• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HERKULESNIKON - klub majitelu a priznivcu nejlepsich fotaku
    BAGRNASTROME
    BAGRNASTROME --- ---
    DOTCOM: Osobně to nemám jak vyzkoušet, ale řekl bych, že jo.
    DOTCOM
    DOTCOM --- ---
    mam takovej lama dotaz - muzu vzit matnici z nikonu FA a vrazit ji do FM2? je to kompatibilni?
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    prodám bateriový grip MB D-200. Nevhodný dárek. Nabídněte do pošty.
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    S7ANLEY: Pomalá..podle toho s cim srovnavas..sony rx100 je rychlejší..a taky stoji dvojnásobek..

E-pl3 uz je uplne jinej typ fotoaparátu zase..a v jiny velikosti..
    S7ANLEY
    S7ANLEY --- ---
    MAJA: HUGGI: Musím skočiť niekam vyskúšať tu 330, ale podľa recenzií je neskutočne pomalá.

Trošku kacírska otázka je, či nemá konkurencia v rovnakej cenovej hladine lepšie produkty. Z čítania mi zatiaľ vychádza za rozumnú altenatívu aj E-PL3.
    MAJA
    MAJA --- ---
    S7ANLEY: V1 se kvalitou výstupu a možná i ostřením (neměl jsem přímou možnost porovnání) s D80 může rovnat. Ergonomie je ale špatná - já si např. věčně něco přenastavuju bočním kolečkem a než to zjistím, tak mi často něco uteče.

P310 (tj. počítám i novější P330) je na tom s kvalitou i díky světelnému objektivu překvapivě dobře, rychlost ostření bude asi výrazně horší.
    KRYGLIK
    KRYGLIK --- ---
    S7ANLEY: Poridil jsem J2, protoze tahat vsude d700 je opruz :) A spokojenost. Z RAW se da vytahnout dost detailu, sum je prijemny, je to rychle a navic to dela 60p videa :)
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    S7ANLEY: Ano a neni to vhodnej doplněk..pokud se chces drzet u nikonu tak p330..
    S7ANLEY
    S7ANLEY --- ---
    Dúfam, že tu všetci rovno nezatratíte takýto dotaz. Rozmýšľam nad náhradou alebo doplnkom k svojej D80. V poslednej dobe som prestal úplne fotiť, pretože predsa len je to váha v spojení s AF-S 18-200 a nevezmem si to všade. Už pri trošku horších svetelených podmienkach, sa fotí veľmi ťažko. Máte niekto skúsenosti s J3, V1 alebo V2?
    CZTWEETY
    CZTWEETY --- ---
    Ja zkusil koupit baterku pres eBay do D7000, dle udaju "original" Nikon. I kdyz za ty prachy nevim, nevim :D Ale od originalu k nerozeznani, vcetne hologramu,... A vydrz ma super, zatim nemuzu rict spatne slovo na ni :)
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    IOT_JH: na jednu baterku nafotim urcite tak 2000 fotek +
    YNZA
    YNZA --- ---
    a ty novejsi baterky ho proto ani nemaj
    BAGRNASTROME
    BAGRNASTROME --- ---
    YNZA, ALKALOID: No nevim, ty moje Phottixy taky vypadaj na první pohled úplně identicky (teda až na Nikoní nálepku) ale evidentně úplně identický nejsou. Už jen proto, že originály jdou do takovýho toho plastový vehementu na ochranu kontaktů nasadit mnohem víc ztuha.
    ALKALOID
    ALKALOID --- ---
    YNZA: taky to pravdepodobne vyrabi stejna fabrika :-)
    YNZA
    YNZA --- ---
    ALKALOID: rozdil v cene muze byt i pres 1000 kc, mel sem Phottixy do D80 i ted do D7k, a sou naprosto stejny jak origo.

ROZI
    ROZI --- ---
    IOT_JH: na D90 mam taky Avacom...nova vydrzela vic nez origo, ted odzkouseno nemam, ale spokojenost. Taky aby ne, kdyz za 1 origo muzes mit 2 Avacom :)
    IOT_JH
    IOT_JH --- ---
    PEPAZZ: To zjistim az budu mit tu nahradni, zatim jsem ji celou vybil jen natacenim. Spocitany to nijak nemam, ale rozdil mi to prijde. Nebo cim to muze bejt, blbou kartou, nebo stabilizaci v objektivu? Ty ji mas taky ne?
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    IOT_JH: a kolik na d600 nafotis na jednu baterku?
    IOT_JH
    IOT_JH --- ---
    Tjo. Diky za reakce. Ja mel prave do D90 dve origo, ktery jsem stridal po uplnym vybiti. A to myslim taky prospelo jejich zivotnosti. Tze asi pujdu do origo.
    BTW jsem prekvapenej jak D600 zere.
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    IOT_JH: mel jsem Avacom jeste pred lety v D40, vydrzel tak 2/3 co Nikon original, indikace nepresna jak je tu zminovano. Pokud ji chces jako druhou zalozni baterku k ty origo, tak bych to mozna zkusil, mozna budes prijemne prekvapen a kdyz ne, tak mas backup co vydrzi min. Jako primarni bych to nekupoval.
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    ALKALOID: Jenže tady je řeč o bateriích Avacom pro Nikon, zcela konkrétně, a mluví tu lidi se zkušeností a ty oponuješ, že to tak není, což je možný, že v Pentaxu ti chodí bezchybně, jak říkáš, v Nikonu bohužel ne.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam