• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HERKULESNIKON - klub majitelu a priznivcu nejlepsich fotaku
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    REPLIKANT: SanDisk Ultra 15MB/s SDHC 16GB
    prisla jsem k ni nejak omylem výměnou, kdyz jsme si pred pul rokem prohodily karty s kamoskou
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    TRAMIN: Muzu se zeptat, co to presne bylo za kartu znacka, rychlost, kapacita dik
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    HUGGI: jo, dvakrat. ale dneska jsem tam dala jinou a zatim jede. budu si drzet palce, aby to tim bylo vyresene.
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    TRAMIN: ´A formátovat kartu jsi zkoušela? To vypada spis na jeji chybu
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    Nikon D7000 prestal fotit. behem foceni mi najednou prestal reagovat na čudlíky a zahlásil vadnou pametovku. Zkusila jsem ji vyndat nebo dat do sruheho slotu a nic. sice se tvaril, ze foti, ale nejde se podivat na nahled a kdyz uz neco ukaze, tak rozhodne ne co prave snad vyfotil. Ruzne se zasekava v menu a pak nesel vypnout. az vyndanim baterky.
    Tak na co se mam pripravit? stacilo by se stavit u Skody na prehrani SW?
    EGGH
    EGGH --- ---
    Dneska jsem si v Brně na předváděčce zkoušel Nikona DF a je to fakt povedenej foťák. Dokonce mi přišel lehčí, než moje 5D. Máte jej už někdo? Nemohl jsem si moc zkoušet focení, páč jsem s sebou měl jen CF karty. Zkoušel jsem i D4 a co se týče ostření, je to pecka, na 1,4 clonu se to krásně chytalo i v přítmí tovární haly.
    PEJR
    PEJR --- ---
    MAD_MACHINA: jakej fotak? jestli mas v menu AF fine tuning, tak s tim nejspis ani nic delat nebudou
    MANSIK
    MANSIK --- ---
    MAD_MACHINA: Cca půl roku to bylo 2500/ks objektivu dle emailu, co jsem se dotazoval. Možná se to změnilo. Jinak možnost zkusit potunit AF to přes tělo není ?
    YNZA
    YNZA --- ---
    no to poznas
    MAD_MACHINA
    MAD_MACHINA --- ---
    jak jako napotreti treba i za litr? O?O
    YNZA
    YNZA --- ---
    mesic, a napotreti to treba i daj za ten litr
    MAD_MACHINA
    MAD_MACHINA --- ---
    URGENT: Mate nekdo zkusenost s Nikon Service, jak dlouho priblizne trva korekce focusu (back-focus issue) a za cca jakou cenu?
    YNZA
    YNZA --- ---
    PEPAZZ: vitej u nikonu :)
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    RADYN: a v dany kategorii jsi vybral to nejlepsi..
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    PEPAZZ: a neumej ani odpovidat na maily :( To je pristup:/
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    RADYN: Nikon 1 není zdaleka jako DSLR ani NEX, protože nemá APS-C, ale daleko blíže je DSLR oproti NEXu dané cenové kategorie rychlostí ostření, protože používá hybridní zaostřování, kombinaci ostření na kontrast (kompakty a třeba NEX a další bezzrcadla) a fázovou detekci (DSLR), takže je velice rychlý na ostření a taky na samotnou rychlost snímání (10 a více snímků za sekundu v plné kvalitě, focení v plné kvalitě v úrůběhu natáčení fullHD). Sáňky na klasický blesk nemá, modely V1 a V2 mají svoji patici na speciálí nikon blesčík.. Doporučuju Nikon 1 J2 v doprodeji za cca 7tis. nebo si počkat až spadne cenově J3, která má větší rozlišení, je o něco rychlejší a tolik nešumí a taky nemá lowpass filtr (ostřejší fotky v detailu). Nějaké další dotazy? :)
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    8BB76E1: V této cenové kategorii nic lepšího neseženeš. Mohl by rychleji ukládat RAW, pomůže rychlá karta.
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    RADYN: Reagoval jsem na komentář, že AW1 je stejně velký jako NEX se čtyřikrát větším čipem, to jsou jabka a hrušky.
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    RADYN: Jelikož jsme v Nikon audítku tak si dovolím glosu, a ten NEX můžeš vzít 15metrů pod vodu? .. aneb DSLR dělá lepšejší fotky ale když spadnu na kole rozbijese, tak raději kompakt. #jablkaahrusky
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    musim si postezovat na Nikoní servis, trvá jim 14dni mi jen napsat estimaci ceny opravy :/
    8BB76E1
    8BB76E1 --- ---
    Přemýšlím, že bych si pořídil Coolpix P330.
    Napadá někoho něco lepšího v podobné cenové kategorii (do 10k), co má GPS? (nemusí to být Nikon.. ^^)
    Případně nějaký důvod, proč si tenhle foťák NEkoupit?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam