• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HERKULESNIKON - klub majitelu a priznivcu nejlepsich fotaku
    ULTRAMARINE
    ULTRAMARINE --- ---
    PLAYER: za me oblicej prilis svetlej. Jen mirne, ale mel bych tendenci to v LR korigovat.
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    ANONYMCZE: ok, dik.

ASACHI: je to obrazovy profil neutral, miru saturace prosim neres, jde mi o podani pletove barvy. Jake odlesky mas namysli?
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    PLAYER: Pro me moc bily oblicej a mrtvy barvy.
    + odlesky, ale to s gelem neovlivnis, pokud to fotis naprimo.
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    Vracim se zpet k tematu cerveny filtr na blesk. Tady jeden testovaci cvak, nijak jsem to neupravoval, je to jak to vyplivl fotak. Muzete se k tomu prosim vyjadrit, jak se vam jevi pletovka? Dik.
    LWEEK
    LWEEK --- ---
    Zdravím, kdyby někdo chtěl, prodávám tenhle SteadyCam:
    SEVENOAK SW03 stabilizátor SteadyCam | Centrum FotoŠkoda
    http://www.fotoskoda.cz/sevenoak-sw03-stabilizator-steadycam-do-2-25kg/

Ideální pro majitele lehčích filmových zrcadlovek.
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    IOT_JH: Celkem bezna praxe je takova, ze svatebni fotograf najme 4 modely a udela si hezky fotky ...
    IOT_JH
    IOT_JH --- ---
    BLACKDRAGON: Tak ono je to i o tech klientech. Kdyz vsichni vypadaj jak obsluha z nonstopu tak je to tezky.
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    Nemate nekdo zkusenosti s cistenim senzoru u spolecnosti megapixel? Idealne pobocka Ostrava?
    Uvazuju jestli ho cistit sam, anebo ho sverit "odbornikum" ...
    Ackoliv jsou certifikovani Nikonem, tak mam strach nekomu fotak davat...
    CROSS
    CROSS --- ---
    K nedávné debatě o zadních krytkách na objektivy, včera mi dorazily ty, co odkazoval CZTWEETY a jsou bezva, k nerozeznání od té, co přišla s 24–70. Takže palec nahoru. (Akorát ten čínskej výrobce upozorňje, že to chvíli trvá... tři týdny v mém případě.)
    BLACKDRAGON
    BLACKDRAGON --- ---
    kazdy fotograf ma cit pre inu temu, mne sa paci tento svadobny fotograf: http://www.feroliptak.sk

ma hlavne dobre napady a premyslene kompozicie, pouziva viac upravy, a pri svadbe su zakaznikmi obvykle bezne pary a bezni ludia preferuju viac upravovane fotky akoby davali prednost prirodzenosti, a ked uz tolko za to platia, tak zakaznik nas pan, ked z tych fotiek dycha luxus a nieco viac :)
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    ASACHI: strucne: abys nemel oranzovy lidi v pozadi, kdyz fotis s bleskem v sale, kde je zarovkove osvetleni.
    Zkratka ke srovnani barevne teploty ruznych zdroju svetla. Na zarivky se pak pouziva zelenej fitr. Ty ale v plesovych salech nebyvaji, takze na ten kaslu.
    ULTRAMARINE
    ULTRAMARINE --- ---
    DOTCOM: svatba je vicemene na kyci postavena, takze vetsina lidi skutecne sahne (konzistentne a pochopitelne) po kyci a ne po Sibikovi.
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    PLAYER: Tak to jsem skoncil s radama :)
    Ja jsem nikdy existenci toho filtru nepochopil ... proc ho pouzivat? ... takze se necham poucit az tu nekdo fundovane hodi dalsi mozne reseni.
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    ASACHI: jasne. Samo to pak pri auto WB nastavi asi 2980K. Jenze mi to furt prijde nejaky do cervena moc...A ikdyz dam manualne WB na rekneme na 2700K, tak to porad neni ono. Ale jak rikam, treba jen blbe vidim.
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    PLAYER: a blesk ti dekuje ten novy filtr OK ?
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    Hele lidi nikonaci, pouzivate tu nekdo na belsk ty barevny filtry? Konkretne ten pro kompenzaci zarovkoveho osvetleni. Protoze jsem ztratil na SB900 ten cirej blbinec, co je drzi, koupil jsem si rovnou ten nacvakavaci co je u SB910. Nemuzu si pomoct, bud delam neco blbe, nebo "jen" blbe vidim, ale vyladit pletovou barvu, kdyz je clovek nasviceny pres ten cerveny filtr, mi prijde snad nemozne. Mate s tim nekdo zkusenost?
    YNZA
    YNZA --- ---
    Nikon humor: 70-200/4 - "Objektiv má bohaté dodávané příslušenství"
    IOT_JH
    IOT_JH --- ---
    SKALARIAK: Hlavne Sibik fotici svatbu Trestikovi je dost srandovni predstava.
    ISTEVE
    ISTEVE --- ---
    DOTCOM: Jestli se budes zenit, a netouzis po klasickejch svatebnich setech, pak svatba z pohledu zenicha by mohlo bejt zajimavy;)
    DOTCOM
    DOTCOM --- ---
    SKALARIAK: no ja sem dalek toho abych adoroval nakyho fotografa proto ze je slavnej, ale od sibika se mi nektery fotky opravdu libi (a priznavam ze ty v galerii reflexu moc ne)
    jinak k tematu jeste rozhovor s nim (kde se o svatbach vyjadruje s argumenty ktery tu zaznely)
    Velký rozhovor s Janem Šibíkem - FotoAparát.cz
    http://www.fotoaparat.cz/article/11378/1
    a pak jeden odkaz na stejny tema k pobaveni :)
    svatební foto od Jana Šibíka - diskuze | Baby On Line
    http://www.babyonline.cz/...co-uz-bych-neprezila?url=svatebni-foto-od-jana-sibika-tak-jsem-ne-484059
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam