• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HERKULESNIKON - klub majitelu a priznivcu nejlepsich fotaku
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    PAVELDUFEK: Nemyslim si, ze by protisvetlo ovlivnovalo presne toto "vzorkovani sumu" co tu resime (ruzny banding atd, to uz je pak jina), a uz vubec to nevysvetluje proc v nekterych plochach postupne je a nekterych ne, nezavisle na tom jestli jsou tim svetle ovlivnene nebo ne. Nicmene to je fuk, stejne se s tim neda nic delat a neni to asi nijak extra dulezite.
    PAVELDUFEK
    PAVELDUFEK --- ---
    MENTOL_: no v to je v protisvetle, o tom se najde spousta info kdy to dela. ale ze to dela nekomu porad je divny
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    nedalo mi to a nasel jsem nejakou starou uplne nepovedenou random fotku, ale je to na ni dobre videt - nektere zony (je to iso 3200) maji viditelny vertikalni vzor pruhu (napravo od basaka, bricho zpevaka) a o kousek dal ty svisly pruhy slabnou nebo mizi uplne se zmenou odstinu/expozice - proste urcita konstelace nejaky ten efekt vyvola, jako by tam cosi "pretekalo" a po urcitem mnozstvi pixelu se to zaokrouhlilo na jeden skok a znova.
    Soubor je v plny velikosti, v LR uplne bez uprav (NR a zaostrovani off, vcetbe colour NR), pouze Clarity je na max aby to lepe vyniklo: http://s13.postimg.org/tgl7c98bp/D700_pruhy.jpg
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    Casto me potkava znamy nesvar D700 a sice banding tahnouci se od silnych zdroju svetla, bohuzel i na nejnizsi iso a stazenem kontrastu je to videt.
    S tim, co jsem videl na te obloze, jsem se jeste ale nesetkal.
    KRYGLIK
    KRYGLIK --- ---
    PAVELDUFEK: objektivy ruzne. ISO 220 vznikne pri pouziti Auto ISO, dokaze skakat ne po 1/3 ale po 1/6 EV.
    PAVELDUFEK
    PAVELDUFEK --- ---
    KRYGLIK: porad nechapu to ISO 220 kde bereš
    PAVELDUFEK
    PAVELDUFEK --- ---
    KRYGLIK: a se stejnym objektivem?
    KRYGLIK
    KRYGLIK --- ---
    KRYGLIK: uplne kazda to teda neni, ale kdy se to projevi a kdy ne je zahada (napr. u ISO 800 jsem to zatim nepotkal, naopak u ISO 220 po 400+ se mi to dari najit tak v 50% pripadu).
    KRYGLIK
    KRYGLIK --- ---
    Tak to vypada, ze to ma kazda fotka za poslednich 3.5 roku co mam D700. S prichodem "dehaze" je to jen videt :)

No nic, clovek se porad uci - dik vsem.
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    Bude to zrejme souhra vice faktoru (iso cele vs. mezistupen na nejaky auto, v tomto pripade 220, "nestandardni" hodnota), konkretni barva/odstin, atd. Urcite to neni myslim duvod k panice, na moji D700 si vybavuju, ze na nejakych plochach pri ruznem ISO jsem si vzorkovani z koncertu take obcas vsiml sem tam jednou za cas, nejak bych se tim netrapil.
    PAVELDUFEK
    PAVELDUFEK --- ---
    KRYGLIK: zkus to bez ni. ja mam D700 a je ok
    KRYGLIK
    KRYGLIK --- ---
    PAVELDUFEK: bezztratovou
    KOC256: budu, hlavne me zajimalo jestli nejsem jediny a neresil-li to uz nekdo. Je to dost zvlastni, no.
    PAVELDUFEK
    PAVELDUFEK --- ---
    KRYGLIK: nemas nastavenou kompresi raw?
    KOC256
    KOC256 --- ---
    KRYGLIK:
    zkousej...
    KRYGLIK
    KRYGLIK --- ---
    PAVELDUFEK: kez by to byla souhra (je to na kazde fotce z jednoho foceni, v rozmezi asi 2 hodin) ...
    Trochu mam obavu ze to bude naznak odchodu D700 do duchodu :) Nemuze to byt treba i nejak baterkou? (v menu se hlasi ok) - ale treba tam tecou spatne proudy... ale tomu nerozumim a internety mlci :)
    PAVELDUFEK
    PAVELDUFEK --- ---
    KRYGLIK: na me ty diskuze pusobi, ze bud to dela porad = chyba fotaku
    a nebo proste souhra nastaveni a svetelnych podminek
    KRYGLIK
    KRYGLIK --- ---
    PAVELDUFEK: objevilo se to poprve, den predtim jsem nic takoveho nenasel... jeste to musim zkusit co to dela ted...
    PAVELDUFEK
    PAVELDUFEK --- ---
    KRYGLIK: nekde jsem i pochopil ze muze byt chyba nejakeho chipu, ale to by asi delalo porad. jinde pisou, ze to muze delat jen na konkretni barve. asi bych zkusil jestli to je na fotkach porad.
    KRYGLIK
    KRYGLIK --- ---
    PAVELDUFEK: u velkych ISO bych to chapal... ale u ISO 220? Ani jsem to netahal ze stinu, kde by se to mohlo projevit...
    PAVELDUFEK
    PAVELDUFEK --- ---
    KRYGLIK: na dpreview.com o tom je taky hodne diskuze.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam