• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HERKULESNIKON - klub majitelu a priznivcu nejlepsich fotaku
    EGGH
    EGGH --- ---
    ASACHI: Já tam kupoval LED panel a nikdy víc. Prachy jsem poslal předem, zboží šlo měsíc, přičemž mělo být skladem, musel jsem tam denně psát/volat, pak přišlo jiný zboží - starší model a bez CZ návodu. Prostě pšonci.
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    ASACHI: je to dovoz z polska mam zato. Ja tam kupoval sluchadla v akci za 21K, kdyz vsude jinde staly 28K. A trapi me, ze mam zbozi pro polaky? Ani ne hele :D
    MAURL
    MAURL --- ---
    ASACHI: obchody.heureka.cz/k24-cz/diskuse/
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    Nemate nekdo zkusenosti s eshopama tohodle typu:
    Nikon D750 K24.cz - Internetový obchod s počítači a elektronikou
    http://www.k24.cz/productVariantGroup/2034/Elektronika/Foto_a_kamery/Nikon_D750.html
    ?

Potrebuju koupit novej fotak a uplne se mi nechce davat za to 5K navic u megapixelu / fotoskody, kdyz tady to stoji tolik.
    Netusite, jestli to je sedy dovoz, anebo proc jsou cenove o 10% jinde?

Chci to kupovat se sigma 50 ART, coz mi udela docela rozdil.
    ULTRAMARINE
    ULTRAMARINE --- ---
    PLAYER: Diky. U toho Samyangu by mohlo pomoci neco jako prumyslovy vylesteni posledniho clenu [takye se nemusi lizt dovnitr] nebo tak, coz by imho mohlo byt pro veskerou optiku stejny, tak si rikam, ze v v nejakym osvedcenym servise by to mohli delat bez ohledu na znacku.
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    ULTRAMARINE: Sigma = AWH, Samyang v CR imho bez sance.

PS: typ bajonetu nerozhoduje.
    ULTRAMARINE
    ULTRAMARINE --- ---
    Mate nekdo zkusenost s nejakym dobrym servisem objektivu? Potreboval bych nechat seridit/opravit skla na Nikon, ale jinych znacek. Konkretne mam asi trochu odrenej Samyang (Rokinon) 14mm a potreboval bych nechat trochu seridit a promazat sigmu 24-70. Nejaka doporuceni?
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    PAVELDUFEK: Nemyslim si, ze by protisvetlo ovlivnovalo presne toto "vzorkovani sumu" co tu resime (ruzny banding atd, to uz je pak jina), a uz vubec to nevysvetluje proc v nekterych plochach postupne je a nekterych ne, nezavisle na tom jestli jsou tim svetle ovlivnene nebo ne. Nicmene to je fuk, stejne se s tim neda nic delat a neni to asi nijak extra dulezite.
    PAVELDUFEK
    PAVELDUFEK --- ---
    MENTOL_: no v to je v protisvetle, o tom se najde spousta info kdy to dela. ale ze to dela nekomu porad je divny
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    nedalo mi to a nasel jsem nejakou starou uplne nepovedenou random fotku, ale je to na ni dobre videt - nektere zony (je to iso 3200) maji viditelny vertikalni vzor pruhu (napravo od basaka, bricho zpevaka) a o kousek dal ty svisly pruhy slabnou nebo mizi uplne se zmenou odstinu/expozice - proste urcita konstelace nejaky ten efekt vyvola, jako by tam cosi "pretekalo" a po urcitem mnozstvi pixelu se to zaokrouhlilo na jeden skok a znova.
    Soubor je v plny velikosti, v LR uplne bez uprav (NR a zaostrovani off, vcetbe colour NR), pouze Clarity je na max aby to lepe vyniklo: http://s13.postimg.org/tgl7c98bp/D700_pruhy.jpg
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    Casto me potkava znamy nesvar D700 a sice banding tahnouci se od silnych zdroju svetla, bohuzel i na nejnizsi iso a stazenem kontrastu je to videt.
    S tim, co jsem videl na te obloze, jsem se jeste ale nesetkal.
    KRYGLIK
    KRYGLIK --- ---
    PAVELDUFEK: objektivy ruzne. ISO 220 vznikne pri pouziti Auto ISO, dokaze skakat ne po 1/3 ale po 1/6 EV.
    PAVELDUFEK
    PAVELDUFEK --- ---
    KRYGLIK: porad nechapu to ISO 220 kde bereš
    PAVELDUFEK
    PAVELDUFEK --- ---
    KRYGLIK: a se stejnym objektivem?
    KRYGLIK
    KRYGLIK --- ---
    KRYGLIK: uplne kazda to teda neni, ale kdy se to projevi a kdy ne je zahada (napr. u ISO 800 jsem to zatim nepotkal, naopak u ISO 220 po 400+ se mi to dari najit tak v 50% pripadu).
    KRYGLIK
    KRYGLIK --- ---
    Tak to vypada, ze to ma kazda fotka za poslednich 3.5 roku co mam D700. S prichodem "dehaze" je to jen videt :)

No nic, clovek se porad uci - dik vsem.
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    Bude to zrejme souhra vice faktoru (iso cele vs. mezistupen na nejaky auto, v tomto pripade 220, "nestandardni" hodnota), konkretni barva/odstin, atd. Urcite to neni myslim duvod k panice, na moji D700 si vybavuju, ze na nejakych plochach pri ruznem ISO jsem si vzorkovani z koncertu take obcas vsiml sem tam jednou za cas, nejak bych se tim netrapil.
    PAVELDUFEK
    PAVELDUFEK --- ---
    KRYGLIK: zkus to bez ni. ja mam D700 a je ok
    KRYGLIK
    KRYGLIK --- ---
    PAVELDUFEK: bezztratovou
    KOC256: budu, hlavne me zajimalo jestli nejsem jediny a neresil-li to uz nekdo. Je to dost zvlastni, no.
    PAVELDUFEK
    PAVELDUFEK --- ---
    KRYGLIK: nemas nastavenou kompresi raw?
    KOC256
    KOC256 --- ---
    KRYGLIK:
    zkousej...
    KRYGLIK
    KRYGLIK --- ---
    PAVELDUFEK: kez by to byla souhra (je to na kazde fotce z jednoho foceni, v rozmezi asi 2 hodin) ...
    Trochu mam obavu ze to bude naznak odchodu D700 do duchodu :) Nemuze to byt treba i nejak baterkou? (v menu se hlasi ok) - ale treba tam tecou spatne proudy... ale tomu nerozumim a internety mlci :)
    PAVELDUFEK
    PAVELDUFEK --- ---
    KRYGLIK: na me ty diskuze pusobi, ze bud to dela porad = chyba fotaku
    a nebo proste souhra nastaveni a svetelnych podminek
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam