• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HERKULESNIKON - klub majitelu a priznivcu nejlepsich fotaku
    PAVELDUFEK
    PAVELDUFEK --- ---
    KRYGLIK: zkus to bez ni. ja mam D700 a je ok
    KRYGLIK
    KRYGLIK --- ---
    PAVELDUFEK: bezztratovou
    KOC256: budu, hlavne me zajimalo jestli nejsem jediny a neresil-li to uz nekdo. Je to dost zvlastni, no.
    PAVELDUFEK
    PAVELDUFEK --- ---
    KRYGLIK: nemas nastavenou kompresi raw?
    KOC256
    KOC256 --- ---
    KRYGLIK:
    zkousej...
    KRYGLIK
    KRYGLIK --- ---
    PAVELDUFEK: kez by to byla souhra (je to na kazde fotce z jednoho foceni, v rozmezi asi 2 hodin) ...
    Trochu mam obavu ze to bude naznak odchodu D700 do duchodu :) Nemuze to byt treba i nejak baterkou? (v menu se hlasi ok) - ale treba tam tecou spatne proudy... ale tomu nerozumim a internety mlci :)
    PAVELDUFEK
    PAVELDUFEK --- ---
    KRYGLIK: na me ty diskuze pusobi, ze bud to dela porad = chyba fotaku
    a nebo proste souhra nastaveni a svetelnych podminek
    KRYGLIK
    KRYGLIK --- ---
    PAVELDUFEK: objevilo se to poprve, den predtim jsem nic takoveho nenasel... jeste to musim zkusit co to dela ted...
    PAVELDUFEK
    PAVELDUFEK --- ---
    KRYGLIK: nekde jsem i pochopil ze muze byt chyba nejakeho chipu, ale to by asi delalo porad. jinde pisou, ze to muze delat jen na konkretni barve. asi bych zkusil jestli to je na fotkach porad.
    KRYGLIK
    KRYGLIK --- ---
    PAVELDUFEK: u velkych ISO bych to chapal... ale u ISO 220? Ani jsem to netahal ze stinu, kde by se to mohlo projevit...
    PAVELDUFEK
    PAVELDUFEK --- ---
    KRYGLIK: na dpreview.com o tom je taky hodne diskuze.
    KRYGLIK
    KRYGLIK --- ---
    PAVELDUFEK
    PAVELDUFEK --- ---
    KRYGLIK: to je při 100% zvětšení?
    KRYGLIK
    KRYGLIK --- ---
    KOC256: :) vypada to tak, co? Ale neni :)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    KRYGLIK:
    neni to tisknute na inkoustovce a foceny ten tisk jo? ;-)
    KRYGLIK
    KRYGLIK --- ---
    MAJA: myslim ty vertikalni rovnomerne prouzky, sou videt nejvic na obloze...
    MAJA
    MAJA --- ---
    KRYGLIK: Není to jen tetelení teplého vzduchu ?
    KRYGLIK
    KRYGLIK --- ---
    Tusite nekdo kde se mohl vzit ten (pattern?) noise na teto fotce?

Nikon D700, ISO 220, RAW 14 bit. Zkousel jsem i ruzne RAW konvertory, vsude stejne.

RUSSIANBLUE
    RUSSIANBLUE --- ---
    BUSH13: to me pripomelo moje servisacka leta. Do jednoho reklamacniho protokolu jsem napsal "pissing by cat" a neopravoval. Osobne jsem takovy opravy(prochcany,prosrany, krev atd) odmital...

Servisni zasah bych provedl rozebranim na prvocinitale a vymachani v IPA nebo v Decotronu.
    Otazka je kolik by to stalo...

Jinak na Tvem miste bych nechal přístroj několik dní vyschnout - je vysoká pravděpodobnost, ze bude fungovat...a pouzival jej dal. S tím, že se může kdykoliv projevit oxidace a umrit....Je to spotrebni elektronika od slova spotrebovavat....
    PEJR
    PEJR --- ---
    BUSH13: pripadne jestli chces bejt hip, tak se na to vybodni a aspon budes mit takovej ten skvelej pocit "jeee, ono to vyslo" i v dnesni digitalni ere
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam