• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HERKULESNIKON - klub majitelu a priznivcu nejlepsich fotaku
    FATAL_
    FATAL_ --- ---
    EGGH: HUGGI: Takže spíš než v Nikonu se zeptat někde jinde? Napadá vás něco v Praze?
    EGGH
    EGGH --- ---
    FATAL_: Mám stejnou zkušenost jako HUGGI: Kdysi mi do starší verze 16-35 (canon) na demonstraci praštili a obj. se pak při zoomovaní sekal. Taky stačilo rozebrat a zase složit. Dělal mi to jeden starý pán z meopty a chtěl za to tuším tisícovku.
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    FATAL_: To se mi stalo u svou objektivu..17-35 stacilo rozebrat a zase složit i kdyz v servise říkali ze to bude stat 7000..u 70-200 jsem zatim nenašel nikoho kdo by ji rozebíral..dle servisu by to stalo 10 000..oni chtej dycky neco vyměňovat, ale pokud s tim nezoomujes ted silou muze stačit na opravu jen to znova sesadit
    FATAL_
    FATAL_ --- ---
    Když už jsme u toho, mně spadla z úplně minimální výšky 17-55/2.8 a k mému údivu se v ní něco stalo se zoomem, který teď jde ztuha. Bojím se, abych v něm něco neurval. Nevíte, o co jde, a kolik přibližně vypláznu v servise?
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    FARIN: Melo by to snad bejt kolem 3-4000.. A kdy to zalezi na nih kolik maj prace.. Jina moznost nez ofic servis neni
    FARIN
    FARIN --- ---
    Ahoj, dneska mi spadla D5000 z pul metru na podlahu a bohuzel to odnesla zaverka.
    Je nejaka lepsi moznost nez oficialni Nikon servis? pripadne tusite na kolik to vyjde a za jak dlouho to bude hotove? diky
    DOTCOM
    DOTCOM --- ---
    tak jsem dneska drzel v ruce Df a musel jsem na nej prehodnotit nazor.jednak se teda nezda nak extra tezkej, ale hlavne to retro je teda hodne lehky (po tom co okolo toho bylo za humbuk). Je to proste trochu vystajlovana "budget" odlehcena verze D4, rozhodne to neni digitalni FM2.
    TLAMICKA
    TLAMICKA --- ---
    REPLIKANT: ja si zase myslim, ze by v pohode slo, ani by to nemuselo byt tluste a neforemne jako Df (i kdyz nazivo bude treba vypadat lip, tezko rict). Za filmem je jeste pritlacna desticka, coz je nejaky ten milimetr a uprimne, ja bych ten zadni displej vubec nepotreboval, klidne by tam byt nemusel byt, usetrilo by se misto, bylo by to levnejsi, stacila by wifi a aplikace do telefonu, kde by si clovek mohl v pripade potreby ty fotky prohlidnout.
    Nepotrebuju AF, ani seriove snimani, tim padem by nebyla potreba zadna velka baterka.
    Nevidim fakt problem v tom vzit F3 a narvat do ni nejakou tu elektroniku, bastly s ebay s tim prece nemuzes srovnavat, kdyby Nikon opravdu chtel, tak to bez problemu dokaze.
    Ale on Nikon nechce, ani chtit nebude, stejne jako nevyrabi kinofilmove skenery. Vzhledem k tomu, ze ceny ojetych prevysuji ceny novych, neverim, ze to byla ztratova zalezitost, ale proste chteli ukoncit film, tak ho ukoncili.
    Ja to chapu, doba je takova...ale nerikej, ze digitalni F3/Fm3/FM2/whatever neni kvuli technologickym omezenim, protoze to neni pravda - takovy fotak neni kvuli marketingu.
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    LAUNCHER: Mno sice "Pure photography", ale souhlasim, ze to video tam nechat mohli...
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    DOTCOM: S tema "staromilcema" je to diskutabilni. Retrodesign Olympus E-M5 se prodaval jako housky na krame a ma to EVF. Osobne si neprijdu vubec jako "staromilec" - jen chci proste hezky a mensi fotak :-)
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    REPLIKANT: Uvidime kam to pujde. Celkove je ale prima, ze neco jako DF je, akorat tam fakt mohli nechat to video...
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    LAUNCHER: Třeba snímač s Lowpass filtrem je taky o "něco" tlustčí než film, ale jeho přední rovina musí být na stejném místě jako u FM, tzn. min. 1cm tlusčí, baterka a karta taky snesou nějaký místo navíc než jen špulka filmu a ovládací prvky jsou taky uložený, plus pokud má být zachována tesnost proti povětrnostným vlivům, tak se dostáváme na rozměr o chloupek menší než je náš soudobý Df IMO
    DOTCOM
    DOTCOM --- ---
    REPLIKANT: tyjo, tak to se asi zastavim :)
    DOTCOM
    DOTCOM --- ---
    LAUNCHER: tak pokud by tam uz nebylo zrcadlo (a to je dost diskutabilni krok pro "staromilce"), tak by to mohlo byt pomerne placate s mensi registracni vzdalenosti, s tim, ze nikkory by se na to nasazovaly pres nejaky extension tube (origo nikon, aby umel prenaset AF atd) a bez nej by tam sly nasadit i treba M-kovy skla. Ja bych chrochtal blahem, ale tohle nikon nikdy neudela.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    REPLIKANT: Jestli muzes, tak to pls nejak rozumne vyfot, idealne s nejakym jinym sklem nez jen s tou novou 50mm f/1.8.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    REPLIKANT: Display je tenky 3mm, jakou dalsi technologii mas namysli, kvuli ktere by to nemohlo byt stejne tenke jako FM2?
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    Jo dneska by měl být (bohužel to není 100procentní :()jediný kus pro ČR a SVK, Nikon Df od cca 15 hod. ve fotoškoda na dnech s Nikonem, jste vítáni!
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    LAUNCHER: Asi nechápeš, že musíš dodržet registrační vzdálenost mezi bajonetem a rovinou filmu/snímače, což ti prostě neumožní udělat stejněj rozměr, pokud tam chceš mít moderní technologie ad zadní diplay a další... No nic, aspoň je vidět, odkud se rodí ty nereálné představy.
    Ps.: Aby jenom někdo neměl pocit, že cituji oficiální zastoupení Nikonu, tak to ne, jako Replikant jsem tu sám za sebe, nejsem v práci ;)
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    REPLIKANT: Ne, myslel jsem normalni F-mount nativne, jako kdyz zvednes u DSLR zrcadlo. Neco jako ten Pentax K-01, ale s EVF a hezky :-)

Jedina vyhoda je, ze velikostne nepotrebujes hranol, DSLR PDAF modul, mereni a kdo vi co jeste. Proste by to mohlo byt ve vysledku opet stejne mrnate, jako treba FM2.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    DOTCOM: Co mi prijde z dpreview forums a z predobjednavek, tak je mozna vice lidi co by chtelo tohle: [ LAUNCHER @ NIKON - klub majitelu a priznivcu nejlepsich fotaku ] vic, nez lidi co by chtelo DF. Pravda je, ze by to potrebovalo velky research na strane Nikonu, aby to ostrilo alespon prumerne. Ja to vidim pozitivne, treba DF II by takova mohla byt :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam