• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HERKULESNIKON - klub majitelu a priznivcu nejlepsich fotaku
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    kdyz se bavime o tech bezzrcadlech, je tu nekdo kdo zacal fotit nejaky delsi reportaze typu celodenni svatba/cokoliv jinyho kde se nafotej az tisice fotek na bezzrcadlo a je s tim spokojenej? Ja si vubec neumim predstavit ze to tak dlouho drzim a ghlavne ze koukam do EVF ci na display, ale rikam zkusenost mam prakticky nulovou....
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    MENTOL_: Ukaz mi vyrobce co ma soubezne FF DSLR a CSC. Pokud neukazes, tak je to teoreticka diskuze.
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    PAVELDUFEK: Co jsem nezkusil? Aby Nikon zmenil politiku a vykaslal se na dslr, tak to sem opravdu nezkusil, proto rikam teoreticka diskuze.
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    HUGGI: no vida - svym zpusobem to je kuriozni, ze uz se prekonavaj jen mezi sebou ;)

KOC256: to je jako pozastavovat se nad tim, ze mobil je dnes ve spouste pripadu pouzivanej na telefonovani az v posledni rade - proste uz jsme v dobe spojovani funkci logicky dohromady a to ze nektera netradicni v urcitem segmentu zmeni puvodni primarni funkci (treba fotaku) by uz preci nemelo prekvapovat :)

REPLIKANT: teoreticka nevim, ale dopady dost prakticky - jestli v Nikonu uvazuji tak jak jsi prezentoval ty, tak to mnohe vysvetli ;)
    PAVELDUFEK
    PAVELDUFEK --- ---
    REPLIKANT: aha, to jsem měl tušit od začátku :-/
    Tak potom nevím jak můžeš kritizovat něco, co jsi ani nezkusil.
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    Díky všem, za trpělivost a odpovědi, ano je to dost teoretická diskuze, ale proč né ;)
    PAVELDUFEK
    PAVELDUFEK --- ---
    REPLIKANT: já to psal jen do diskuze. A protože jsem měl Nikony docela dlouho. Od D50 kupovanou v obchodě. Do letošního března.
    A Sony jsem použil už na 6 akcích. Plus focení pro mě.

Mám pocit, že se tady bavíme dost teoreticky. Kdo vyzkoušel obojí používat?
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    MENTOL_: GH4 už je dva roky i na video zabitej formát:)

KOC256: dnes v daném segmentu není rozdíl mezi tím jestli to je profsionální fotoaparát nebo profesionální videokamera..je to jeden přístroj..
    KOC256
    KOC256 --- ---
    MENTOL_: To je vtipne. Uvazovat jaky FOTAK je vhodny na toceni videa...
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    KOC256: video. Tak jako pred par lety "vsichni" zacli tocit na 5D II, tak dneska je A7 family to prvni a nekdy i posledni co "jede" - do urcity velikosti produkce neni dnes dilema jakou znacku poridit, ale jakou variantu A7 a jestli na 4K jeste treba GH4 nebo kombinace. A pak jsou tu jeste drony a cestovni vyhody dnes uz take s profi moznostmi v mensim provedeni bez kompromisu.
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    REPLIKANT: a ma porad tak dobrej kseft? Neni to nahodou rok od roku slabsi a na ustupu?
    Porad se ptas proc by mel Nikon, jakozto vyrobce fotaku a skel, vyrabet poradny fotaky i v tom segmentu, kterej aktualne snad jedinej roste - to snad ani nepotrebuje zadny argumenty, je proste hloupy nechat si tenhle kseft ujit. A neni to zadna sazka na jednu kartu, jako kdyby to melo znamenat, ze misto toho zrusi treba DX - kdyz uz nemuze bejt vizionar, tak ted uz proste jen zareagovat na jasnou trzni poptavku, ktera se prave lisi od toho co bylo 60 let.
    TWARR
    TWARR --- ---
    MLIKARNA: Chovat!
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    REPLIKANT: tohle není tak úplně pravda, od chvíle kdy Olympus s csc přišel na trh tak tahle nová kategorie roste obrovským tempem. první roky na úkor kompaktů i DSLR, poslední dobou kdy existujou prémiový kompakty už jen na úkor DSLR. Pro bežnýho zákazníka už ani DSLR nedává smysl..vůbec nic mu to nedá a vzhledem k tomu jak rychle jde vývoj, na kterej Canon/Nikon krom snímače nijak nereagujou tak se zakopávaj dál a dál do minulosti..
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    LEADA: To mi pripomina, kdyz se lidi okolo sebe (mimo foto) zeptam jestli nechtej fotit necim normalnim (lepsi kompakt, csc, dslr) a oni na me zamavaj mobilem, jasne, dela to pekny barevny fleky, ale kdyz to srovnam s D200 s 2.8/20mm 10let starej "kram" za stejny penize, je to sice vetsi a tezsi, ale dela s poravnim stim mobilem naprosto luxusni fotky (a to nesrovnama dof a rychlost reakce, ostreni a vydrze baterky). Tak na me pusobi, ten argument, lidi obecne, nevi co je dobry, a trend neznamena meritko kvality a pridanne hodnoty, trend je proste oblibenost v urcity dobe, ano i z trendu se stava etalon, ale z jinych duvodu.
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    PAVELDUFEK: Diky za snahu, ale vse co jsi napsal neni devizou CSC vs DSLR. A bez jakychkoliv urazek a emoci, snazim se tu debatu posunout jinam, nez na proste, pral bych si jezisku to a to...
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    MLIKARNA: Hele, jako asi by jsi nemohl napsat co jsi psal, kdyby jsi cetl moje posledni dva tri posty, no offence, to vubec nema co delat stim jestli mam rad nebo nemam rad, tady jde proste o to, ze tu porad nekdo vykrikuje kdy uz bude to ci ono, a ja se jenom ciste pragmaticky ptam, proc by nekdo, kdo ma dobrej kseft s necim co dela 60 let nehlip na svete, mel seknout a vsadit vsechno na jednu kartu, ktera je nahodnej los. Neni to boj za lasku k dslr, ale ciste konstatovani fakt.

Asi budu muset pouzit priklad z uplne jinyho soudku. Tak si vemte rybare, ktery lovi a lovi cely zivot, ryby se prodavaj, ma obrovskou spolecnost, nekolik lodi, hromadu zamestnavu. Pak prijde cca 30 procent jeho zakazniku stim, ze radi kureci, ryby porad kupujou, uz min, a vedle ma chlapik kureci farmu a dari se mu. Ma rybar nechat vybavene lode a site ladem a zacit investovat cely majet to stavby drubezarny, jenom protoze je to trend a jinej na tom videlava, bit zlomkove, ale par lidi to rado. Necha ladem restaurace, ktere od nej berou ryby (profi segment dslr pro sportovni a wildlife, kde CSC nikdo spudnej nepouziva)?
    ORORUN
    ORORUN --- ---
    Retrofokální třeba 24 ka nebude mít nikdy takový kontrast a rozlišení jako klasická 24 bez korigované sečné vzdálenosti na bezzrcadle. Viz leica atp.... stejnak tak o to víc zoomy ... značka taková nebo maková.. fyzika nepustí. Zrcadlo.. tele, telezoomy, akce, makro, portréty. Bezzrcadla.. krajiny interiery, panoramata, street. :)
    PAVELDUFEK
    PAVELDUFEK --- ---
    PAVELDUFEK: ještě přidávám jako + pro mě programovatelná tlačítka a plně nastavitelné rychlé menu
    AMAROK
    AMAROK --- ---
    FATBOZZ: Upravy firmwaru pro D90 zatim nejsou. Tohle pisou:
    Little work has been done on these older cameras. An exception is the D90, which received it's first firmware update from Nikon in August 2014 (6 years after the camera was released). This firmware has been decrypted and is being analysed, but no patches have been released as of April 2015.

Reverzni programatori ale maji pekne rozkresleny planek D90ky:
    D90 - Nikon Hacker
    https://nikonhacker.com/wiki/D90
    PAVELDUFEK
    PAVELDUFEK --- ---
    MLIKARNA: v ČR se to spis rozbíhá. Možná i "díky" slabší propagaci Sony tady. Ale i tak koho znám tak už koupil nebo to aktuálně řeší.
    A nemyslím si, že by to byli lidi co slepě něco koupí. Taky to řešili x měsíců, než se nějak rozhodli.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam