• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HERKULESNIKON - klub majitelu a priznivcu nejlepsich fotaku
    ULTRAMARINE
    ULTRAMARINE --- ---
    PEKK: to asi bude. Obzvlaste kdyz ma takovy zkresleni... Jak rikam, kdyz jsem presel na toto, prestal jsem tu tokinu skoro davat a to jsem ji mel tak rad.
    PEKK
    PEKK --- ---
    ULTRAMARINE: Dík, to rád slyším...Mám ještě širokáč sigmu 10-20 a trochu mám pocit, že bude ležet ladem...
    ULTRAMARINE
    ULTRAMARINE --- ---
    PEKK: mel jsem ho dlouhobe na D90 a zkusnosti:
    - ostry jako britva.
    - VRko funguje vyborne. Nebyl problem udrzet na 16mm/3,5 na 1/8 nebo 1/13 z ruky
    - paradni rozsah. Jsem zatizenej na sirokouhly fotky. Takze jsem mel kombinaci sigma 24-70 a Tokina 11-16. Kdyz jsem vymenil Sigmu za 16-85, najednou nebyl tolik duvod tam cpat tu Tokinu. 16 je siroky dost
    - lehkej
    - pomalej. To me trochu neprijemne prekvapilo, ale jeho otreni na D90 bylo presny, ale liny.
    - svetelnost je jaka je. Obcas jsem k tomu bral 30/1,4 nebo 50/1,8.

Ale proste pokud nefotis sport nebo nejaky speciality, tak D90/D7000 a 16-85 strasne univerzalni a dobra kombinace.
    PEKK
    PEKK --- ---
    V červenci pojede řádit na Island, tak snad nezklame:)
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    PEKK: Pak se podel s dojmy, at to mame z prvni ruky, jaky ten objektiv je na D7K
    PEKK
    PEKK --- ---
    ASACHI: Už je doma:)
    TWARR
    TWARR --- ---
    MENTOL_: Zase jsi byl fotit děti jo? :D
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    PLAYER: aha - toho Nikonu vlevo sem si vubec nevsim, bych ho trochu zvyraznil ;)
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    tak kdo z vas byl na majalesu? :)

ASACHI
    ASACHI --- ---
    PEKK: Tak pokud to mas primarne na krajinky a venkovni foceni obecne, tak je to imho dobra volba, kdyz mas na portrety a indoor pevnou 50.
    PEKK
    PEKK --- ---
    Na lidi mám 50mm 1,8...a na interiery ji nepotřebuju, ale dík za názor
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    PEKK: Hodne lidi semnou asi bude nesouhlasit, ale ja si myslim, ze bys mel lepsi koupit si 17-70 od sigmy. Obrazove na tom asi bude trochu hure, ale rekl bych, ze to nahradi svetelnosti, se kterou muzes ty lidi aktualne fotit.
    Ta 16-85 je hezka, ale do interieru hodne neprakticka.

Nebo si muzes koupit Tamron 24-70 na Full Frame ;)
    PEKK
    PEKK --- ---
    Bude tam sedet nejcasteji, takze rekneme vsechno;) ale chapu otazku a rekneme, ze nepotrebuju svetelnost...takze asi prirodu, lidi...
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    PEKK: Co mas v planu s tim fotit?
    PEKK
    PEKK --- ---
    Máte někdo zkušenosti s objektivem 16-85mm? Chtěl bych si to koupit jako nejvytíženější sklo...na D7000..dík za názory
    MAD_MACHINA
    MAD_MACHINA --- ---
    Rozhodla jsem se podelit o zkusenost(psala jsem sem pred nejakou chvili): NIKON D7000 - zavady k odstraneni: backfocus serizeni tela, vycisteni cipu, vycisteni vsech cidel - odevzdano do sberny Fotoskoda. VYSLEDEK: do dvou tejdnu z5, vsechno funguje jak ma, 6 mesicu zaruka na opravu, cena 400czk. Hodnoceni: POZITIVNI
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    Chlapík docela chladnokrevně postává na převisu... bych chvíli fotil a pak asi padal, se mi vždycky zamotá hlava když koukam do hledáčku. Uf..
    Nikon Behind the Scenes: Extreme Action Shooting
    https://www.youtube.com/watch?v=w821AntZTt4
    GOSHEWAN
    GOSHEWAN --- ---
    Zdravim,

nemate nekdo ozkouseny vodotesny obal na D60 ci podobny? Alespon do 10m, idealne vice...?

Diky!
    RUSSIANBLUE
    RUSSIANBLUE --- ---
    REPLIKANT: po ranu potesilo!
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    Dobré ráno Nikone
    Nikon D4S | DEDICATED: Enter the Minds of the Dedicated (the film)
    https://www.youtube.com/watch?v=gInvYcq_tQU
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam