• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HERKULESNIKON - klub majitelu a priznivcu nejlepsich fotaku
    ERED_MITHRIN
    ERED_MITHRIN --- ---
    BAGRNASTROME: nejde mi ani tak o sirku, jako spis o pohodlnost ve vysledku, tzn. material a aby me to neskrtilo.

MORPHLER: !!! tak ten vypada jeste lepe, diky za tip!

YNZA: jsem se prave chtel zeptat, jestli ty rychloupinaky nezvysuji riziko, ze se fotak dostane k zemi velice rychle. predpokladam tedy, ze ho mas delsi dobu bez ujmy na fotaku? :)
    YNZA
    YNZA --- ---
    MORPHLER: taky sem poridil tento, vyhoda navic je to rychloupinani, a unese se i dvoukilovej fotak celej den cajk.
    BAGRNASTROME
    BAGRNASTROME --- ---
    ERED_MITHRIN: Rádo se stalo. Kdyžtak teda ještě doplním, že takový ty hippy strapy (ze 70. let a asi i starší) bejvaj široký cca 5+ cm, zatímco ten můj neoprenovej má něco málo přes 4 cm. Ale zas je fakt měkkoučkej.
    ERED_MITHRIN
    ERED_MITHRIN --- ---
    BAGRNASTROME: ja jsem na neco podobneho vcera narazil, ale jelikoz u toho nebyla fotka, kde je strap i fotak dohromady, hledal jsem dal, protoze se mi zdalo, ze strap neni dost sirokej. ty neopreny, cos nalinkoval ty, vypadaji potentne, takze ja je vyzkousim a vrele ti dekuji! :)
    BAGRNASTROME
    BAGRNASTROME --- ---
    ERED_MITHRIN: Tak ono asi dost záleží, jakej "širší strap" chceš. Na Ebay se dá najít leccos procházením kategorií BTW.
    Teď k věci: Napadá mě buď "hippy strap". Něco takovýho jsem dostal a docela dlouho používal s analogovým foťákem, na kterej to ovšem byl poněkud overkill. Byť neuvěřitelně příjemnej;-)
    Nebo, a ten teď používám sám k D90 "neoprene strap". Prodejce, u kterýho sem nakupoval já, teď nic nemá, ale ten černočernej za 2.10 vypadá na obrázcích úplně stejně, jako ten můj. Jen tedy ho asi používám obráceně - jedna strana je neoprenová a druhá taková nějaká "skidproof". Podle návodu má jít na krk ten protismyk, ale já radši ten pren... Neni teda o moc širší než ten Nikoňáckej standard, ale o mnoho pohodlnější.
    Kamenný obchody nedoporučuju, ani u Pazdery v bazaru sem neviděl rozumnej popruh pod kilo...
    Jen možná douška: nesnášim takový ty různý odepínátka a sponky. Razim teorii, že popruh má bejt na foťáku napevno. Takže neznám nabídku s takovejma těma různejma klipama pro rychlý odepnutí řemenu.
    ERED_MITHRIN
    ERED_MITHRIN --- ---
    chtel jsem koupit sirsi strap namisto standardniho, co se dodava k d3100. cca 2 roky zpet jsem videl u znameho krasne tlustej a polstrovanej (ma d90), kterej byl za krkem prijemnej. za boha ted nemuzu najit nic podobneho (zkousel jsem google, amazon, ebay, stranky nikonu) a tak si rikam, jestli jsem se a) zblaznil, b) uz se neco takoveho nevyrabi (nechapal bych proc) nebo c) obrazky u produktu matou a uz jsem na tlustej strap narazil, jen jsem si to neuvedomil. a nebo jestli d) nepouzivam spatnej vyraz...
    dokazal by me nekdo prosim nasmerovat? v kamennych obchodech v praze jsem jeste nebyl, neb jsem se domnival, ze vse vyridim v trenkach :)
    SRNECEK
    SRNECEK --- ---
    Ahoj, potřeboval bych doporučit literaturu, ale i různé fóra, která se zabývají natáčením na fotoaparáty. Jsem minimálně obeznámen s technikou, a tak potřebuji začít od naprostých základů - objektivy, ohnisková vzdálenost, clona atd. Díky.
    MRNEUTRON
    MRNEUTRON --- ---
    REPLIKANT: Jsem uplnej zacatecnik, ale snad se v tom brzy zorientuju alespon na zakladni uroven. Neco malo jsem k tomu googlil a vypada to, ze krome lepsiho (pro zacatecnika) ovladani, vyssiho rozliseni a nizsi hmotnosti toho nema D3200 oproti 5100 tolik co nabidnout. Hodnoceni ma dobre a sice u pulky veci nevim k cemu je to dobre, ale tohle mi prijde vystizne: "Jednoznačně lze doporučit D5100. Jaké má D3200 lepší parametry? Kromě nesmyslně vysokého rozlišení 24 Mpx a pochybné podpory Wi-Fi (po zakoupení externí předražené jednotky, nemá D3200 navíc nic. Za to u D3200 nenajdeš takové podstatné věci jako nastavení ISO po 1/3 EV, neuvidíš nastavenou citlivost ISO v hledáčku, nemá bracketing expozice, nejde nastavit úroveň redukce šumu v JPG + úrovně D-Lighting, nemá intervalové snímání, režim HDR, vícenásobnou expozici, nemá rychlé menu, předsklopení zrcátka ad."
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    MRNEUTRON: D5100, pokud to nebude mít naprostej začátečník a laik co nikdy nefotil jinak než na Auto a nevyužije celkem rozsáhlou nápovědu v podobě průvodce s obrázky a interaktivním prostředím, což je stejně dobrý na ten začátek, D5100 je výbornej foťák, výstup na úrovni D7000, D3200 se drží pořád v relaci D3100 i když s novějším procesorem a snímačem, není srovnatelná s D7100 (výstupem).
    MRNEUTRON
    MRNEUTRON --- ---
    ROZI: Jaký je výsledek tvého rozhodování? Stojím před podobnou volbou... Díky
    TWARR
    TWARR --- ---
    naky blaboleni opet.

Lens review: The Nikon AF-S 80-400/4.5-5.6 G ED VR II N – Ming Thein | Photographer
    http://blog.mingthein.com/2013/05/02/lens-review-the-nikon-af-s-80-4004-5-5-6-g-ed-vr-ii-n/
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    Protoze LOL.
    MANSIK
    MANSIK --- ---
    LUKAS87: Protože jeho nekonečný příběh plný fantasy z industriálního světa N, zná snad každý do nekonečna. A nemyslím si, že to co řeším s ním nějak souvisí, obzvlášť když ho mám v ignore.
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    MANSIK: To je myslím ta pravá otázka pro PLAYERa.)
    MANSIK
    MANSIK --- ---
    Máte někdo aktuální info, jak to teď chodí u nás v nikon servisu, zda ty služby jsou ok ? Zda jsou schopni udělat diagnostiku problému u afs objektivu na počkání nebo je to lepší poslat do Německa ? Kdyžtak PM - je to na dýl. Díky.
    BAGRNASTROME
    BAGRNASTROME --- ---
    LUKAS87: No hurá! A jsme u jádra pudla. Každej jsme se očividně podivovali nad něčím jiným. Já se bavil nad tou snahou o porovnání hledáčků, která IMHO nefunguje a tvýho kapitána vzal jako reakci na PLAYERův post. Takže jsem se pak pokoušel (zřejmě tedy poněkud neobratně) dotázat, zda někomu jinýmu tohle funguje. Že to nepracuje pro mě neznamená, že to nemůže fungovat pro někoho jinýho...
    Kucí, ty internety, to je věc;-)
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    BAGRNASTROME: Ano, ptám se tebe. Asi mi přišlo poněkud zjevný, že pán srovnává dva hledáčky (fakt bych nečekal, že tímhle nahrazuje dalekohled).
    Nicméně nikdy jsem neměl potřebu tohle zkoušet, tak ti bohužel nemůžu odpovědět na otázku, jestli to moje oči berou, nebo ne.
    TWARR
    TWARR --- ---
    dobre si to jedete ;))
    BAGRNASTROME
    BAGRNASTROME --- ---
    LUKAS87: No pokud ty se ptáš mě, tak pak jsem asi nepochopil toho kapitána. Tak sry, no...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam