• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přišli jste skrz odkaz na příspěvek, který již neexistuje.

• diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HERKULESNIKON - klub majitelu a priznivcu nejlepsich fotaku
    ROZI
    ROZI --- ---
    ANONYMCZE: Asi bych ti doporucil si to zkusit vzit do ruky (klidne si zajdi nekam do obchodu, at zbytecne netahas toho prodejce nekam aby jsi zjistil, ze ti to nesedi :) ). Co me na Canonech te zakladni tridy sralo bylo ovladani (ale je pravda, ze v ruce jsem je mel jen prakrat)...proste mi to prislo zmateny a bez druhyho kolecka kor (bez predniho kolecka bych si ja DSLR nekoupil). Druhy kolecko ale nema ani ta 3200, ovladani mi ale prijde na Nikonu o trochu intuitivnejsi...ale mozna je to zvykem :) Proste to zkus a uvidis
    HAL_
    HAL_ --- ---
    ANONYMCZE: Jo, pokud ti sedne ovládáním do ruky a je za slušnou cenu, tak je to dobrý foťák a s do začátku použitelným sklem. Ten Tamron je lepší, ale z bazaru nemáš moc na výběr, a pevné skla by tě jako začátečníka sraly - přikoupíš je pozděj až budeš vědět proč je chceš.
    PEJR
    PEJR --- ---
    ANONYMCZE: jestli se chces naucit fotit tak je znacka jedno, o sklabe obrazu a praci s prostorem se naucis nejvic s pevnym sklem, na apsc je ideal mit pokryty ohniska 16-18, 28-35(-50), a 105
    PEJR
    PEJR --- ---
    ANONYMCZE: 600D je o dve nebo tri generace starsi fotak.. pokud nemas zadny vybaveni tak je v zasade jedno projakou znacku se rozhodnes, oboji je tak dobry, jak s tim ses schopnej zachazet
    PEJR
    PEJR --- ---
    ANONYMCZE: na nauceni uplne s prehledem i 18-55, portret s nim udelas klidne stejnej jako 105, kor na apsc, jediny co bude jiny, ze fotak budes muset strcit cloveku "vic do ksichtu", se 105 udelas fotku ze 3m, s 55 udelas takovou fotku z metru, takze pro portretovanyho to muze bejt vic stresujici, ale aspon se naucis lip komunikovat s modelem

jako dalsi doporucuju koupit 35/1.8 nebo neco jinyho sirsiho, bez zoomu a svetelnejsiho
    DOTCOM
    DOTCOM --- ---
    ANONYMCZE: kdyz uz tenhle rozsah tak bych doporucoval si lehce priplatit za tamron 17-50/2.8
    FATAL_
    FATAL_ --- ---
    ANONYMCZE: Jde o to, že pokud chceš fotit cokoliv, 18-55 neni uplně verzatilní. Třeba na portréty by to asi moc nebylo: http://annawu.com/blog/wp-content/uploads/2011/08/focal-length-comparison.jpg
    Tu 18-105 bys měl opravdu univerzální a vůbec nefotí špatně. Dá se koupit celkem levně, jelikož je to taky seťák a je toho plné Aukro i Paladix.
    FATAL_
    FATAL_ --- ---
    Když už jsme u toho, zajímal by mě váš názor na 18-55. Osobně mi přijde jako ten nejnesympatičtější objektiv od Nikonu.
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    ANONYMCZE: a co s tim mas v planu fotit? S tou 18-55 se portrety budou treba delat hodne spatne.
    YNZA
    YNZA --- ---
    proc ne 18-105?
    FARIN
    FARIN --- ---
    Tak dobra zprava, s trochu sily to povolilo. Jeste lehce praskla kovova objimka a pritlacila tu pohybliovou cast. Silou se
    to narovnalo a momentalne to vypada plne funkcne.
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    Tam bude jen neco "vohnutyho", jestli nejsi uplne levej, tak to opravis na koleni. Kdyby byl v haji AF tak nereknu, ale tohle bude mechanickeho razu...A servis si na tom pripadne financne samozrejme smlsne.
    YNZA
    YNZA --- ---
    zapomen na servis :)
    FARIN
    FARIN --- ---
    Opet tu jsem se servisnim dotazem. Minula vymena snimace probehla ke vsi spokojenosti. Jen popruh po vyndani moc nedrzi, takze co cert nechtel uvolnil se a 17-55 mi spadla na zem.

Odstipnul se kus plastovy filtrovy objimky, coz bych nejak vydrzel.
    Horsi je za z 17-55 je ted tak 38-55, protoze dal zoom nejde. Jinak vypada v poradku.

Nikon serivis nebo je jina moznost? A nejaky odhad ceny? Diky
    FARIN
    FARIN --- ---
    RUSSIANBLUE: vydavej to za umelecky zamer :)
    RUSSIANBLUE
    RUSSIANBLUE --- ---
    ...dnes me nikon jednou potesil a jednou nepotesil..
    po par letech jsem vytahl D70 a byla zapnuta a baterka drzi...
    ...ale asi nas opousti snimac :D

Image and video hosting by TinyPic
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    ja jsem ji ted videl vyndanou a docela jsem se divil ze ji jeste nekdo nevyrobil, je to uplne obyc matnice, neni na ni nic vyjímecnyho
    BAGRNASTROME
    BAGRNASTROME --- ---
    PEPAZZ: No vida, však sem řikal, že dřív nebo pozdějc budou;-)
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    PEPAZZ: focusing screens pro D600 a D800
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam