• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HERKULESNIKON - klub majitelu a priznivcu nejlepsich fotaku
    PEJR
    PEJR --- ---
    ANONYMCZE: na nauceni uplne s prehledem i 18-55, portret s nim udelas klidne stejnej jako 105, kor na apsc, jediny co bude jiny, ze fotak budes muset strcit cloveku "vic do ksichtu", se 105 udelas fotku ze 3m, s 55 udelas takovou fotku z metru, takze pro portretovanyho to muze bejt vic stresujici, ale aspon se naucis lip komunikovat s modelem

jako dalsi doporucuju koupit 35/1.8 nebo neco jinyho sirsiho, bez zoomu a svetelnejsiho
    DOTCOM
    DOTCOM --- ---
    ANONYMCZE: kdyz uz tenhle rozsah tak bych doporucoval si lehce priplatit za tamron 17-50/2.8
    FATAL_
    FATAL_ --- ---
    ANONYMCZE: Jde o to, že pokud chceš fotit cokoliv, 18-55 neni uplně verzatilní. Třeba na portréty by to asi moc nebylo: http://annawu.com/blog/wp-content/uploads/2011/08/focal-length-comparison.jpg
    Tu 18-105 bys měl opravdu univerzální a vůbec nefotí špatně. Dá se koupit celkem levně, jelikož je to taky seťák a je toho plné Aukro i Paladix.
    FATAL_
    FATAL_ --- ---
    Když už jsme u toho, zajímal by mě váš názor na 18-55. Osobně mi přijde jako ten nejnesympatičtější objektiv od Nikonu.
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    ANONYMCZE: a co s tim mas v planu fotit? S tou 18-55 se portrety budou treba delat hodne spatne.
    YNZA
    YNZA --- ---
    proc ne 18-105?
    FARIN
    FARIN --- ---
    Tak dobra zprava, s trochu sily to povolilo. Jeste lehce praskla kovova objimka a pritlacila tu pohybliovou cast. Silou se
    to narovnalo a momentalne to vypada plne funkcne.
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    Tam bude jen neco "vohnutyho", jestli nejsi uplne levej, tak to opravis na koleni. Kdyby byl v haji AF tak nereknu, ale tohle bude mechanickeho razu...A servis si na tom pripadne financne samozrejme smlsne.
    YNZA
    YNZA --- ---
    zapomen na servis :)
    FARIN
    FARIN --- ---
    Opet tu jsem se servisnim dotazem. Minula vymena snimace probehla ke vsi spokojenosti. Jen popruh po vyndani moc nedrzi, takze co cert nechtel uvolnil se a 17-55 mi spadla na zem.

Odstipnul se kus plastovy filtrovy objimky, coz bych nejak vydrzel.
    Horsi je za z 17-55 je ted tak 38-55, protoze dal zoom nejde. Jinak vypada v poradku.

Nikon serivis nebo je jina moznost? A nejaky odhad ceny? Diky
    FARIN
    FARIN --- ---
    RUSSIANBLUE: vydavej to za umelecky zamer :)
    RUSSIANBLUE
    RUSSIANBLUE --- ---
    ...dnes me nikon jednou potesil a jednou nepotesil..
    po par letech jsem vytahl D70 a byla zapnuta a baterka drzi...
    ...ale asi nas opousti snimac :D

Image and video hosting by TinyPic
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    ja jsem ji ted videl vyndanou a docela jsem se divil ze ji jeste nekdo nevyrobil, je to uplne obyc matnice, neni na ni nic vyjímecnyho
    BAGRNASTROME
    BAGRNASTROME --- ---
    PEPAZZ: No vida, však sem řikal, že dřív nebo pozdějc budou;-)
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    PEPAZZ: focusing screens pro D600 a D800
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    YNZA
    YNZA --- ---
    jo tak to je este v prodeji
    YNZA
    YNZA --- ---
    a jak se to tak pohybuje cenove?
    DOTCOM
    DOTCOM --- ---
    YNZA: Epson V700 by to mel zvladnout.
    YNZA
    YNZA --- ---
    Vim ze to nepatri uplne sem, ale sak aj nikon dela skenery...
    shanim klidne starsi kterej po naskenovani zas poslu dal skener, co zvladne 6x6.
    jak se to tak muze cenove pohybovat??? (a obyc skener s adapterem je nesmysl, to sem zkusil a nikdy vic)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam