• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HERKULESNIKON - klub majitelu a priznivcu nejlepsich fotaku
    AILAS
    AILAS --- ---
    REPLIKANT: Škoda že nemá Nikon v tomhle rozsahu nic mladšího.
    MAJA
    MAJA --- ---
    ASACHI: možná je pro rozhodování dobré vědět, že příslušenství (spouště, očnice apod.) jsou kompatibilní mezi D800/810 (D700, D3) ...
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    LUBOB: Ted mam D800 jako hlavni, takze je dost mozny ze z ni bude zalozni.

Koukal jsem na video recenze tech fotaku a D750 ma super low light vysledky, rekl bych ze i lepsi nez mam ted na D800.
    Bohuzel nemam nikde moznost si ty fotaky vyzkouset ... takze jsem odkazan na teoretickou uroven.
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    tak jestli to ma byt jenom zalozni fotak, tak jasne vede D810 :-)
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    Nemate nekdo zkusenosti s D750 a D810?
    Pomalu nastava cas na upgrade zalozniho fotaku a ja uvazuju jakym smerem.

Rozdil v cene 15 tisic ... D810 ma vice hejblatek, dynamicky rozsah za tech 15 tisic nestoji.
    Nemate prakticke zkusenosti v nizkem svetle (ISO 6K a vyssi)?
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    HUGGI: "Ja nekolik let fotil starou verzi Tamronu 17-50 obcas si pucil nikona 17-55, zas tak vyraznej rozdil jsem nevidel (v optice zadnej)"

Tak uz vim, ze ten namistrovanej prodavac z megace (cituji znameho) je skutecne "odbornik na slovo vzaty", bohuzel s ocni vadou^^

Nikkor 17-55/2.8 vs Tamron 17-50/2.8
    https://www.youtube.com/watch?v=_ESr7ld6dSQ
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    HUGGI: S tim Nikkorem jsem fotil nespočetněkrát na různých tělech, na D300 nikdy žádný problém s AF, na D7000 po jemném doladění AF a pak ok. Na D7100 má kamarád Sigmu 1.8/18-35 kde se prostě na AF na nízké clony prostě nedá úplně spolehnout, sám sem zkoušel a byl jsem ohromen obrazovou kvalitou, ale až poté co jsem zaostřil přes LiveView. Myslim, že to téma je vyčerpaný, já stoho žádný provize nemám, i když dělám pro Nikon, kdyby ta Sigma ostřila lépe, tak nemám problém to přiznat, ale upřímně se mi nechce věřit, že ten rozdíl nevidíš ;)
    ROZI
    ROZI --- ---
    NEVIEM: D90 uz je fousatej fotak. Nicmene porad pro radu veci super. Co od noveho ocekavas? Protoze s kazdym novym ziskas na citlivosti a obrazove kvalite :) Ted jde jen o to kolik hodlas investovat, jak moc bys stavovy displej ozelel (ja bych bez nej asi fungovat nedokazal) a co chces fotit, jestli ten upgrade ma vubec cenu :)
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    REPLIKANT: a jak dlouho jsi ty skla zkousel v praxi? Ja nekolik let fotil starou verzi Tamronu 17-50 obcas si pucil nikona 17-55, zas tak vyraznej rozdil jsem nevidel (v optice zadnej)..aktualni verze ma lepsi stabilizaci nez Nikon a srovnatelne presny ostreni(a neznatelne pomalejsi)..

A proti sigme 18-35 nema opticky sanci v zadnym ohledu..
    AILAS
    AILAS --- ---
    PLAYER REPLIKANT díky oběma za rady. Osobně asi tu Sigmu 18-35 vyřadím a zbývá tedy ten nikkor 17-55/2,8 a Sigma 17-50/2,8 (je taky hodnocená optikou o dost lépe než nikkor), AF netuším.
    To ostření si myslíte že je problém u všech Sigma obj. nebo jen konkrétně u té 18-35? Budu nějaké skla prodávat tak bych mohl jít možná i přes 20k u tohohle základ zoomu.
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    HUGGI: Nepřehánim, ten rozdíl v AF mi přijde o neco lepsí než jen o neco, resp. o dost IMHO. To sklo je drahé, stejně jako třeba 24-70, která má podobné ostření, ten mechanismus je docela velkej a to se určitě projeví dost na ceně, a taky je to Nikkor no..
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    AILAS: to se sice da, ale kdyz se Sigma rohzhodne ostrit nahodne (jednou dobre, podruhe FF jako krava), tak to neseridis i kdyby ses na hlavu stavel. Pripad kamose a Canonu 7D. Jakekoliv serizovani je uplne zbytecne, protoze mu to tam lita jak se Sigme zachce.
    Pak jsou informace od Nikonaku, kde zase resili nepresnost podle ohniska z vzdalenosti zaostreni, nekdo stravil s USB dockem, s ktreym jen tak btw neumeji machri v Megapixelu pracovat, nekolik dni, aby to vubec jaks taks neak "presne" ostrili. Pak muzes mi velkou kliku a narazit/vybrat si kus, ktery s tvym konkretnim fotakem sedne a enbude treba korekce.
    N17-55 je DX sklo, hodne lidi prechazi na FX, proto jej prodavaji. Osobne bych jej volil vzdycky, nez ekvivalenty (tj. rozsah cca 17-50 a f2.8) od Sigmy ci Tamronu. Pokud narazis na spolehlivou Sigmu 18-35/1.8, pak se odvdeci lepsim obrazem nez ma Nikkor.
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    REPLIKANT: Zase neprehanej, 17-55 uz je davno za zenitem, jediny co ma o neco lepsi nez konkurence e ostreni, jinak je ve vsem horsi..
    AILAS
    AILAS --- ---
    REPLIKANT: když to porovnám na dxo, ten nikkor v obrazu vychází nejhůř. Nevím jestli je to tím že je to už starý objektiv (2003), ale v poměru cena/výkon mi nepřijde uplně nejlepší. I když věřím, že přesnost i rychlost AF bude lepší než na té sigmě, to ano. Pořád ale ta cena si myslím neodpovídá.
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    AILAS: Na FX je ta 2.8/17-55 použitelná až od 30mm, tak těm co přešli na FX není k ničemu. Známý sem takhle jednu kupoval od chlápka co měl D300 a čekal na nástupce, pokoupil D610 a pevný skla a DX skla prodavá.
    AILAS
    AILAS --- ---
    PLAYER: Ostření se dá korigovat v těle jestli myslíš tohle. Prošel jsem pár bazarů a máš pravdu je těch Nikkorů v nabídce dost a kolem 17-19 tis. Čím to? Je to docela velký cenový skok od oficiální kupní ceny.
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    AILAS: Na kazdy prodejne s fototechnikou tyhle skla maji
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    AILAS: viz Replikant. Ta Sigma 18-35 je spolehliva leda pres zivej nahled, jinak je vetsi pravdepodobnost, ze s ni budou z hlediska presnoti problemym nez ze nebudou. Opticky je fantasticka.
    Kazdopadne pokud ti 35mm nestaci, pak urcite Nikkor 17-55, v bazarech se jich vali dost na to, aby bylo z ceho vybirat.
    AILAS
    AILAS --- ---
    REPLIKANT: Právě že focení je koníček který dotuju. Jiný koníček mi sice vedle normální práce vydělává, ale z focení prachy nechci. To bych nedělal nic jiného než vydělával :-( proto řeším ty levnější zoomy s 2,8. Foťák s sebou beru všude takže nemám vyhraněný styl focení (příroda, lidé z blízka, architektura, nejraději momentky). Momentálně zvažuju sigmy které určitě vyzkouším (nemá někdo v Praze?) :-) 17-50 f/2,8 a 18-35 f/1,8. Třeba vyhlídku Máj vyfotím jen s tou 18-35 ale to dlouhé ohnisko. To mne vrtá hlavou jestli těch 52 na dlouhém crop konci nebude málo. To si bohužel asi musím sám se sebou dohodnout já, to bude těžké :-) Díky za radu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam