpovědět na otázku, jestli to moje oči berou, nebo ne.
    TWARR
    TWARR --- ---
    dobre si to jedete ;))
    BAGRNASTROME
    BAGRNASTROME --- ---
    LUKAS87: No pokud ty se ptáš mě, tak pak jsem asi nepochopil toho kapitána. Tak sry, no...
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    BAGRNASTROME: proč se ptáš mě?
    BAGRNASTROME
    BAGRNASTROME --- ---
    LUKAS87: No já teda nevim, ale já takhle porovnávat matnice právě zkoušel a oči mi to nebraly:-( Takže jsem nakonec kouknul skrz jeden hledáček, zavřel oko, po zvyku nasadil k oku druhej aparát a pak teprve oko otevřel. Vám to oči berou?
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    REPLIKANT: lepsi zpusob porovnani hledacku neexistuje.
    BAGRNASTROME
    BAGRNASTROME --- ---
    REPLIKANT: Co tě nemá. To je profík;-) Porovnává matnice...
    JJGG: Kašli na tu knihu. Přečti si návod a pak prostě začni fotit. Pokud je to ta kniha co si myslím, tak je jí stejně víc jak půlka opsaná z toho manuálu...
    JJGG
    JJGG --- ---
    Zdravim,jako zacinajici lama s D40 a zrcadlovkou jako takovou vubec.Nevali se doma nekomu nahodou nevyuzita,za dobre penize http://knihy.cpress.cz/nikon-d40d40x.html ? :)
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    Taky povedenej expert :D
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    REPLIKANT: o te "zaslouzene" pretaple cene by se dalo uspesne polemizovat.
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    REPLIKANT: účinNou*
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    Po týdnu s Nikonem v CFŠ a pár hodin okukováním nového objektivu Nikkor AF-S 80-400mm f/4,5-5,6 VR sem došel k závěru, že je to fantastický sklo, který si rozhodně zaslouží svoji vysokou cenu, je to profi objektiv s perfektní kresbou na otevřený cloně, bleskovym ostření a účinou stabilizací, vše srovnatelné s novou 4/70-200mm VR a 2,8/70-200 VR II. Prodává se překvapivě dobře, však aby né, všichni co přecházej na vysoký rozlišení novejch Nikon těl, zjišťujou že ty jejich Sigmy to neutáhnou.

Kdyby někoho zajímalo, tak tady jsou obrázky v plnym rozlišení na Nikon D4 @ISO3200 JPEG STANDART

Nikkor_AF-s_80-400@80mmF4_5Nikkor_AF-s_70-200@70mmF4
    80-400 VR @80mm, F4,5 VS 70-200 VR @ 70mm, F4

Nikkor_AF-s_80-400@400mmF5_6Nikkor_AF-s_70-200@200mmF4
    80-400 VR @400mm, F5,6 VS 70-200 VR @ 200mm, F4
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam