• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HERKULESNIKON - klub majitelu a priznivcu nejlepsich fotaku
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    MELOUN: Google?
    MELOUN
    MELOUN --- ---
    MENTOL_:
    HUGGI:
    A kde rostou? Hledám a nenašel jsem nic :-/

V lightroomu 5 mám profile "camera neutral" ale to V4 u něj není.
    Přikládám můj výsledek s tímhle presetem, mno téměř stejné ani minimální rozdíly si představuju jinak.

LUBOB
    LUBOB --- ---
    MELOUN: ne ne, ja jsem v australii.
    kogan je 'grey import', proto ty nizky ceny.
    no & sel jsem do D7100, protoze v soucasnosti lepsi DX fotak neni.
    PEJR
    PEJR --- ---
    D3300 jsem kupoval hlavne kvuli tomu ze je fakt prtava, se setakem 18-55 nebo nejakym mensim pevnym sklem se vejde do kapsy u mikiny..
    PEJR
    PEJR --- ---
    MELOUN: jeste jsem zapomel vetsi a lepsi hledacek.. jestli to foti 3 nebo 6 fps mi zas tak zily netrha.. kvalita vystupu by mela bejt srovnatelna.. ja jsem koupil d3300 a jde to, nicmene ostreni je chvilema az tragicky pomaly a druhej roller by byl fajn.. hledacek je, oproti fm2, miniaturni u cehokoli s apsc snimacem
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    MELOUN: Pokud te D7100 financne nepolozi, tak si ji kup. Je to hrozny rozdil oproti hobby rade.
    Idealne si je osahej, rozdil je zrejmy hned :)
    MELOUN
    MELOUN --- ---
    PEJR: Hm, hm dík za reakci. Doplním D5200 má vyklopný displej, D5300 přidává wifi a gps. Obě jsou nejspíš menší a lehčí než D7100.

V blízké době taky plánuju upgrade z d60, která mi už začla bejt malá, zatím řeším co je pro mě důležité a orientuju se.
    PEJR
    PEJR --- ---
    MELOUN: me by presvedcilo supr ostreni a dva rollery
    MELOUN
    MELOUN --- ---
    LUBOB: Pěkná ceny, nechával sis doručit do čr? Ten obchod neznám.
    Jinak přemýšlel jsi o jiném modelu ? (d5200, d5300,..) Jinými slovy pco tě přesvědčilo investovat do vyšší třídy..
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    REPLIKANT: tak mozna bude muj tip na nejaky "skrat" spravny. No zajdu ke Skodovi, snad mi dovoli vyzkouset novy AA suplik do gripu, abych zjistil, jestli je chyba na strane supliku, nebo v horsim pripade v gripu. Me to zaclo zlobit pote, co mi sletel na zem :/
    MAJA
    MAJA --- ---
    Takhle jsem jednou nějak špatně zacvakl baterku do gripu a od té doby mi to u ní indikuje stav ošoupání z 1 (u skoro nové baterky).
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    PLAYER: Me to ted obcas ukaze taky (bez gripu, ano jinej pripad), pote co jsem fotil na plazi asi 2,5m nad morem, prisla vlna a splachla me, fotak sem ihned polil pulitrem sladke (rozumej normalni) vody, pak udelal par fotek a zacalo tohle blikat. Tak jsem ho nechal puldne vysusit a jel vpohode dal. To bylo pred 14dny, ted jsem fotil koncert, dam tam baterku, ktera tam byla v dobe splouchsnce, a zacne mi to ukazovat znova? Nevim jestli je to tim zvhlnutim nebo vadnou baterkou...
    MELOUN
    MELOUN --- ---
    LUBOB: kde si koupil?
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    "There is no need to choose the battery type when using rechargeable Li-ion batteries designed for the camera"... pise se v menu.
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    PLAYER: aha. ja tam mam AA, Li-ion nebo NiMH
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    LUBOB: to s tim nijak nesouvisi. V menu se nastavuje pouze typ AA, nikoliv to, zdali je v gripu AA ci Li-ion.
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    PLAYER: dobre, ale co v mas v menu nastaveno, ze v gripu je?
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    LUBOB: pisu potreti, ze to dela, ikdyz v supliku ZADNE baterie nejsou :) To je ta zrada.
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    tak vanocni mazlik (D7100) uz dorazil. tezkej jak krava :-)
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    PLAYER: neni to v nastaveni, co je v gripu?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam