• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HERKULESNIKON - klub majitelu a priznivcu nejlepsich fotaku
    BUCCI
    BUCCI --- ---
    ASACHI: stejný sklo, stejný téma - tu 90 klidně doporučim taky (mam jí na svém D200)

ULTRAMARINE
    ULTRAMARINE --- ---
    ASACHI: Mohly by to byt hezky fotky... kdyby to nebyla svatba.
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    ASACHI: Promiň trochu rejpavou, ale tobě se ty fotky, resp. ta extrémně malá hloubka, skoro nic ostrýho jako líbí? Takhle se to fotí? To je chyba ne? Zkus trochu zaclonit, třeba ten prstýnek bude i vidět... Nebo to jsem sám, komu to přijde už moc?
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    SKALARIAK:

Takhle foti:
    TAMRON 90 mm f/2,8 SP Di Macro VC USD pro Nikon | Centrum FotoŠkoda
    http://www.fotoskoda.cz/tamron-9028-di-macro-vc-usd-pro-nikon/

Nerikam, ze to je nejlepsi objektiv ... jen ho mame a fotime s nim prstynky, tak at mas porovnani.
    Ja ho puvodne kupoval pouze a jen na tento ucel a za ty penize si myslim, ze sluzbu plni dobre.

PLAYER
    PLAYER --- ---
    SKALARIAK: jestli je prioritou bokeh, tak z meho subjektivniho vnimani bokehu ma suverene nejlepsi bokeh Nikkor 105 VR micro G.

SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    Potkalo me neco co jsem doufal ze me nepotka, ale budu potrebovat fotit nejake makro :) Co je nejlepsi varianta cena/vykon? jde mi primarne o pekny/zajimavy bokeh, aby to nebyly takove ty rozplizle skvrny co mi delaji treba predsadkove cocky (ty timto zavrhuji), tzn. bud nejake cenove prijatelne sklo, nebo mezikoruzky, nebo flipnout objektiv? Nepotrebuju zas fotit na atomarni urovni, ale proste nejaka orosena trava, mozna nakej kvet a tak podobne (+ nejaky prstynky svatebni obcas).
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    ROMANICAK: Vymenit zenu je jednoduzsi, nez znacku fotaku ci objektiv ;)
    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    ASACHI:
    "Moje draha zena nyni pouziva pevna skla, coz nas oba neuveritelne prudi a musi z domu" Hele a neni to od tebe trosku drsny, pred materskou vyhazovat zenu z domu? Jen kvuli tomu co pouziva za zkla?
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    ASACHI: Hm..stejne mi to moc smysl nedava;) (loni jsem cast svateb odfotil 17-35 + 50mm a cast v podstate jen 35mm) ale tak kazdej nastesti foti jinak;)
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    HUGGI: Ja jsem asi nerekl to hlavni, fotime svatby ve dvou s manzelkou (tedy me by zustala D800 a ona dostala D750 .. pristi rok budu fotit nejspise sam-materska) ...
    A 24-70 @ F2.8 povazuju za objektiv, kterym jsem schopny odfotit celou svatbu.

Moje draha zena nyni pouziva pevna skla, coz nas oba neuveritelne prudi a musi z domu = cilem je mit pro kazdeho jeden.

Cilovy stav je nechat si
    70-200 @ F2.8
    90 macro @ F2.8
    50 @ F1.4 (ciste backup objektiv)
    + 2x 24-70 @ F2.8

jina logika v tom mit 2x stejny objektiv neni :)
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    tak, navic 24-70 je asi nejvic nahraditelnej za behu tema sklama okolo a pripadnou 35/50
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    ASACHI: Ty uvazujes o dvou rozsahoce stejnejch objektivech? To jsem asi jeste u nikoho nevidel..dycky jedno telo sirokac a druhy portretak nebo tele
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    Diky za rady, vypada to na tu D750 ... jeste pockam co sigma s jejich 24-70, at nemam 2x stejnej tamron a jdu do toho :)
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    ASACHI: Kdyz uz 36mpix mas, tak je D750 jasna volba, idealne se doplni dle potreby
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    ASACHI: Pokud si to nekoupis tak je pujcovny 3%..porad na tom budes dobre pokud chces kupovat na amazonu(krom zaruky prijdes treba o poukaz na cistwni cipu)
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    HUGGI: megapixel ma zapujcky placene pokud vim ne? Ja nad tim prave uvazoval, pac vim, ze vracite pak tu zapujcku do ceny kdyz jej koupim... Bohuzel cenove to asi budu kupovat v nemeckem amazonu, kde jsem u tela 5 tisic dolu a na objektivu 6...
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    ASACHI: D750 je rozhodne lepsi nez d800..

Osobne bych volil d750(jsem v podobny situaci)

Jinak u nas(megapixel) neni prpblem domluvit zapujcku i na tyhle tela na otestovani..
    AILAS
    AILAS --- ---
    REPLIKANT: Škoda že nemá Nikon v tomhle rozsahu nic mladšího.
    MAJA
    MAJA --- ---
    ASACHI: možná je pro rozhodování dobré vědět, že příslušenství (spouště, očnice apod.) jsou kompatibilní mezi D800/810 (D700, D3) ...
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    LUBOB: Ted mam D800 jako hlavni, takze je dost mozny ze z ni bude zalozni.

Koukal jsem na video recenze tech fotaku a D750 ma super low light vysledky, rekl bych ze i lepsi nez mam ted na D800.
    Bohuzel nemam nikde moznost si ty fotaky vyzkouset ... takze jsem odkazan na teoretickou uroven.
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    tak jestli to ma byt jenom zalozni fotak, tak jasne vede D810 :-)
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    Nemate nekdo zkusenosti s D750 a D810?
    Pomalu nastava cas na upgrade zalozniho fotaku a ja uvazuju jakym smerem.

Rozdil v cene 15 tisic ... D810 ma vice hejblatek, dynamicky rozsah za tech 15 tisic nestoji.
    Nemate prakticke zkusenosti v nizkem svetle (ISO 6K a vyssi)?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam